Červený kríž v Trnave ocenil i darcu krvi z Vrbového

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. decembra 2014, 17:18
  • Autor:Zuzana Šupková

Vo Fakultnej nemocnici v Trnave sa zišlo sto darcov krvi, ktorí dostali pozvánku na slávnostný aktív odovzdávania ocenení za viac ako 40-násobné bezpríspevkové darovanie vzácnej tekutiny.

„Tento územný spolok združuje tri okresy, Trnavu, Piešťany a Hlohovec. V súčasnosti eviduje 19 487 nositeľov Janského a Kňazovického plakety. Tento rok sme ocenili aj 130-násobného darcu Leonarda Machoviča z obce Radošovce pamätnou medailou Vladimíra Krišla,“ uviedla riaditeľka Územného spolku Slovenského Červeného kríža (ÚsSČK) Eva Gbelcová.
Medzi hosťami na tomto podujatí, ktoré sa uskutočnilo v stredu 26. novembra, boli aj Martin Heriban, Antónia Božíková, Radka Poláková a Viktor Chnapko. V tento slávnostný deň rozdali 75 zlatých a 20 diamantových plakiet J. Janského. Plaketu Jána Kňazovického získalo šesť darcov krvi.
Piešťanský okres reprezentoval Miroslav Molnár z Vrbového, ktorý darováva krv od roku 1988. „Chodím pravidelne každé tri mesiace do piešťanskej nemocnice. Je to pre mňa relax a zároveň pomoc druhému. Na mobilných výjazdoch odberu krvi sa nezúčastňujem, pretože komplexnejšie vyšetrenie absolvujem počas odberového dňa v nemocnici, a aspoň zistím, či som ešte vhodný darca,“ uviedol pre Piešťanský týždeň diamantový darca krvi M. Molnár.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 2. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek