V Piešťanskom týždni 50/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 8. decembra 2014, 14:58
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Obec Banka môže odkúpiť Sĺňavu za polovičnú hodnotu predajnej ceny

Spoločnosť Bana Thermal vlastniaca piešťanskú Sĺňavu vyzvala obec Banku, že môže využiť svoje predkupné právo a získať kúpalisko späť za polovicu predajnej ceny.

V obstarávaní CT zákon porušený nebol, ale i tak ho nekúpia

Vo verejnom obstarávaní CT prístroja poslanci národnej rady chyby právne ani technické nenašli. Informovali o tom po svojom poslaneckom prieskume v Nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch 3. decembra.


Radnica odmieta vysvetliť zbabranú križovatku!

Za križovatku na uliciach Kúpeľná a Dlhá v Piešťanoch by sa zrejme nemuseli hanbiť ani Pat a Mat, známi fušeri z animovanej rozprávky A je to. Pred jej výstavbou projektant aj prisľúbil vodičom autobusov ich pripomienky zapracovať, no i napriek tomu ju radnica postavila podľa pôvodného projektu. Autobusy sa podľa vodičov do križovatky zmestia len s hrubým porušením dopravných predpisov, pričom ohrozujú cestujúcich.


Cyklochodník otvoria až koncom decembra

Práce na novom úseku 458 metrov dlhého cyklochodníka aj chodníka pre peších za 113-tisíc eur na ľavom brehu potoku Dubová v Piešťanoch mali byť pôvodne hotové do 16. augusta.  Potom sa termín predĺžil do konca októbra. V dôsledku zosuvov svahov a nepriazne počasia bude celú trasu sprístupnia až v decembri.


V nemocnici sa Rómovia lúčili so svojím guvernérom

V nemocnici zomrel v pondelok 8. decembra vo veku 67 rokov rómsky guvernér a vajda Anton Kudrík zo Studenej ulice v Piešťanoch. Róm, ktorého si ctili pre jeho spravodlivosť a múdrosť skonal na následky civilizačných chorôb.  Od toho okamihu sa oddelením niesli hlasné výkriky, plač a stony jeho mnohopočetnej rodiny. Stratili nielen otca, manžela a starého otca, ale i človeka, ktorý riešil nielen spory vo vnútri komunity.

Zaplatia tri obce 1,3 milióna z vlastných rozpočtov?

Verejný vodovod v Podolí, Očkove a Pobedime stavajú za peniaze z fondov Európskej únie. Hrozí však, že všetky podmienky pre čerpanie nenávratného úveru vo výške takmer 1,3 milióna eur obce nedokážu splniť. Pripúšťa to starostka Podolia, Anna Čechvalová. V takom prípade sa môže stať, že ako akcionári Trenčianska vodárenskej a kanalizačnej spoločnosti, ktorá úver čerpá, budú musieť financie uhradiť zo svojich rozpočtov.

Hokejista Katowíc M. Žitňanský: Poľská liga je atraktívna, dúfam že ma posunie v kariére

Z piešťanského hokejového ročníka 1993 je jedným z mála, ktorý vydržal a hokeju sa venuje aj naďalej. Reč je Martinovi Žitňanskom, ktorý v súčasnosti pôsobí v poľskej najvyššej súťaži v tíme HC GKS Katowice. Piešťanský rodák, ktorý pochádza zo známej športovej rodiny nám v exkluzívnom rozhovore prezradil, ako to v poľskom hokeji chodí.


Olympijskí víťazi Pribilinec a Mečíř debatovali so žiakmi z Moravian

Na Základnej škole s materskou školou v Moravanoch nad Váhom sa v utorok 2. decembra tešili veľmi významnej návšteve. Medzi žiakov totiž prišli olympijskí víťazi zo Soulu 1988 chodec Jozef Pribilinec a tenista Miloslav Mečíŕ. Obaja úspešní športovci s žiakmi ochotne a otvorene diskutovali a deťom dokonca priniesli ukázať aj svoje zlaté olympijské medaily. M. Mečíř si takisto so žiakmi aj ochotne zapinkal.

Havrani skúšajú fínskeho obrancu J. Lepänena

V posledných týždňoch trápili hokejistov ŠHK 37 Piešťany zdravotné problémy najmä v obrane, na základe čoho sa tréneri spolu s vedením klubu rozhodli zavolať na skúšku fínskeho obrancu Jarkka Lepänena. Rodák z Tampere pôsobil posledných šesť rokov v nižších zámorských súťažiach, kde sa v minulej sezóne stretol v jednom tíme aj s Tomášom Klempom. My sme dvadsaťsedemročného finskeho obrancu po štvrtkovom tréningu vyspovedali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela