V Piešťanskom týždni 50/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2016, 12:29
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Tamajka si má prilepšiť na výplatu o tisícku viac!

Piešťanskému primátorovi Milošovi Tamajkovi jeho prvý zástupca navrhuje zvýšiť plat o tisíc eur. Uvádza sa to v materiáli pripravenom na prerokovanie na najbližšom mestskom zastupiteľstve. Najzarážajúcejšie na tomto návrhu je fakt, že viceprimátor Michal Hynek navýšenie platu zdôvodňuje Tamajkovými zásluhami, ktoré nikdy nemal. Investičné akcie, ktoré Hynek cituje, radnica pod vedením Tamajku doposiaľ ani nerealizovala.

Radnica umiestňuje v uliciach mesta nelegálne dopravné značky

Na Sládkovičovej ulici v Piešťanoch za Centrom voľného času (CVČ) Ahoj len prednedávnom pribudla nová vodorovná dopravná značka. Žltá kľukatá čiara, ktorá zaberá dve parkovacie miesta, vyznačuje, že na tomto mieste nemôže vodič parkovať, ale ani len zastaviť. Ak tak ale urobíte, polícia vám na tomto mieste pokutu neudelí. Toto dopravné značenie je tu umiestnené nelegálne.

Vodič autobusu, v ktorom zahynuli školáčky, už pozná svoj trest

Na šesť rokov za mrežami a zákaz šoférovania na sedem rokov odsúdil. Okresný súd v Trnave vodiča autobusu Milana H., ktorý pred dvomi rokmi havaroval na diaľnici neďaleko Piešťan. V autobuse sa viezli gymnazisti vracajúci sa zo školského výletu. Pri tragickej dopravnej nehode zahynuli štyri školáčky.

Spoznali ste zlodejov šperkov? Volajte políciu!

Polícia intenzívne pátra po totožnosti dvoch mužov, ktorí mali vykradnúť múzeum v Piešťanoch. Ak ste mužoch na vyhotovených kresbách spoznali, kontaktujte číslo 158. Zlodeji ukradli v sobotu 26. novembra vo večerných hodinách pýchu Balneologického múzea: unikátny súbor štyroch archeologických nálezov nevyčísliteľnej historickej a umeleckej hodnoty z doby rímskej. Podľa popisu sa podarilo vytvoriť ich identifikačné podobizne.

Areál vodohospodárskeho učilišťa pripomína pasienok

Areál bývalého Stredného odborného učilišťa vodohospodárskeho na Komenského ulici v Piešťanoch chátra podobne ako jeho budova.  Zanedbaný priestor spôsobuje v dôsledku nepokosenia problémy súkromným vlastníkom pozemkov v jeho susedstve.

Stromček dlhšie vydrží orosený vodou, nerobte mu šoky!

Zháňate stromček, ktorý by vám na Vianoce rozvoňal celú domácnosť? Aký si však vybrať, aby čo najdlhšie voňal a aby ste každú chvíľu nemuseli vysávať kôpky napadaného ihličia? Pri výbere i radách na to, nám na dvore rodinnej záhradníckej firmy Unisem na Teplickej ulici v Piešťanoch poradila záhradná architektka Emília Tarabová. Odolná voči decembrovému mrazu sa pustila do vysvetľovania.

Na ihrisko Nikola Teslu zavítal Mikuláš po prvýkrát

Mamičky a oteckovia na Sídlisku Nikola Teslu tento rok dokázali, že sa s deťmi vedia stretávať nielen v lete na ihrisku, ale im pripraviť v miestach, kde ich ratolesti radi pobehujú a šantia, parádneho Mikuláša. Na sídlisku im pribudol rozžiarený stromček a pod ním  v nedeľu 4. decembra rozdával Mikuláš, anjel i dvaja čerti sladkú nádielku.


Počas zimy odhŕňajú až 109 kilometrov ciest

Zima už poriadne búcha na dvere, hoci v Piešťanoch nasnežilo zatiaľ iba raz, správcovia ciest sú na odhŕňanie pripravení od konca novembra. Tento rok na údržbu vybraných úsekov využijú aj ekologickú náhradu posypovej soli.

Plánujete kúpu živých darčekov? Premýšľajte vopred

Blížia sa sviatky pokoja, ale i radosti z darčekov pod vianočným stromčekom. Autíčka, bábiky, či oblečenie chcú mnohí doplniť niečím, čo sa „vykutre“ spod balíčkov samo. Venovať deťom či partnerovi krásne šteniatko však nemusí byť najlepší nápad.


Olympijský víťaz Matej Tóth v Piešťanoch: Za všetkými úspechmi stojí tvrdá drina

Do Piešťan zavítal v pondelok 5. decembra jeden z najlepších slovenských športovcov súčasnosti. Na besedu medzi študentov Gymnázia Pierra de Coubertina prišiel čerstvý olympijský víťaz na 50 km v chôdzi Matej Tóth. Aktuálna hviezda svetovej atletiky sa so študentmi podelil o svoje dojmy z Ria de Janeira, no priblížil im ako sa vyvíjala jeho kariéra, či aké vyhliadky má do budúcnosti. 

Dôvod prehry Čajok s Good Angels? Prehraté osobné súboje pod košom

Good Angels Košice vrátili Čajkám požičané. Po senzačnom októbrovom víťazstve Piešťaniek tentoraz Košičanky potvrdili úlohu favoritiek a na domácej palubovke nedali Čajkám šancu na víťazstvo. Piešťanky sa v Angels aréne neprezentovali dobrým výkonom, čo pravdepodobne poznačila najmä nerozhohranosť z posledného obdobia.


Hokejová dvadsiatka sa v Piešťanoch pripravuje na svetový šampionát

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa po skončení tohtosezónneho pôsobenia v Tipsport lige spoločne pripravuje v Piešťanochna vrchol súťažného ročníka. Budú ním juniorské majstrovstvá sveta v Kanade. Tréner Ernest Bokroš má k dispozícii hráčov z tímu HK Orange 20, ďalších klubov najvyššej domácej súťaže i z európskych celkov. Slováci odletia do Kanady 16. decembra, kde sa k mužstvu pripoja hokejisti pôsobiaci v zámorí.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín