V Piešťanskom týždni 49/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 5. decembra 2016, 15:54
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Súdny znalec potvrdil, že zavraždený Marek sa len bránil

Súdny znalec z odboru lekárstva potvrdil, že zranenia zavraždeného Mareka Kalužu z Vrbového na jeho rukách sú spôsobené len tým, že sa pred brutálnym útokom Róberta Reška a jeho syna snažil ubrániť. Na jeho oboch končatinách súdny znalec však nenašiel zranenia, ktoré by svedčili o úderoch a útoku, ako ich opisoval obžalovaný Reško. Hlavné pojednávanie vo veci vraždy spolupáchateľstvom pokračovalo na Okresnom súde v Trnave v piatok 2. decembra. Zločin, ktorý otriasol mestečkom pod šikmou vežou, sa odohral v septembri minulého roka.


Letisko: Zlaté vajce či skôr horúci zemiak?

Je piešťanské letisko zlaté vajce z pokladov kúpeľného mesta alebo len horúci zemiak, ktorý sa snažia traja akcionári jeden druhému nasilu vtlačiť do ruky? Udalosti, ktoré sa za posledných pár týždňov odohrali a zakrátko udejú, zrejme na túto otázku poskytnú jasnú odpoveď. Všetko však stojí či beží na jedinom akcionárovi, ktorým je štát. Ak ten okamžite nezačne letisko výdatne dotovať hotovosťou, akýkoľvek proklamovaný scenár na jeho záchranu je vopred odsúdený na zánik.

Pod nánosmi takmer nevidno hladinu Váhu

Silný vietor v našom regióne poodnášal ľahké veci a poodlamoval i konáre zo stromov. Tento „neporiadok“ skončil i v zátoke Váhu na piešťanskej lodenici, na čo nás minulý týždeň upozornil čitateľ.


Schválené: Zberný dvor presťahujú do bývalého Zväzarmu

Ministerstvo životného prostredia SR schválilo Mestu Piešťany nenávratný finančný príspevok vo výške takmer jeden a pol milióna eur na projekt s názvom Vybudovanie zberného dvora v meste Piešťany. Vďaka Operačnému programu Kvalita životného prostredia tak obyvatelia severnej časti mesta už nebudú trpieť zvuky rinčania skla a manipulácie s odpadom. Zberné stredisko sa totiž presťahuje do bývalého Zväzarmu.


Ostrovčania zabíjačkovali, spievali aj tancovali

Po dvoch upršaných dňoch doniesol zmrznutý Oldrich do Ostrova parádne počasie ako vyšité na obecnú zabíjačku. Páni mäsiari si v sobotu 3. decembra vyhrnuli bielo-čierne kockované rukávy, zakúrili pod kotlíkmi a o pár chvíľ v nich už bublala zabíjačková kapustnica. Na zimnom slnku sa v tanierikoch leskli paprikové podbradky, jaterničky či krvavničky. Čakalo sa na chrumkavé oškvarky a kašu. Pri maringotke s hotovými produktami postávali gazdinky.


Jaternice zo Starého šenku zavoňali až na Prašník

Dvor Starého šenku v Krakovanoch sa v sobotu 3.decembra zmenil na gazdovský. Už na ulici ľuďom z dediny i širokého okolia zavoňala zabíjačka.  Domáce jaterničky vraj bolo cítiť až na Prašník. Prilákali i farmára Martina Bagára.Do Krakovian zišiel dolu z farmy Etelka, vyparádený v ovčom kožuchu a klobúčku. Len čo ho gazdinky zazreli, už sa s ním chceli fotiť.


Vrbové: Slávik domova aj s Vavrineckou trojkou

Už po trinásty raz sa z Domova dôchodcov Klas ozýval spev a muzika. V utorok 29. Novembra súťažili starenky a starčekovia o titul Slávik domova. Tento rok si titul aj novú sošku odniesla Zdenka Vičanová. Tým prevzala symbolické žezlo od  stribornej slávice, Oľgy sedláčkovej, ktorá sa v minulosti stala viackrát držiteľkou zlatého slávika. Na tretej priečke sa umiestnil zástupca mužov, Rudolf Vitek.

Najlepších „majsterkov“ majú na Mojmírke a Brezovej

Z dielní Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch sa v prvý decembrový deň ozývali zvuky pílok i brúsenie. Pri pracovných „ponkoch“ sa zvŕtali žiaci základných škôl z Piešťan i okolitých dedín, aby si vyskúšali svoju zručnosť počas 7. ročníka Technickej olympiády.  

„Zo začiatku to bola priemerná hráčka,“ spomína bývalý tréner D. Cibulkovej
     
Tenisové začiatky nedávnej víťazke tenisového Turnaja Majsteriek Dominiky Cibulkovej sú späté z Piešťanmi. V mladosti pôsobila v klube TK Kúpele Piešťany a v rozmedzí jej 9 až 12 rokov sa jej venoval tréner Roman Lobotka. V súčasnosti tréner v trnavskom TC Empire zaspomínal mládežnícke roky dnešnej tenisovej hviezdy a priblížil niektoré skutočnosti, ktoré verejnosti neboli doposiaľ úplne známe.


Generačná výmena na poste manažéra ŠHK 37, Jaroslava Laifera nahradí Matej Valo

V hokejovom klube ŠHK 37 Piešťany, ktorého organizačnou súčasťou je aj mládežnícky oddiel HK Havrani Piešťany, nastáva generačná výmena na poste managera klubu. Dorastenci PFK pripravili trénerovi dar, na ktorý nikdy nezabudne Starší dorastenci PFK Piešťany majú za sebou jesennú časť v tretej lige, kde sa umiestnili na piatom mieste. Tréner Martin Javorka vo svojom hodnotení, hovoril najmä o pozitívach a prezradil takisto, aké prekvapenie mu pripravili jeho zverenci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava