Deti roztancovali kino Fontána

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. júna 2016, 08:22
  • Autor:am

Už po tretí raz sa Spojená škola v Piešťanoch stala organizátorom veľkej tanečnej súťaže pre hendikepované deti s názvom Tanec bez hraníc. V utorok 24. mája sa na pódiu v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána vystriedalo 156 milovníkov pohybu z Trnavského kraja a okolitých miest. S úsmevom bojovali o čo najlepšie umiestnenie.

Hudba kráľa popu, country skladby, Troškovo Slnko seno, ale aj ľudové a rómske tóny ovládli kinosálu. Súťažiaci svojich konkurentov silne povzbudzovali, tešili sa z výborných výkonov a chuť hýbať sa prejavovali tancujúc v hľadiskových kreslách.

„Neexistovala žiadna tanečná súťaž, kde by hendikepované deti mohli ukázať, čo dokážu. Tak sme sa do toho pustili my, akcia sa stretla s veľkým ohlasom. Prihlasuje sa stále viac a viac detí,“ informovala Alexandra Thomová, riaditeľka Spojenej školy v Piešťanoch, ktorá tiež prezradila, že do budúcnosti majú ambíciu stať sa celoslovenskou súťažou. Podujatie je totiž aj pre deti veľkým zážitkom. „Pre ne je to možnosť ukázať, čo vedia. Napriek svojmu hendikepu dokážu nacvičiť náročné choreografie. Je to určitá forma integrácie. Nasávajú atmosféru, zvýši sa im sebavedomie. Do života im to dá veľa,“ uviedla A. Thomová.

Dopoludním sprevádzala učiteľka Tatiana Horváthová spolu s moderátorom Romanom Juraškom. „Je úžasné, že sa niekto snaží dávať týmto deťom nový rozmer, sú vedené ku kreativite. Majú možno problém, ktorý sa môže prejaviť v pracovnom procese alebo v osobnostnom raste, ale mnohé z nich sú veľmi šikovné. Toto je práve priestor, kde sa môžu realizovať a pochopiť, že i keď z nich nebudú matematici alebo jadroví fyzici, môžu byť vynikajúcimi tanečníkmi. Pre ne je to super a pre mňa veľká česť, že tu môžem byť,“ povedal pre Piešťanský týždeň R. Juraško. Špeciálnym hosťom sa stal tanečník Laci Strike, ktorý nielen predviedol svoje umenie, ale deti tiež interaktívne zapojil do šou. Štyroch najšikovnejších tanečníkov odmenil farebnými tričkami.

Deti z Piešťanského okresu uspeli hneď v niekoľkých kategóriách. Spojená škola v Piešťanoch si odniesla tretie miesto za ľudový tanec 1. stupňa, o rovnakú priečku sa v kategórii Moderný tanec 2. stupeň podelili s deťmi zo Senice. Víťaznú priečku obsadili Piešťanci v kategórii Moderný tanec 1. stupeň. Tanečníci zo Spojenej školy Vrbové si vytancovali druhé miesto v kategórii Ľudový tanec 1. stupeň.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek