V Piešťanskom týždni 46/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. novembra 2015, 10:13
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Je rekonštrukcia verejného osvetlenia ohrozená?

Zvládne piešťanská radnica rekonštrukciu takmer 450 kusov lámp verejného osvetlenia zo štátnej dotácie, alebo pre jej liknavosť to zatiahne mestský rozpočet?

Mesto Piešťany pravdepodobne Vilu Löger nezíska

Zdá sa, že je rozhodnuté a niekdajší stredoškolský internát, Vilu Löger, získa český veľkopodnikateľ. Po tom, ako jej predaj pre záujem piešťanskej radnice predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš načas zastavil, sa zdá, že tento stavebný skvost, postavený v takzvanom romantickom kúpeľnom štýle, mesto nezíska, ale prejde do súkromných rúk. V stredu 11. novembra majú na krajskom zastupiteľstve v Trnave poslanci rozhodnúť, či ju za 801-tisíc eur predajú spoločnosti Fenix Develompmet.

Centroom: Chybná statika sa navždy zapíše do jeho histórie

Centroom na Nitrianskej ulici v Piešťanoch stavali právnici, podvodník, fanúšik scientológie a zachraňovať ho ide radnica. Po niekoľkých týždňoch očakávania chce mestský úrad naplniť svoju povinnosť ochrániť pred možným spadnutím dnes už preslávenej budovy širokú verejnosť, konečne sa okolo nej objavil plot, i keď postavený spôsobom tak trochu kocúrkovským. Ak si však niekto myslí, že v tomto bode skončí ochrana verejného záujmu mestským úradom, je na veľkom omyle. Radnica sa totiž rozhodla tento súkromný majetok opravovať.

Navštíviť toaletu v Poliklinike je zážitok na nezaplatenie

Slovenské zdravotníctvo. Ironické pomenovanie zvláštnej situácie v našej krajine, keď sa človek po každomesačnej pravidelnej platbe odvodov do zdravotnej poisťovne dostane do mizerného prostredia, ktoré v ako-tak hygienickom stave udržujú len usilovné tety upratovačky. Tak, ako v piešťanskej Poliklinike.

Na Rebeccinu liečbu vyzbierali viac ako šesťtisíc eur!

K svojmu snu je opäť o krok bližšie. V piatok 6. novembra sa v piešťanskom Dome umenia zišli ľudia s veľkým srdcom, pripravení vyzbierať finančné prostriedky na liečbu v Adeli Medical Center a pomôcť tak malej – veľkej bojovníčke Rebecce.

Z parkoviska pred slobodárňou sa stane príjazdová cesta

Obyvatelia bytového domu na predmestí Piešťan, známeho ako bývalá Slobodáreň pre zamestnancov Tesly, riešia už niekoľko mesiacov problém s parkovaním. Od roku 2008 patrí súkromnej spoločnosti. Priestor chce prestavať na príjazdovú cestu a zvyšné parkovacie miesta ponechať svojim zamestnancom.


Navždy sa zachová

Stužková slávnosť je jednou z najobľúbenejších súčastí stredoškolského štúdia. V piatok 6. novembra si v reštaurácii Semafor tú svoju užili štvrtáci zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch.

Problém s parkovaním je pred všetkými školami v meste

Nielen rodičia detí navštevujúcich Základnú školu na Brezovej ulici v Piešťanoch, ale i tí, čo si vozia svoje ratolesti na Mojmírovu  majú okolo ôsmej ráno problém s prakovaním.  Autá, ktoré tu prechádzajú, respektíve parkujú v smere od Sadovej ulice doslova nútia chodcov pritlačiť sa až k múrom rodinných domov. Do redakcie sme na túto tému dostali i telefonát rozhorčenej obyvateľky.

Obyvatelia sú proti lavičkám pri cyklotrase

Na ďalšom úseku cyklochodníka za 91 300 eur popri potoku Dubová v Piešťanoch sa intenzívne pracuje. Buldozéry menia terén za budovou elokovaného pracoviska Základnej umeleckej školy na Teplickej ulici až po vyústenie cyklotrasy za Obchodným domom Prior. Práce z projektu z roku 2014 napredujú pomerne rýchlo. Vzniká tu 220 metrov dlhý chodník pre peších zo zámkovej dlažby a 322 metrov dlhý asfaltobetónový chodník pre cyklistov s verejným osvetlením.

Hviezdni autori na Dni otvorených dverí knižnice

Piešťanská knižnica si pozvala na svoj Deň otvorených dverí hviezdne osobnosti. Deťom sa prihovárali a svoje diela im čítali vdova po hokejistovi Pavlovi Demitrovi, Mária Demitrová, dve moderátorky –  „superstaristka“ Adela Banášová a Bibiana Ondrejková, známa ako hlas Phoebe zo sitkomu Priatelia. Štvrtou ženou bola slovenská diplomatka a rodáčka z Piešťan, Emíre Khydayer. Jediným zástupca silnejšieho pohlavia bol takmer dvojmetrový Vrbovčan Branislav Jobus – spisovateľ, hudobník, skladateľ a „členek Kriaku.“

Vojtech Hank kráčal po horách, kde sa ťažilo zlato

Jeho syn je tiež turista a cestovateľ, už trikrát bol v amerických národných parkoch. Otec sa však vybral opačným smerom – na východ. Túlal sa po cestách i necestách cez tundry a rozľahlé stepi Sibíri, kde z prašného vzduchu vyrastajú zlaté hory Altaja. V minulosti sa v nich ťažilo zlato – teraz zlatom žiaria.Cez Altajskú republiku vedie jediná asfaltová cesta na Mongolskú hranicu. Aj po nej šiel Piešťanec Vojtech Hank.

Odchádzajúci Jozef Balej: Zo Švajčiarska prišla ponuka, ktorá sa neodmieta

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany prišli o svojho doposiaľ najlepšieho strelca Jozefa Baleja. Ten sa rozhodol prijať ponuku zo švajčiarského HC Red Ice Martigny a v žlto-modrom drese havranov už pokračovať nebude.


Víťazstvo nad Besiktasom utkvie v pamäti viac, ako istanbulské atrakcie

O senzačnom víťazstve Piešťanských Čajky nad Besiktasom Istanbul ste sa už dočítali kadečo. V nasledujúcich riadkoch sa Vám bude snažiť náš redaktor Tomáš Horký, ktorý cestoval s Čajkami  do Turecka aspoň čiastočne priblížiť aké radosti i starosti prežívala výprava piešťanských basketbalistiek v „perle orientu“ – Istanbule.

Čajky sa zhodujú: Chceme potvrdiť, že to nebola náhoda

Víťazstvo Čajok nad Besiktasom Istanbul je veľké víťazstvo. Hráčky podali bojovný kolektívny výkon, ktorý priniesol väčší úspech, ako besiktaská stávka na individuality. Čo pre tím Čajok toto víťazstvo znamená a ako sa od neho odraziť k ďalším podobným výsledok nám prezradili aj samotné hráčky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel