V Piešťanskom týždni 6/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 8. februára 2016, 15:52
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Hrozba rozpočtového provizória je naďalej reálna

Členovia mestskej rady Juraj Brna, Martin Cifra, Jozef Drahovský, Tomáš Hudcovič, Jozef Malík a viceprimátor Michal Hynek na zasadnutí v utorok 2. februára svojím hlasovaním neodporučili schváliť mestskému zastupiteľstvu rozpočet mesta Piešťany na rok 2016 v podobe zverejnenej aj na internetovej stránke radnice.

Fontána pred kinom Fontána nemá majiteľa

Piešťanské kino dostalo meno podľa neďalekej, no v súčasnosti nefunkčnej fontány. I Keď jej oprava a spustenie do prevádzky by stáli len dvetisíc eur, mesto do nej investovať nemôže, pretože mu nepatrí, a podľa vyjadrenia prednostu mestského úradu Eduarda Strapatého sa majiteľa zatiaľ nepodarilo vypátrať.

Vietor premenil park na život ohrozujúci priestor

Vietor v Piešťanoch opäť vystrájal. Počas víkendu stav parku, zeleného srdca kúpeľného mesta opäť preukázal, že počas silnejšieho vetra patrí k najnebezpečnejším miestam v centre mesta.


Do Piešťan pricestovali gitaristi z celého Slovenska

Mládežnícka komunita PunkStream sa opäť postarala o skvelý víkendový program. V sobotu 6. februára sa v piešťanskom klube ŽiWell stretli amatérski gitaristi zo všetkých kútov Slovenska, aby predviedli svoje hudobné nadanie.

Piešťanci minuli viac než 200-tisíc vreciek na psie exkrementy

Sneh síce nepokrýval zem príliš dlho, ale po roztopení sa Piešťancom naskytol ako každoročne zaujímavý pohľad. Mínové polia z psích exkrementov upozorňujú na nedávnu prítomnosť neohľaduplných psičkárov.


Detí nakazených chrípkou je menej ako vlani

Ani premenlivé počasie aktuálnej zimy sa nepodpísalo pod zvýšený počet chorých detí v našom regióne. V okrese Piešťany ich je v tomto roku menej ako vlani, v štvrtom kalendárnom týždni chrípka zavrela brány len jedinej materskej školy.

Zlatý rímsky prsteň sa vrátil do múzea k veciam majiteľky

Do zbierky Balneologického múzea v Piešťanoch pribudol  špičkový nález – zlatý prsteň z doby rímskej – bohato zdobený šperk, odliaty z kvalitného 23-karátového zlata. Je dozdobený dobovým rytím a filigránom s vloženým masívnym granátom a štyrmi priehľadnými kameňmi. Má nevyčísliteľnú predovšetkým historickú a umeleckú hodnotu.


Fašangová zabíjačka so zábavou aj šabľovníkmi
v Krakovanoch

V Krakovanoch sa nehovorí fašiang, tam majú fašang. V podstate je to jedno, lebo slanina napichnutá na šabli chutí všade rovnako. Tá krakovanská vyvoniavala pri smažení až do Vrbového. Fašangová sobota pripadla na 6. februára. Začala skoro ráno zakladaním ohňa pod zabíjačkovými kotlami na dvore kultúrneho domu. Pokračovala pri obecnom úrade, kde veselý sprievod maškár, hudobníkov a šabľovníkov vítal starosta obce. Slaninu už mal pripravenú.

Lančársku basu pochovali aj so živým Mrázikom

Len málokto vie s takým nasadením, írečitým humorom a láskavou iróniou pochovať basu, ktorá je symbolom veselia a radosti ako to dokážu folkloristi z Podhoranky.  Íst do Lančára na ich koniec fašiangu sa rovná výsade, ktorú si užívajú z roka na rok čoraz väčšie davy vyvolených. Parket  praskal v švíkoch.  Pri uzučkých stoloch bolo rameno pri ramene a zadok pri zadku,  pri okienku s kapustnicou a pálenkou hlava na hlave a pri scénkach Podhoranky bol rehot ako po treskote v šerbli.

Topole pri hati v Drahovciach vyrúbali

Signalizovali cestujúcim v hromadných prostriedkoch, že onedlho vystupujú v Piešťanoch. Z diaľky motivovali miestnych na vale a ukazovali im, aký úsek cesty ešte k hati musia absolvovať. Topole v Drahovciach poznal každý, dnes už sú minulosťou.

Spodná voda v Kocuriciach spôsobuje problémy

Podľa miestnych v minulosti plný života i rýb a dnes nefunkčný Kocurický kanál je príčinou zaplavovania ich pivníc spodnou vodou. Táto takmer stojaca stoka im spôsobuje problémy. Roky sa sťažujú u kompetentných a vraj okrem kozmetických úprav brehu kanála žiadna zásadná náprava neprišla.

Celá rodina L. Žitňanského sa zapojila do darcovstva krvi

V Krakovanoch žije muž v žilách s krvou otca, matky, ale aj súrodencov. Aj takéto príbehy prináša život. Tým chlapom je Ladislav Žitnanský, 71-násobný darca krvi. Symbolickú palmu víťazstva získal na výročnej členskej schôdzi miestneho spolku Slovenského Červeného kríža v nedeľu 7. februára v Kultúrnom dome v Krakovanoch.


Zomrel 104-ročný Anton Kuník z Vrbového

Anton Kuník, najstarší občan Vrbového, mesta pod šikmou vežou a bývalý zamestnanec podniku Trikota zomrel v utorok 2. februára vo veku 104 rokov. Narodil sa trinásteho júla 1911.


Nová posila Čajok K. Whittington: Poviem to na rovinu – milujem dôraznú hru

Nová posila Piešťanských Čajok Khadijah Whittington už má za sebou premiérový zápas pred domácim publikom. Už v stretnutí proti Cassovii Košice 29-ročná Američanka potvrdila, že je dôraznou hráčkou a súperky to proti nej vôbec nebudú mať ľahké. V civile však sympatická a všetkým dotazom otvorená nová Čajka ochotne hovorila o svojich prvých dojmoch z nového pôsobiska.

Dušan Gregor: Ponuku som prijal kvôli dobrému vzťahu s piešťanskými funkcionármi

Hokejistov ŠHK 37 Piešťany viedol na utorkovom tréningu prvýkrát nový tréner Dušan Gregor, ktorému bude ako asistent pomáhať Branislav Jánoš. Nová trénerská dvojica už havranom diktovala tréningové dávky a ich hlavným cieľom bude priviesť momentálne deviate mužstvo Tipsport Ligy do play-off.

Crossfiteri Filus a Sluka na Central Europe Throwdown

Piešťanskí crossfiteri z Crossgymu Michal Sluka a Juraj Filus sa cez víkend zúčastnili veľkej crossfitovej akcie v Bratislave Central Europe Throwdown.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek