V Piešťanskom týždni 8/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. februára 2017, 19:47
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Reško odsúdený za vraždu sa opäť postaví pred súd

Róbert Reško, zatiaľ neprávoplatne odsúdený z vraždy vo Vrbovom, sa v máji opäť postaví pred súd. Tentoraz za trestný čin lúpeže, ktorú mal spáchať niekoľko mesiacov predtým, ako v septembri v roku 2015 spolu so svojím maloletým synom na smrť dobil Mareka Kalužu pri miestnom gymnáziu. To však jasne poukazuje na skutočnosť, že ak by polícia vo Vrbovom robila to, čo podľa nálezu prokurátorky robiť mala, už v úvode toho istého roka, keď Reško vraždil, by za trestný čin lúpeže zrejme v tej dobe sedel vo väzení. S Marekom by sa v osudnú noc, keď prišiel o život, s najväčšou pravdepodobnosťou ani nestretol.

Zdá sa, že sme radnici klepli po prstoch bolestivo

Tak sa nám primátor Piešťan Miloš Tamajka na svojom účte na sociálnej sieti opäť raz na Piešťanský týždeň posťažoval. Vraj sme sa zverejnením videa o pokútnom vynášaní tisícok dokumentov z bytového podniku stali politickým nástrojom na boj proti nemu. Status Tamajka napísal vo štvrtok 23. februára, tri dni potom, ako sme zverejnili na našej stránke piestanskydennik.sk videozáznam zachytávajúci vynášanie tisícok výtlačkov dokumentov z Bytového podniku Piešťany do súkromného rodinného domu v Dubovanoch. A hlavný aktér tohto videozáznamu sa pritom dohovára s komplicom Ivanom, že sa pri ich naštudovaní nestretnú dokonca ani na mestskom úrade, lebo to tam podľa neho nie je bezpečné.

Stanovisko poslancov k situácii v mestskom bytovom podniku

Článok v predchádzajúcom čísle Piešťanského týždňa o vynášaní tisícok kópií dôvernej ekonomickej dokumentácie z mestského bytového podniku (BP) jeho konateľom Pavlom Vermešom vyvolal mnoho negatívnych ohlasov na činnosť nominanta Miloša Tamajku, primátora Piešťan. Zisťovali sme preto aj u mestských poslancov, čo si o tom myslia a poslali sme im rovnaké otázky. S výnimkou dvoch poslancov nám na ne odpovedali všetci. Tomáš Hudcovič a Marián Urbánek sa ospravedlnili z dôvodu dovolenkových pobytov mimo kúpeľného mesta. Poslancov a ich odpovede sme zoradili podľa volebných obvodov a abecedne.


Ľadové korčule vymeňte za kolieskové

Tuhá zima pomaly ustupuje a obyvatelia Piešťan v posledných dňoch zaznamenali príjemné oteplenie. Plusové čísla na teplomere však nepotešia milovníkov ľadového korčuľovania, pretože práve pre ne pracovníci Služieb mesta Piešťany (SMP) museli predčasne ukončiť prevádzku mobilnej ľadovej plochy pri Obchodnom dome Prior.

Vrecká na exkrementy napokon pribudli

Pred dvomi týždňami sme v Piešťanskom týždni uverejnili článok o nedostatku papierových vreciek na psie exkrementy v meste Piešťany. Odvtedy sa však ľady pohli, a to, čo predtým radnica riešila, už má východisko.

Komunálna skládka odpadu v Rakoviciach horela tri dni

Tri dni, až do utorka 21. februára horela skládka komunálneho odpadu v Rakovickom háji. Od nedele 19. februára likvidovali požiar profesionálni hasiči z Piešťan a Trnavy a členovia dobrovoľných hasičských zborov z Vrbového, Pobedima a Veľkých Kostolian.


Z parkoviska pri cintoríne ukradli 45 sadeničiek stromčekov

Neznámy zlodej ukradol počas uplynulého  víkendu všetky tuje z parkoviska pri cintoríne na Dopravnej ulici v Piešťanoch.  Na jeseň parkovisko rozšírili o dvadsať parkovacích plôch a aby bol priestor opticky uzavretý, po obvode nasadili 45 stromčekov. Šéfa zelene mesta, Petra Tekulu to tak rozhorčilo, že sa v prvom okamihu nezmohol ani na slovo. Bol naštvaný a sklamaný.

Šabľovníkov z Chtelnice najskôr požehná kňaz, potom vyskakujú

Obec Chtelnica je výnimočná nielen svojim historickým koloritom s krásnym kaštieľom, ale i nevídanou fašiangovou pochôdzkou regrútov, dnes už len slobodných mládencov s dychovkou od domu k domu. Najskôr ich kňaz v závere slávnostnej svätej omše v nedeľu požehná, oni pobozkajú krížik a potom sa už rozbehnú aj s muzikou po dedine.

Zabíjačka i chodenie pod šable spojili Krakovancov

V Krakovanoch sa už stalo tradíciou, že chodenie pod šable skončí pri kotlíkoch s obecnou zabíjačkou. Potom sa pochová basa. Inak tomu nebolo ani v poslednú fašiangovú sobotu, 25. februára.


Dva dni tancovali dolnolopašovskí mládenci pod šable

Hovorí sa, že stačí jedna iskra a od nej sa chytí celá vatra. Takou iskrou je v Dolnom Lopašove Martin Belák, ktorý už od pätnástich rokov ako mládenec kráča s partiou veselých mládencov, odetých v dobových kostýmoch od domu k domu – aby na koniec fašiangu nebolo v dedine jedinej nevytancovanej dievky či ženy.


Zomrel mladý, ale žil naplno: Folklorista Martin Skalo Skaličan

Žil krátko a naplno : folklórom, farmou, spevom i tancom. Okolo mal vždy plno ľudí. Bolo veselo. Dobre. Ľudsky normálne. Narodil sa v októbri 1995 a zomrel tragickou smrťou počas nevyjasnených okolností dopravnej nehody v prvý marcový deň minulého roku: Martin Skalo Skaličan z Vrbového. Huslista, tanečník, ktorý prešiel kus svojho života aj sveta sa súbormi Máj, Krakovanka, Kolovrátok, Slnečnica i Trnafčan opäť ožil v srdciach tých, čo ho mali a stále majú radi.


Sezóna v prvej lige dala florbalistom FBC Páv cenné skúsenosti

Florbalisti FBC Páv Piešťany už majú po sezóne. Púť v ročníku 2016/17 1. Slovenskej floralovej ligy bol pre Piešťancov premiérový v tejto súťaži, z hľadiska výsledkov však vydarený príliš nebol. FBC Páv totiž skončil na poslednom mieste a vypadol späť do druhej ligy západ. Hodnotenie uplynulého ročníka piešťanských florbalistov nám poskytol prezident klubu Matúš Kromholc.


Legendárny Vrbovčan Jozef Adamec oslávil v nedeľu 75. narodeniny

Legendárny slovenský futbalista Jozef Adamec mal v nedeľu 26. februára vzácne životné jubileum. Rodák z Vrbového a bývalý vynikajúci kanonier oslávi práve v tento deň svoje 75. narodeniny. Adamec v ankete o futbalistu storočia na Slovensku obsadil druhé miesto za obrancom Jánom Popluhárom. V reprezentácii sa preslávil najmä hetrikom v priateľskom zápase proti Brazílii 23. júna 1968 a predtým úspešným účinkovaním výberu bývalého Československa na majstrovstvách sveta v roku 1962 v Čile, kde mužstvo v kádri s Adamcom obsadilo historické druhé miesto.


Z tábora Čajok znie: Musíme sa vrátiť k poctivému basketbalu

Piešťanské Čajky odohrali v tomto týždni dva domáce zápasy. Najskôr v stredajšom šlágri pred takmer zaplnenou Diplomat arénou podľahli Good Angels Košice 65:80, v sobotnom dueli so Šamorínom naopak zvíťazili 68:61 a zaistili si tak, že do play-off postúpia z druhej priečky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín