V Piešťanskom týždni 7/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 15. februára 2016, 13:17
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

M. Cifra: Vyjadrenia primátora ma privádzajú do údivu

Po takmer roku a pol od nástupu nového vedenia Piešťan, ale i poslancov mestského zastupiteľstva sa názorové rozpory neotupujú, ale podľa vývoja pri rokovaniach vedenia mesta, reprezentovaného primátorom Milošom Tamajkom a jeho zástupcom Michalom Hynekom, s dvadsaťjedenčlenným zastupiteľstvom sa ešte viac prehlbujú.


Ženu okradli o 36-tisíc eur phisingoví podvodníci

Majiteľka piešťanského penziónu DIANA prišla minulý rok o tisíce eur. Kristína Svátek zažila phisingový útok. Začal nenápadne – emailom so žiadosťou potvrdiť svoje údaje Tatra banke, ale na podvrhnutej doméne. O tom, že je falošná, netušila. Neznámy páchateľ jej potom z účtov podvodným prevodom odcudzil 36-tisíc eur.

Plavci nevydierajú, len chcú naďalej športovať

Tréningové podmienky pre športovcov všetkých vekových kategórií, venujúcich sa plávaniu a vodnému pólu v Piešťanoch, sú katastrofálne. Hotel Sorea Sĺňava s jediným krytý bazénom v meste vlastní Jednotný majetkový fond zväzov odborových organizácií (JMF ZOO) v SR a ten má celý objekt od júna prenajať susediacemu Medical Centru Adeli.

O budúcnosti plaveckých športov v meste barlolámača sa Piešťanský týždeň porozprával s Pavlom Škodným, zástupcom novovytvoreného občianskeho združenia Bazén Piešťany. Založili ho miestne plavecké oddiely – Piešťanský plavecký klub a Športový plavecký klub Kúpele Piešťany a uchádza sa o prenájom bazéna, zatiaľ disponujú ústnou dohodou s majiteľom.


Ples lekárov s hviezdami Beáty Dubasovej

Ôsmy ročník Plesu lekárov v Piešťanoch sa niesol v znamení lásky. Takmer v predvečer Valentína, v piatok 12. februára mu pečať luxusu vtisli nielen vyberané pokrmy, nádherné róby dám či pánov v gala, ale i známe hity Beáty Dubasovej.


Fontána sa zrodila na objednávku mesta

Vyjadrenie Eduarda Strapatého, prednostu Mestského úradu v Piešťanoch, na januárovej mestskej rade, že samospráva nemôže do opravy fontány pred kinom Fontána investovať, nakoľko mestu nepatrí, nenechalo chladných potomkov jej autora, akademického sochára Ladislava Ľudovíta Polláka. Dielo vyhotovil v roku 1958 na zákazku mesta a podľa nich aj mestu patrí, nakoľko ich otec dostal za vyhotovenie fontány honorár.

Starosti s operenými výtržníkmi sa zrejme neskončili

Problematické havrany na Ulici A.Hlinku v Piešťanoch sa podľa miestnych na hniezdiska pred ich oknami na jar vrátia. Na nadmernú hlučnosť týchto operencov sa obyvatelia domov sťažujú už niekoľko rokov a petíciou na ňu upozornili aj radnicu.


Tipy na jarné prázdniny

Ani sme sa nenazdali a už sú tu opäť školské prázdniny. Od pondelka 22. do piatka 26. februára deti v celom Trnavskom kraji zostanú doma. Ako im však zabezpečiť program, ak pracujete?

Pošta zmenila otváracie hodiny

Napriek tomu, že v piešťanskej prevádzke Slovenskej pošty (SP) sú pravidelne preplnené obslužné okienka, vedenie zmenilo 1. februára otváracie hodiny.

Hlavina rozosmiala Dom umenia skvelými radošinskými hláškami

Predvečer sviatku zamilovaných nepatril len luxusným večeriam či romantickým filmom vo dvojici. Nadšenci divadelného umenia v sobotu 13. februára zavítali do Domu umenia Piešťany a toto svoje rozhodnutie iste neoľutovali.


Striebornica je bez vody

Každoročné vypúšťanie obľúbeného rybárskeho revíru na území Moravian nad Váhom je opäť aktuálne. Jazero neďaleko obce zbavili vody pred viac ako týždňom, počas tohto ho vrátia do pôvodného stavu.


Chtelničanka vyhrávala šabľovníkom až do zachrípnutia

Gazdiná  ulej- ulej – ulej! Fašiangom hip-hip-hurá! Pálenému nazdar! Nášmu kapelníkovi zdar, zdar, zdar! Takéto a podobné výkriky sa ozývali z domu Pavla Kičinu, šéfa dychovej hudby Chtelničanka pri fašiangovom občerstvení. To vykrikovali už zachrípnutými hlasmi vyparádení šabľovníci vedení najstarším mládencom, richtárom Máriom Čížikom. On zodpovedal za priebeh osláv a tancoval s gazdinami.


Zabíjačka v Jablonke aj s odvozom na Balatón

V obci Jablonka medzi Krajným a Myjavou neplatí vtip o Eve a jablku, z ktorého ochutnal Adam a zapríčinil tak koniec raja na zemi. V dedinke, zloženej z viac ako dvadsiatich kopaníc, kde je blízko od Jeruzalema k Balatonu, je totiž skutočný raj na zemi. Pravda, ak si človek odmyslí ranné kikiríkanie kohútov. Tí si v sobotu 13. februára privstali, aby zobudili majstra mäsiara a jeho pomocníkov pre obecnú zabíjačku. Nechýbali na nej aj piešťanskí chalupári.


Zeman bol najlepším Slovákom na premiérovom Downmalle v Bratislave

Piešťanský zjazdár a pretekár CTM Racing Teamu Filip Zeman sa umiestnil na 12. mieste premiérového Downmallu na Slovensku, v Bratislave. Zo všetkých zúčastnených Slovákov sa umiestnil Zeman najlepšie, víťazom sa stal český pretekár Jakub Říha. Downmall je zjazd na bicykloch v nákupných centrách a označuje sériu šiestich pretekov po Európe – v Hannoveri, Berlíne, Frankfurte, Budapešti, Bratislave a na záver v Prahe.

Crossfiteri Filus a Sluka sa zhodujú: Vážime si ľudí, čo nás prišli do Bratislavy podporiť

Piešťanskí crossfiteri Juraj Filus a Michal Sluka si predminulý víkend v Bratislave zmerali sily s atlétmi z celej strednej Európy na podujatí Central Europe Throwdown. Prvý menovaný sa vzhľadom na zdravotné problémy umiestnil 31. mieste a Michal Sluka obsadil 17. priečku. Obaja atléti z piešťanského Crossgymu  sa s nami podelili o svoje dojmy z bratislavskej crossfitovej akcie.

Posila havranov M. Zálešák: „Piešťanské play-off už v podstate začalo.“

Za najväčší „úlovok“ havranov z posledného týždňa môžeme iste považovať príchod bývalého reprezentanta Miroslava Zálešáka. Ten prichádza do Piešťan zo Skalice, ktorá sa zmieta v problémoch a jej existenčné problémy robia vrásky na čele práve havranom, ktorý by mohli na jej „bankrot“ najviac negatívne doplatiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín