Na svete je i prvý tohtoročný Piešťanec

  • Kultúra a spoločnosť / Narodili sa
  • 16. januára 2016, 18:40
  • Autor:V. Dusíková

Chlápätko Oliver András Ákossy sa má k svetu. Narodil sa Piešťanke Erike Klčovej v pondelok 4. januára tri minúty pred polnocou. Pri pôrode nechýbal hrdý tatino Andrej Ákossy. „Prišiel o päť minút dvanásť, ale stihol to. A pôrod nad moje očakávanie zvládol príkladne,“ smiala sa šťastná mamina.

Dieťatko vážilo 3300 gramov a meralo 52 centimetrov. Na svet mu pomohol pôrodník Richard Dojčan a potom už starostlivosť ostala na ramenách sestričiek a pediatra Oleksandra Dobrovanova. „Môj synček je stále hore, už sa teším, keď trošku zaspí,“ skonštatovala E. Klčová. Stopy únavy či bolesti na nej nevidno, takže s dieťatkom s okáľmi ako reflektory ochotne zapózovala pred objektívom fotoaparátu. Bábätko sa malo narodiť už prvého januára, keď matke stanovili termín pôrodu. Prišlo až so zmenou tlaku vzduchu – tak to už niekedy chodí. V čase vydania tohto čísla Piešťanského týždňa bude rodinka doma – bohatšia aj o návštevu primátora mesta i vkladnú knižku so symbolickou štartovacou sumou do života. A tak tatino, kvalitár v spoločnosti Vacuumschmelze, a mamina, v tej istej firme pôsobiaca ako nákupkyňa, tam sa obaja spoznali, určite na pár okamihov zabudnú na Hornú Stredu i pracovné povinnosti. Prijmú tak najdôležitejšie životné roly – ochrancov vzácneho daru života, vzniknutého z lásky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava