V Piešťanskom týždni č. 38 sa dočítate:

  • Spravodajstvo
  • 26. septembra 2017, 06:59
  • Autor:red

Piešťanská nemocnica otvára vo štvrtok nové CT-pracovisko. Čo to všetko pre toto zariadenie znamená a ako to ovplyvnilo aktuálne dianie v nemocnici, sa dočítate na strane 2.

Poslanci diskutovali o osude budovy školy na sídlisku Adam Trajan, no aj tak nič nového nevymysleli a objekt bude strašiť aj naďalej.
Mestské zastupiteľstvo sa zaoberalo aj situáciou v bytovom podniku. Konateľ Vermeš verejne klamal poslancov a zavádzal obyvateľov Piešťan.
V poľnohospodárstve je tento rok naruby. Keď malo pršať, aby obilie rástlo, bolo sucho a keď pestovatelia potrebujú vojsť do rolí s mechanizmami, prší. S tohtoročnou úrodou nie sú spokojní ani v dolnolopašovskom družstve. „Tak dlhé a intenzívne sucho si história nášho družstva nepamätá. Keďže nemáme možnosť zavlažovania, sme úplne závislí na zrážkovej vode,“povedal nám agronóm Dušan Neumann.
Veľkou slávou – strihaním pásky novovybudovaného moderného kravína pre teľné kravičky, ktoré čakajú na pôrod sa v Šterusoch začala vo štvrtok 21. septembra reprezentačná prehliadka krásy kráv plemena Holstein. Hodnotili tu 51 kusov mladších aj starších dojníc plemena holstein červenostrakatých aj čiernostrakatých. Záverečné resumé vyriekol skúsený medzinárodný rozhodca Ladislav Vondrášek.
Pobedimské hody by neboli hodmi, ak by návštevníci obce okrem kolotočov, kačíc a lokší nedostali aj pokrm duše. Ním sú tento rok hneď dve výstavy v miestnej svadobke. Aké? Aj to sa dočítate v najnovšom vydaní a ešte oveľa viac.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel