V Piešťanskom týždni 8/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 22. februára 2016, 15:38
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Poslanci nechcú M. Tamajku v TAVOS-e

Na mestskom zastupiteľstve v Piešťanoch sa vo štvrtok 18. februára diskutovalo aj o nelichotivej personálnej situácii v Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS). V závere dvanásť hodín trvajúceho zasadnutia na podnet Michala Fialu poslanci uznesením žiadali primátora Miloša Tamajku, aby na valnom zhromaždení TAVOS-u navrhol zmenu na poste predsedu dozornej rady a inicioval odvolanie samého seba z tejto funkcie.


Piešťany sa konečne dočkali rozpočtu

Po viac ako tri mesiace trvajúcich pôrodných bolestiach uzrel 18. februára svetlo sveta rozpočet kúpeľného mesta. S veľkými výhradami a 70-timi zmenami v jednotlivých kapitolách ho poslanci mestského zastupiteľstva schválili a Piešťanom už nič nebráni v rozvinutí práce mestských organizácií a úradníkov radnice na vylepšovaní života obyvateľov.

M. Hynek: Úradníci sa na radnici stĺkali!

Na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve v Piešťanoch zaznela i správa hlavného kontrolóra Petra Konečného. Ako je počas „primátorovania“ Miloša Tamajku pre vedenie mesta už tradíciou, opäť nevyznela priaznivo. P. Konečný konštatoval fušersky zvládnutú septembrovú „optimalizáciu“ mestskéh úradu so škodami na verejných prostriedkoch za niekoľko desiatok tisíc eur. Vedenie mesta sa bránilo, niečo takéto by hlavný kontrolór vraj ani nemal kontrolovať.

Poslankyňa Eva Wernerová sa vzdala mandátu

Poslankyňa piešťanského mestského zastupiteľstva Eva Wernerová položila mandát. Podľa jej slov príčinou odchodu z dvadsaťjedenčlenného poslaneckého zboru sú morálne princípy. Prijala ponuku na zamestnanie v mestskej rozpočtovej organizácii Služby mesta Piešťany a v kombinácii zamestnanec mesta a poslanec vidí konflikt záujmov.

Suvereno prezentoval literárnu prvotinu

Zmeniť vlastné JA si vyžaduje veľa disciplíny, vôle, či nových poznatkov. Svoje o tom vie i 31-ročný raper Lukáš Lacko, známy pod pseudonymom Suvereno.

Kto vstal z blata, nie je porazený…

Koho z rodičov nenapĺňa pocit radosti, ba i pýchy z úspechov vlastných detí? Pätnásť či šestnásť rokov života, vyplneného dobrými známkami v škole, úspechmi na tenisových kurtoch s celkom sľubným postavením v mládežníckych regionálnych rebríčkoch i starostlivosťou o mladšieho súrodenca. Prototyp ideálu? Nie, len inteligentný chalan so skoro fotografickou pamäťou.

Neskoré príchody domov sa po čase Jakubovým rodičom stali podozrivé. I synove reči o dokonalom spolužiakovi, ktorý vie všetko o živote a ostatní mu nesiahajú ani po členky. Neodbytné myšlienky o najhoršom však sťahovali pred sebou ako svetloplachí roletu pred slnkom. To Jakubovi už vo vyššom leveli, keďže prešiel do cigariet k tráve a Stano ho „vychovával“ pre pervitín, len vyhovovalo.


Skontrolujte si občianske preukazy

Parlamentné voľby sa nezastaviteľne blížia zmariť vám šancu rozhodnúť o budúcnosti Slovenska môže nielen nerozhodnosť a nedôvera voči jednotlivým stranám, ale i nečakané udalosti vo volebnej miestnosti.


Dopravnú zrekonštruujú snáď o rok

Každodenné cestovanie spestrujú aj v Piešťanoch výtlky na vozovkách. Tragickou sa stáva jazda po zničenej Dopravnej ulici, spájajúcej podchod na Vrbovskej ceste s autobusovou stanicou.

Cintorín na Bratislavskej ceste chráni sedem kamier

Cintorín na Bratislavskej ceste monitorujú už mesiac kamery. Systém pozostávajúci zo šiestich pevných a siedmej otočnej kamery je napojený na pult centrálnej ochrany mestskej polície. Návštevníkov prechádzajúcich okolo troch kamier umiestnených v prednej časti pietneho miesta má možnosť sledovať aj manažérka Eliška Gocká.


D. Petrgálová: „Rodiť doma je naúžasnejšia vec na svete“

Rodiť doma je podľa Dominiky Patrgálovej z Moravian nad Váhom naúžasnejšia vec na svete. Budúca mamička bola zdravá ako repa a na domáci pôrod sa aktívne pripravovala. Študovala, nacvičovala dýchanie i uvoľnenie, dôverovala vo svoje sily. Mala stopercentnú podopru manžela, matky či sestry. Pôrody doma nie sú však legislatívou podchytené. A primár piešťanskej pôrodnice Ladislav Gleso by ich nedovolil ani vlastnej žene či dcére. Z domácich pôrodov nie je nadšený ani lekár novorodencov, Olekandr Dobrovanov.

Maduničanom chodia esemesky aj o futbalistoch

Obyvatelia Maduníc sa už i cez sms správu či email dozvedia, aké podujatie sa v dedine chystá,  aké uznesenie poslanci prijali a kedy či s kým hrajú  ich reprezentanti futbal. Popri obecnom rozhlase, ktorý tu funguje je to spôsob, ako šíriť informácie medzi obyvateľstvom. Rozhlas sa nechystajú zrušiť. Bude fungovať naďalej.


Povestná zákruta na Banke opäť akčná

V nedeľu 21. februára po štvrtej hodine popoludní vyšla zo zákruty v obci Banka vodička Hondy GE4 do poľa. Auto pristálo na boku. Hasiči po príchode našli vodičku mimo vozidla bez zranení. Po vykonaní protipožiarnych opatrení sa o auto postarala odťahová služba.

Lusk oslávil štvrťstoročie

Krakoviansky folklórny súbor Lusk oslávil 19. februára na doskách Domu umenia Piešťany 25 rokov pôsobnosti. Umelci divákom predviedli jedinečný program zachytávajúci rok v ľudovom šate.

J. Lušňák: O tvrdo vybojované body sme prišli rozhodnutím od „zeleného stola“.

Odstúpenie HK 36 Skalica a následný odpočet bodov sa dotkol najmä hokejistov ŠHK 37 Piešťany. Tí prídu o 14 bodov a strata na ôsmy Martin za zvýšila z troch na päť bodov. Čo si o celej situácii myslí prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák?

Hádzanári začínajú jarnú časť. Chcú postúpiť do extraligy!

Hádzanári MHK Piešťany vstupujú už túto sobotu do jarnej časti prvej ligy domácim zápasom proti Cíferu. Piešťanci sú zatiaľ na drhej priečke tabuľky a pomýšľajú na postup do extraligy. O tom aké novinky sa udiali počas zimnej prestávky nám porozprával tréner Martin Nedorost.

Čajky cez víkend čaká Slovenský pohár!

Basketbalistky Piešťanských Čajok čaká už nasledujúci víkend jeden z vrcholov sezóny. V Šamoríne sa totiž uskutoční Slovenský pohár, v ktorom budú Piešťanky obhajovať bronz, no radi by minuloročné umiestnenie vylepšili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav