V Piešťanskom týždni 47/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 21. novembra 2016, 16:13
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Za krach letiska zodpovedá aj radnica!

Bude či nebude letisko v kúpeľných Piešťanoch? Otázka, ktorá v súčasnom období vyvoláva až hysterické reakcie zúčastnených. A tak si v najbližších riadkoch rozoberieme niektoré deje, ktoré na svetlo sveta postupne vyplavujú búrlivé udalosti, čo sa okolo tejto piešťanskej dominanty v súčasnosti odohrávajú. A údajná snaha zo strany vedenia mesta úprimne o letisko bojovať sa pomaly rozplýva v množstve na povrch vyplavenej špiny.


Kolonádový most sa rozpadá, kompetentní sa o to nezaujímajú

Kvapľová výzdoba v najnavštevovanejšej časti Piešťan? A nielen to, ale aj dezolátny stav povrchu Kolonádového mosta, olúpaný náter jeho zábradlia, spod ktorého sa na povrch derie hrdza, a prázdnotou zívajúce priestory niekdajších obchodných prevádzok. Na dôvažok, o poslednú významnú stavbu, ktorá ešte zostala v majetku radnice po zakladateľoch kúpeľného mesta, rodine Winterovcov, súčasné vedenie mesta nejaví žiadny záujem.


Poslanec P. Jančovič: O stave letiska sme mali minimum informácií

Náš týždenník dáva priestor na prezentáciu svojich názorov a postojov i členom piešťanského mestského zastupiteľstva. Tentoraz nám na naše otázky na aktuálne témy odpovedal poslanec Peter Jančovič.


Pred obchodným domom Prior už vyrastá klzisko

Piešťanci už svojim ratolestiam môžu pripravovať hrubé čiapky, šály, rukavice a ponožky a najmä korčule, pretože montovanie klziska pred Obchodným domom Prior sa už minulý týždeň začalo. Presun ľadovej plochy z Winterovej ulice do širšieho centra mesta, na križovatku Ulice A. Hlinku a Žilinskú cestu sa stretlo s úspechom, tento rok správcovia dokonca pripravujú novinky.

Testovanie monitormi čaká piatakov už túto stredu

Všetkých žiakov piatych ročníkov čaká tento týždeň veľké preskúšanie vedomostí zo slovenského jazyka a matematiky, nadobudnutých na prvom stupni. V stredu 23. novembra sa aj v piešťanských školách uskutoční Testovanie 5, skúška známejšia skôr pod ľudovým názvom „monitor“.

Katarínsku zábavu dospávali cez štátny sviatok

Tento rok sa milovníci tanca a ľudovej Katarínskej zábavy v Piešťanoch poponáhľali. Na dospávanie po stredajšej prehýrenej noci využili minulotýždňový štátny sviatok.  Obdobie veselosti a tanca totiž pred adventným stíšením  uzavrela v stredu 16. novembra Katarínska zábava v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána.


Liga proti rakovine oslávila 25-výročie

Symbolom boja proti rakovine je žltý jarný kvet – narcis. Pre Piešťancov bola takýmto žltým slniečkom zosnulá predsedníčka Ligy proti rakovine (LPRa) Irena Michnová. Jej meno opakovane rezonovalo na slávnostnej akadémii pri príležitosti 25. výročia založenia tunajšej pobočky. Konalo sa v utorok 15. novembra v kine Fontána. Súčasná predsedníčka ligy,  Mária Šišková spolu so svojimi kolegyňami povolali na slávnosť množstvo významných hostí a sympatizantov.  Čo všetko tomuto okamihu predchádzalo? U drvivej väčšiny plač…a rakovina…

Centrum mesta sa odeje do vianočného šatu na Katarínu

Od minulého utorka zdobí pešiu zónu v Piešťanoch vianočný stromček. Po rokoch, kedy symbol sviatkov pokoja a radosti dorástol do úctyhodných rozmerov v intraviláne mesta, v záhrade na Robotníckej ulici alebo v cintoríne na Žlinskej, tento rok doviezli obrovský smrek až zo Starej Lehoty. Ďalší strom, tiež vianočný smrek krášli Sídlisko A. Trajan.


Vo Vrbovom pred rodinným domom vzplanula dodávka

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni len dva výjazdy. Spolu s DHZO Vrbové riešili požiar dodávky na Slovanskej ulici a v ten istý deň vyrážali k nehode pod Havranom.

Piešťanskí cyklisti bilancovali tohtoročnú sezónu

Cyklisti z CK Piešťany sa zišli na výročnej členskej schôdzi v penzióne v obci Banka, aby zhodnotili nedávno ukončenú cyklistickú sezónu 2016. Pretekári klubu sa zúčastňovali cestných pretekov v rámci Slovenského pohára Merida Road Cup a tiež na niektorých zahraničných podujatiach organizovaných UCI, medzi ktoré patrili aj paralympijské hry v Riu de Janeiro, kde mali tiež svojho zástupcu.

Havrani uhrali v Dolnom Kubíne bod, po nájazdoch prehrali 2:3

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany nastúpili v sobotu na ľade Dolného Kubína. V 12. kole druhej hokejovej ligy sa im však podarilo vybojovať len bod, keďže svojmu súperovi podľahli po samostatných nájazdoch 2:3.


Vypredaná Diplomat aréna hnala Slovenky k víťazstvu

Basketbalistky Slovenska zvíťazili v Piešťanoch nad Islanďankami jednoznačne 86:40 (41:18) v sobotňajšom kvalifikačnom stretnutí o postup na majstrovstvá Európy do Česka 2017. Od úvodu duelu mali domáce jednoznačne hru pod kontrolou a už na konci prvej štvrtiny viedli o 20 bodov (26:6). Najlepšou strelkyňou spomedzi zvereniek trénera Maroša Kováčika bola 20-bodová pivotka a odchovankyňa piešťanského basketbalu Marie Růžičková.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín