V Piešťanskom týždni 5/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 1. februára 2016, 15:02
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Bez prijatého rozpočtu príde mesto o dotácie

Po novoročnej pauze sa opäť stupňuje dianie v piešťanskej komunálnej sfére. Od pondelka 25. januára zasadali mestské komisie a venovali sa okrem iného najmä Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) mesta Piešťany na roky 2015–2025 a mestskému rozpočtu na rok 2016.


ZŠ M. R. Štefánika v štrajku pokračuje

Aj napriek štrajku Základná škola M. R. Štefánika v Piešťanoch v piatok 29. januára predpoludním nakrátko ožila. Zišli sa v nej štrajkujúci učitelia, prichádzali i rodičia s deťmi vyzdvihnúť si polročné vysvedčenia vo forme písomného hodnotenia.

Plač zvierat konečne vyslyšaný

Na Vážskom ostrove v Piešťanoch v stredu 27. januára predpoludním na podnet Piešťanského týždňa zasahovala kriminálna polícia spolu s veterinármi. Po rokoch nikam nevedúcich správnych konaní voči nezodpovednej chovateľke psov a koní konečne došlo k zabaveniu vyhladovaných a zlým zdravotným stavom zúbožených zvierat.

Centroom zabezpečili stojkami, robia výkopy okolo pilotov

Od pondelka 25. januára začali montéri v ohrozenej budove Centoom v Piešťanoch montovať vysokonosné podporné stojky typu Eurex. Približne dvesto kusov zabezpečovacích „šalovacích“ duralových stojok do piatka osadili systémom betón o betón na dvoch podlažiach budovy.

Kraj predal majetok za milión, školám vráti len polovicu

V okrese Piešťany predal Trnavský samostrávny kraj (TTSK) vlani nadbytočný majetok v hodnote viac ako milión eur. Polovicu výnosu dostanú Stredná priemyselná škola elektrotechnická a Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Peniaze vo výške viac ako 520 tisíc môžu použiť na rekonštrukciu kuchýň a budov. Schválili to poslanci TTSK na svojom výjazdovom rokovaní dňa 21. januára v Gabčíkove.


Piešťanka zažiarila na Fashion weeku

O kráčaní po prehliadkovom móle sníva mnoho mladých dievčat. Piešťanke Lucii Ondrisovej sa to podarilo, ako jediná „plus size“ modelka zo Slovenska zažiarila 18. až 22. januára na Fashion weeku v Berlíne.

Veľké plány zrealizovali, ale aj zabudli na papieri (3.)

V archíve Piešťanského týždňa sa rokmi pôsobenia na mediálnej scéne nazbieralo mnoho vizualizácii všakovakých plánovaných objektov. V Piešťanoch mali vyrásť kúpaliská, polyfunkčné budovy, obchvaty a ďalšie objekty… V tejto časti seriál spomienok na bájne projekty a pripomenutia zrealizovaných stavieb ukončíme.

Piešťanský VALENtýždeň – Vaše vyznania

Najromantickejší sviatok zaľúbených, sv. Valentín sa nezadržateľne blíži. V nedeľu 14. februára si partnerské dvojice po celom svete vyznajú lásku, obdarujú sa bozkami a možno i nejakým darčekom.

Veľké drámy malej obce

Čím menšia obec, tým viac si ľudia žijúci v nej vidia do okien či hrncov. Tie pohľady nebývajú vždy priateľské, v mnohých prípadoch víťazí starozákonné oko za oko pred tiež biblickým nastavením druhého líca. Nuž, nátura človeka je raz taká a slovenskej duše tobôž. Aj malá obec Hubina v piešťanskom okrese má svoje veľké drámy. Niektoré čerstvé, iné už obrastené burinou histórie. Ten náš sa začal podnetom na nepovolenú stavbu skleníka bez súpisného čísla na jednom zo súkromných pozemkov.

Namiesto telocvične cvičili na ľade

Ľadovú plochu pri OD Prior v Piešťanoch azda najčastejšie využívajú žiaci z najbližších škôl – z Holubyho a Mojmírovej ulice. Hodiny telesnej výchovy  s kočuľami na nohách a prilbou na hlave sa od januára stali pravidelnosťou aj pre žiakov tretieho ročníka pod vedením ich triednych učiteliek  Slavimíry Jankovičovej a Ingrid Bakovej. Na ľade boli i v stredu 27. januára.

Tretiaci obiehajú okolo vlastných Slnečných sústav

Žiaci 3.A triedy Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch vedia aj o polnoci odverklíkovať, z čoho sa skladá Slnečná sústava. Naučili sa to na hodine prírodovedy i vďaka tomu, že im učiteľka Ingrid Baková dala špeciálnu úlohu.  Kto chcel, mohol si zostrojiť model.

Mladá líderka s pozitívnou úchylkou

Lívia Gažová sa veľmi tešila na nedávne Vianoce, pretože skoro dva a pol roka do rodných Piešťan prichádzala len na skok. Štúdium architektúry, semestre náročné na prácu i študijný pobyt v estónskom Talline ju fyzicky od domova akoby odstrihli. Napriek tomu získala koncom minulého roka cenu MOST v kategórii Mladá líderka. Vyhlasuje ju Rada mládeže Slovenska a ďakuje tak ľuďom, aktívne sa podieľajúcim na zlepšovaní prostredia okolo seba, v našom prípade v Piešťanoch. Ako to dokázala?

Mravnostný delikvent v Hubine?

Behá po obci Hubina exhibicionista? Zrejme nie. Zdá sa, že len susedia si osobné spory vybavovali nevhodným spôsobom. Postavy v tomto deji nie sú vymyslené, len v ich záujme mená nezverejníme, i keď ich poznáme.

Krakovianskej jazyčnici hádali povolanie v televízii

Vymyslieť indíciu, postaviť sa pred kamery a nechať hádať známych hercov svoje povolanie si vyskúšalo mnoho Slovákov. Medzi nimi je už i Daniela Piscová, ľudová rozprávačka z Krakovian. Na televíznych obrazovkách sa objavila vo štvrtok 21. januára.


U havranov končia tréneri Gudas s Krišákom

Vedenie hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany odvolalo po nedeľnom prehratom zápase v Poprade trénerskú dvojicu Leo Gudas – Jozef Krišák. Predstavitelia ŠHK 37 Piešťany už s novými trénermi rokujú, budú známi v krátkom čase.

V ankete Basketbalista roka 2015 uspeli aj Piešťanské Čajky

V nedeľu na poludnie sa v bratislavskom hoteli Holiday Inn uskutočnilo slávnostné vyhlásenie ankety Basketbalista roka 2015. Nakoľko aj Piešťanské Čajky mali uplynulý rok veľmi úspešný, medzi ocenenými boli aj traja zástupcovia piešťanského klubu.

Adam Masár víťaz v akrobatickom lyžovaní

Tretí januárový víkend sa konalo v lyžiarskom stredisku Jasná prvé kolo Slovenského pohára v akrobatickom lyžovaní, v disciplíne slopestyle. Adam Masár člen LK Remas Piešťany hneď pri svojom debute na týchto pretekoch zvíťazil v kategórii juniorov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava