Deti si pospali v triedach

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. apríla 2017, 14:09
  • Autor:vd

Aj žiaci Základnej školy na Brezovej ulici v Piešťanoch si v noci z piatka 31. marca na sobotu 1. apríla pospali v škole. Andersenova noc bola naozaj čarovná. Už piaty ročník akcie sa na škole niesol aj v znamení bubnovania.

„Tento rok venovali Andersenovu noc spisovateľovi Tomášovi Janovicovi. Pre deti sme pripravili program s umelcami z Prahy. Bubeník a perkusionista Tokhi priviezol aj do našej školy úžasnú bubnovú šou, takže deti v telocvični si mohli vyskúšať bubnovanie,“ uviedla organizátorka podujatia Eva Muraňská. Nasledovalo púšťanie balónov šťastia s množstvom želaní, prialo si ich asi tristo detí. Potom sa učiteľky či vychovávateľky so svojimi zverencami pobrali do tried, kde ich čakali prezentácie, tvorivé dielne a iný zaujímavý program. V závere večera hľadali poklad, počúvali i sledovali rozprávky a pri nich usínali. „Ani sobota nesklamala, po dobrodružnom prespaní v škole čakali školákov chutné raňajky a sadenie stromu Rozprávkovníka, ktorému každá trieda niečo zaželala. Cieľom akcie priblížiť krásu kníh deťom, čítanie je úžasné, a preto si myslím, že ďalší ročník bude pre nás ďalšou výzvou,“ dodala E. Muraňská.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava