V Piešťanskom týždni 9/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 29. februára 2016, 14:11
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Do Centroomu sa život vráti v máji

Zamestnanci spoločnosti KLIMATI TEAM z Hlohovca už viac ako mesiac sanujú polyfunkčnú budovu Centroom v Piešťanoch.  O aktuálnom stave prác sa Piešťanský týždeň porozprával s Adriánom Dankom, vedúcim investičnej výstavby spomínanej firmy, venujúcej sa rôznym stavebným činnostiam.

NKÚ SR by nedostatky z kontroly radnice len potvrdil

Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky (NKÚ SR) zaevidoval 11. januára 2016 podnet hlavného kontrolóra mesta Piešťany Petra Konečného na prešetrenie postupu samosprávy v kúpeľnom meste v oblasti pracovno-právnych vzťahov a  uzatvorených dohôd o pracovnej činnosti či vykonaní práce z dôvodu podozrenia z nehospodárneho nakladania s verejnými prostriedkami a porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.  Hovorkyňa NKÚ SR Daniela Bolech Dobáková považuje túto iniciatívu za zbytočnú. Kontrola NKÚ SR by už zistené nedostatky len duplicitne potvrdila.

Súd poslal investorov aquaparku do väzenia

Českí veľkopodnikatelia, ohlasujúci výstavbu aquaparku za piešťanskou poliklinikou, čelia vo svojej domovine veľkým problémom. Dvoch z trojčlenného predstavenstva spoločnosti Z-group, sídliacej na adrese v Novom Meste nad Váhom, Alexandra a Zdeněka Zemeka poslal v pondelok 22. februára Krajský súd v Brne na sedem a pol roka do väzenia a udelil každému finančný trest sedem miliónov českých korún.

„Optimalizácia“ na radnici pokračuje

Piešťanský mestský úrad ešte nepredýchal minuloročnú „optimalizáciu“ a už je na programe ďalšie znižovanie počtu zamestnancov. Vedenie mesta zhodnotilo, že nepotrebuje ďalších päť referentov.

P. Steinecker: Odborári chaos na úrade nespôsobili!

Na nehospodárnostiach v sume 35-tisíc eur, spôsobených pri minuloročnej reorganizácii Mestského úradu v Piešťanoch, má podľa oficiálnych vyjadrení primátora Miloša Tamajku a jeho zástupcu Michala Hyneka vinu aj odborová organizácia. Vraj proces rokovaní o novej kolektívnej zmluve, ale aj prejednávanie výpovedí odborári úmyselne naťahovali, čím zapríčinili, že výpovedné lehoty začali plynúť s mesačným, dvojmesačným, ale i trojmesačným oneskorením. Odborový predák Pavol Steinecker tvrdí, že tieto obvinenia sú nezmyselné.

M. Tamajka odmieta opustiť post v dozornej rade TAVOS-u

V slepej uličke skončilo v piatok 26.februára zasadnutie Mestskej rady v Piešťanoch. Po odchode jedného člena počas rokovania prestala byť uznášaniaschopnou. Mestskú radu zvolal primátor Miloš Tamajka ako reakciu na poslanecké uznesenie z posledného mestského zastupiteľstva.   Poslanci mu odporučili, aby na Valnom zhromaždení akcionárov TAVOS-u, zloženom z primátorov a starostov miest a obcí Trnavského kraja, navrhol odvolanie samého seba z funkcie predsedu dozornej rady.

Najčudnejšie miesta na oddych v Piešťanoch

Kto by si rád nedoprial chvíľku oddychu po dlhej chôdzi? Piešťanci o tom vedia svoje, no niektoré z miest, kde svojím nohám ulahodia sú prinajmenšom čudné.

Ján Berky-Mrenica obdivuje Rádio Piešťany

Husľové variácie Jána Berkyho-Mrenicu mladšieho pozná celý svet, Piešťany nevynímajúc. Po necelom roku si obyvatelia kúpeľného mesta užili jeho muzikantské umenie opäť, keď sa vo štvrtok 25. februára predstavil na doskách Elektrárne Piešťany spolu s telesom Diabolské husle.

Manželia Pisarčíkovci oslávili platinovú svadbu

Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa. Tú svoju žijú Elena a Ondrej Pisarčíkovci spoločne už sedemdesiat rokov. V sobotu 27. februára si opäť obnovili manželský sľub a oslávili platinovú svadbu v Kúpeľnej kaplnke v Piešťanoch.

Zberné stredisko chcú Piešťanci presťahovať

Bývanie v okrajovej časti Piešťan môže znieť lákavo najmä pre potenciálny pokoj od ruchov centra. Obyvatelia severného konca kúpeľného mesta však toľko šťastia nemajú, ruší ich tamojšie Zberné stredisko. Petíciou žiadajú jeho presťahovanie.

(Ne)potrebujú Piešťany kompostáreň pri Tescu?

Mesto Piešťany má v záujme oprášiť starý projekt kompostárne za takmer  70 miliónov eur a získať prostriedky  na jej financovanie. V tohtoročom  rozpočte, ktorý poslanci schválili je na prekleňovací úver vyčlenených  približne 2,5 milióna eur. Je stavanie kompostárne nevyhnutné aj za cenu  odporu obyvateľov?

Opitý skokan z mosta ani nevedel, že ho zachraňujú

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči absolvovali šesť výjazdov.  Zachraňovali ľudí po nehode vo Veľkom Orvišti aj skokana na Krajinskom  moste v Piešťanoch.

Jednorukého rezbára nezložil úraz v bani ani požiar chalupy

Bol  mladý a do Ostravy šiel za baníka preto, aby žene a trom deťom  postavil veľký dom. Človek mieni, Pán Boh mení. Ráno do bane sfáral  zdravý chlap, z útrob zeme ho niesli na nosidlách. Jeho manželku volali,  rozlúčiť sa s ním. Prebrala ho k životu. Namiesto dvoch rúk mu ostala  jedna. Zo žalúdka len kúsok. Nádej a sila manželky prešla na jej muža.  Za pätnásť rokov od úrazu sa Jaroslav Velčický z Uhrovca  vypracoval na  najlepšieho jednorukého rezbára sveta.

Rodákovi z Drahoviec zachránil život anjel v klobúku

Život píše rôzne príbehy.  Pri pomyselnej čiare, ktorá mala náhle preťať  životnú púť 92-ročného Štefana Bistáka z Veľkých Kostolian ešte v čase  jeho detstva stál anjel. Nemal krídla ani svätožiaru. Nosil obyčajný  klobúk, aký si na hlavu kládli drahovskí Rómovia. Malému Štefanovi jeden  z nich zachránil život.


Slovenský pohár: Čajky získali strieborné medaily!

Basketbalistky Piešťanských Čajok sa cez víkend predstavili na jednom z vrcholov ich sezóny. V Šamoríne sa uskutočnil záverečný turnaj Slovenského pohára. V ňom Čajky prešli cez Ružomberok do finále, kde však nestačili na Good Angels Košice a domov si odvážajú strieborné medaily.


Futbalová jar štartuje! Ako si povedú mužstvá z piešťanského regiónu?

Po dlhej zimnej prestávke sa počas nasledujúceho víkendu opäť rozbehnú regionálne futbalové súťaže. V každej z nich jarná časť ponúkne zaujímavé boje o popredné priečky, či záchranárske starosti niektorých tímov. Piešťanský týždeň bude tradične pri tom a priebeh celej jarnej časti futbalových súťaží budeme podrobne mapovať.

Nádej na play-off žije! Záver základnej časti bude zaujímavý

"Zápas sezóny", ktorý havrani odohrali v Martine bol  mimoriadne dôležitý súboj o ôsmu priečku zaručujúcu play-off. Rozuzlenie však nepriniesol. Havrani získali dva body a zvyšok základnej časti bude ešte veľmi zaujímavý.
 

Tipujte a vyhrajte s Piešťanským týždňom!

Štart jarnej časti regionálnych  a oblastných futbalových súťaží už klope na dvere. Pri tejto príležitosti začína Piešťanský týždeň novú súťaž „Tipujte a vyhrajte s Piešťanským týždňom“. Nultý ročník tipovacej súťaže bude mať 15 kôl a potrvá od 6. marca do 12. júna. Hlavným partnerom „tipovačky“ je hokejový klub ŠHK 37 Piešťany, ktorý poskytne hlavnú i čiastkové ceny. Ďalším partnerom súťaže je aj basketbalový klub Piešťanské Čajky. Každý mesiac oceníme najúspešnejšieho tipujúceho a napokon víťaza celej súťaže. Okrem pravidiel zverejňujeme aj prvý tipovací kupón.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj