V Piešťanskom týždni 48/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 28. novembra 2016, 15:55
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Návrh rozpočtu prináša nárast zadlžovania mesta

Rozbehol sa kolotoč schvaľovania návrhu piešťanského mestského rozpočtu na rok 2017. V piatok 25. novembra bez prítomnosti vedenia mesta ho členom mestských komisií predstavil prednosta radnice Eduard Strapatý. Komisie však veľa spokojnosti s týmto návrhom neprejavili. Nepotešilo ich najmä uberanie prostriedkov na kultúrne podujatia, nakoľko podľa nich majú Piešťany prívlastok nielen kúpeľné, ale aj kultúrne mesto. Otázky vyvoláva i nárast zadlžovania kúpeľného mesta.


Letisko môžu zachrániť peniaze od štátu a ukončenie škriepok

Mesto Piešťany namiesto dohody o spôsobe záchrany letiska naďalej iba vyhľadáva škriepky s väčšinovým akcionárom, Trnavským samosprávnym krajom (TTSK). I tak by sa dali zhodnotiť výsledky prieskumu poslancov Národnej rady SR v Letisku Piešťany, a.s. Pred novinármi to potvrdil i poslanec národnej rady Jozef Viskupič (OĽaNO). Poslanecký prieskum sa na piešťanskom letisku uskutočnil v piatok 25. novembra.

Kocurice: Vedenie mesta netušilo, čo chce odpredať!

Poslanecký prieskum v Kocuriciach priniesol nádej pre zachovanie jednej z posledných nehnuteľností, ktoré Mesto Piešťany v tejto lokalite vlastní. Aj tak sa dá interpretovať stretnutie časti piešťanských poslancov za prítomnosti oboch viceprimátorov s miestnymi obyvateľmi v objekte niekdajšieho rodinného detského domova, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 14. novembra. Poslanecký prieskum poukázal aj na jeden zarážajúci fakt, že vedenie mesta chce predať majetok, o ktorého stave nemá ani šajnu.


O čom správa profesora Kazdu o letisku v skutočnosti hovorí

Každý o nej hovorí, ale zrejme málokto z aktérov aféry, čo sa v súčasnosti okolo letiskovej spoločnosti roztočila, materiál profesora Antonína Kazdu aj čítal. Reč je správe profesora Žilinskej univerzity k situácii na piešťanskom letisku, ktorú v meste odprezentoval ešte v máji tohto roka. A jeden z najzneužívanejších citátov tejto správy je veta len z jej záveru: „Ak dôjde k zatvoreniu letiska, k jeho obnoveniu už nikdy nepríde.“


Zlodeji ukradli pýchu múzea – rímsky zlatý prsteň a tri spony

V Piešťanoch ukradli v sobotu 26. novembra vo večerných hodinách pýchu Balneologického múzea: unikátny súbor štyroch archeologických nálezov nevyčísliteľnej historickej a umeleckej hodnoty z doby rímskej.  Zlodeji, ktorí sa hrali na bežných návštevníkov rozbili sklenú vitrínu a vzali šperky doby rímskej.


V Piešťanoch odhalili sofistikovaného zlodeja

Podnikateľ z Piešťan prišiel o dve pokladne. Vzali mu ich senickí colníci. Dôvodom bolo podozrenie z pozmeňovania softwaru a údajov v nich. K obohacovaniu sa priznal jeden z pracovníkov reštaurácie. Pokladne podrobia expertíze.


Keď čítanie je čtení – rozumejú slovenské deti českým?

Slovenské deti rozumejú českým, ale opačne to už neplatí. Vedia sa o tom i autori kníh či  moderátori. O tom, že piešťanskí či moravianski školáci češtine rozumejú, dokonca v tomto jazyku zvládnu aj zákerné slovíčka, akými sú brouk, beruška či velbloud sa presvedčili v piešťanskej knižnici v stredu 23. novembra prostredníctvom viacerých podujatí podujatia s názvom  Keď čítanie je čtení.

V Piešťanoch vyrastajú nové parkoviská

Obyvateľom kúpeľného mesta sa konečne zvýši komfort pri parkovaní štvorkolesových tátošov. Pred niekoľkými dňami sa totiž v Piešťanoch začala výstavba a rozširovanie odstavných plôch pre autá, a to rovno vo viacerých lokalitách. Vystupovať spoza volantu do kaluží už nebudú obyvatelia v centre, ba ani v okrajovej časti mesta.

Tréner PFK M. Krajčovič: Nič iné ako postup do vyššej súťaže neočakávame

PFK Piešťany pred začiatkom sezóny 2016/2017 prevzalo nové vedenie a jedným z prvých krokov, ktoré spravili bolo prihlásenie A-mužstva do ôsmej ligy. Znovuzrodenie piešťanského mužského futbalu zatiaľ vychádza veľmi dobre. Futbalisti PFK Piešťany v ôsmej lige doslova kraľujú a vyhrali všetky zápasy v jesennej časti. Skúsené družstvo vedené trénerom Michalom Krajčovičom myslí na postup do vyššej súťaže, čo bude jednoznačným cieľom pre jarnú časť. Po skončení prvej polovice sezóny sme sa pozhovárali práve s koučom piešťanských futbalistov.

Michel Miklík posilnil Kometu Brno. „Som plný očakávaní,“ vraví Piešťanec

Slovenský reprezentačný útočník a odchovanec piešťanského hokeja Michel Miklík si premiérovo v kariére zahrá v najvyššej českej hokejovej súťaži, dohodol sa na spolupráci s tímom Kometa Brno.


Piešťany budú hostiť európsky šampionát chlapcov do 18 rokov!

Športom číslo jedna je v Piešťanoch momentálne basketbal, najmä vďaka Piešťanským Čajkám, ale aj nedávnym dvom reprezentačným zápasom ženskej reprezentácie. Už v lete však Piešťany budú mať možnosť hostiť ďalšie významné basketbalové podujatie – Majstrovstvá Európy chlapcov do 18 rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav