Deti v spojenej škole písali listy Ježiškovi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. decembra 2016, 14:54
  • Autor:am

Knihy, autá, ale i hudobné nástroje. To sú priania detí zo Spojenej školy v Piešťanoch. Ježiškovi písali v stredu 7. decembra počas tvorivých dielní organizovaných v spolupráci s mestskou knižnicou.

„Tvorili sme vianočný motív. Písali sme Ježiškovi, vyrábali sme pohľadnice kolážou a dokresľovali sme a písali priania. Mali sme vytlačené vzory na papieri a vystrihovali sme aj z klasických farebných a vianočných papierov,“ uviedla Dana Galová, kultúrno-výchovná pracovníčka mestskej knižnice, ktorá tvorivú dielňu viedla spolu s kolegyňou. Pomáhali im pedagogičky priamo zo spojenej školy.

Deti vystrihovali, kreslili, písali a lepili. Darčeky, ktoré si deti želajú pod stromček, sa líšia. Riško si praje lego-kocky, klavír, husle, píšťalku a všetky jedlá, aké sú. Dominikovi učarovalo autíčko, magická tabuľa a kniha, Mirko má dokonca vybraný titul, želá si Harryho Pottera. „Veľmi sa ako pracovníčky knižnice tešíme zo záujmu o knihy a z toho, že sú také obľúbené. Dúfam, že nás navštívia,“ poznamenala D. Galová. Medzi deťmi sa objavili aj skutočne milé želania, z ktorých by si mnohí mohli brať príklad. Nikolas by chcel na Vianoce vidieť svoju „frajerku“ Aďku, Kristián zasa kamaráta Miška.

Počas tvorivej dielne bola v učebni dobrá atmosféra, deti sa zasmiali a porovnávali svoje výtvory. Kto mal hotové, pustil sa do „vymýšľania“. Trpezlivé učiteľky mali preto plné ruky práce so svojimi usmiatymi pohybuchtivými zverencami. „Je to iná práca ako s deťmi na bežných tvorivých dielňach. Tu možno potrebujú viac pozornosti a dlhšie sa s nimi pracuje, no sú veľmi vďačné,“ dodala D. Galová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 13. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava