V Piešťanskom týždni 45/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 7. novembra 2016, 07:50
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Piešťanský týždeň vo vynovenom šate a s prílohou

Piešťanský týždeň bude odteraz vychádzať v pozmenenom šate, s rozšíreným textovým obsahom, ale aj úplne novou televíznou prílohou s názvom Fotelka. Inováciu sme pre vás pripravili už v našom novom vydaní. Aj takýmto spôsobom sa snažíme reagovať na súčasný dopyt po modernejšom obsahu a rozsiahlejšom počte strán. Za týmto účelom sme nadviazali spoluprácu s novým partnerom, vydavateľstvom Petit Press.

F. Varga, riaditeľ letiska: Letisko zachráni len zázrak!

Na piešťanskom letisku to medzi zamestnancami doslovne vrie. Potom ako predstavenstvo letiskovej spoločnosti, ktorá je vo vlastníctve mesta, štátu a Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), rozhodlo o jej zániku, pred zamestnancov letiska v piatok 4. novembra v dopoludňajších hodinách predstúpil výkonný riaditeľ spoločnosti František Varga s vysvetlením situácie. Jeho objasnenie sa však u zamestnancov nestretlo s veľkým pochopením. Podľa nich je úpadok spoločnosti účelovým kladením letiska na lopatky.


Lávku popri Krajinskom moste chcú opraviť za 650-tisíc eur

Rekonštrukcia lávky cez Váh popri Krajinskom moste v Piešťanoch znovu v pláne realizácie. Takýto zámer však predstavilo už predchádzajúce vedenie mesta pod vedením primátora Rema Cicutta a lávku chcelo opraviť za 150-tisíc eur. Rekonštruovať sa hotovalo aj súčasné vedenie a v úvode roku 2015 na tento účel vyčlenilo o 100-tisíc viac. Na scéne je však nový zámer a ten prvotný rozpočet navýšil o pol milióna eur. Radnica to chce zatiahnuť z európskych peňazí. Má to však aj háčik. Lávka nepozostáva len výhradne z majetku mesta a jej pôvodná úloha je nosník rozvodov inžinierskych sietí, ktoré však mestu nepatria.

Vodič skolaboval za volantom

Týždeň v znamení požiarov, úmrtí i dopravných nehôd – to je smutná bilancia zásahov hasičov z minulého týždňa.

Kto vyhodil dve torzá tiel oviec pri vodnom zdroji?

Pri kanáli Babinec v Priemyselnom areáli v Piešťanoch sa len pár metrov od cesty, kde stoja tabuľky oznamujúce výskyt vodného zdroja s druhým pásmom ochrany, neznámy páchateľ odhodil dve torzá tiel oviec. Ich zvyšky príšerne zapáchali, popásali sa na nich vrany.


A. Banášová: V mozaike ľudstva má každý svoje miesto

Počas Dňa otvorených dverí piešťanskej mestskej knižnice svojou prítomnosťou potešila moderátorka Adela Banášová. Pomedzi rozdávanie autogramov pre deti Piešťanskému týždňu v rozhovore prezradila, aké sú vody šoubiznisu a kedy sa odmietla s fanúšikom odfotiť.

Vzniknú v Piešťanoch centrálne detské ihriská?

Služby mesta Piešťany (SMP) ako správca detských ihrísk hľadal v uplynulých mesiacoch možnosti, akým spôsobom sa postaviť k problematike nevyhovujúcich a prestarnutých plôch určených hre pre najmenších. SMP vykonali v auguste 2016 plošnú inventarizáciu všetkých detských ihrísk na území Piešťan a v mestskej časti Kocurice a vytvorili návrh, ako by mesto mohlo postupovať pri ich revitalizácii.

Krásny zovňajšok na stužkovej nemusí zruinovať rozpočet

Každá mladá slečna by sa aspoň na chvíľu chcela stať princeznou. A práve taká noblesná príležitosť, akou je stužková slávnosť, jej to umožní. Investícia do profesionálnej vizáže sa však môže vyšplhať na stovky eur, čo mnohé rodiny svojim maturantkám nemôžu uvoľniť z rodinného rozpočtu.

Vo Vrbovom pribudne 60 parkovacích plôch

Vo Vrbovom má vzniknúť šesťdesiat nových parkovacích miest. Rozhodli o tom mestskí poslanci po tom, čo komisia výstavby zdokumentovala a overila súčasnú nepriaznivú situáciu s cieľom nájsť reálne riešenia.  Parkovacie miesta pribudnú na Sídlisku 9. Mája, Ulici 6. Apríla, Ulici SNP a uliciach Súkeníckej a Sadovej.

Dolný Lopašov: Veľký jeleň na erbe, malý v názve materského centra

V Dolnom Lopašove majú dvoch jeleňov.  Prvý sa nachádza v erbe obce, druhý v názve materského centra. Je menší,  hovoria mu Jelenček.  Sídli v priestoroch obecného úradu a od októbra minulého roku mu šéfuje Barbora Chylová so svojimi troma ratolesťami.


Paracyklista Metelka medzi „zdravými“ dráharmi na 14. mieste

Piešťanský paracyklista Jozef Metelka vo svojej premiére na pretekoch Svetového pohára cyklistov – dráharov medzi pretekármi v Glasgowe skončil v kvalifikácii stíhačky jednotlivcov na 14. mieste. Tridsaťročný rodák z Piešťan, ktorý dlhodobo žije v Anglicku, dosiahol na glasgowskej dráhe v pretekoch na 4000 m výsledný čas 4:30,329 min.

Čajky začínajú v súťaži CEWL. V stredu privítajú rakúske šampiónky z Viedne

Piešťanské basketbalistky začnú už túto stredu na domácej palubovke svoje vystúpenie v stredoeurópskej súťaži Central Europe Women League, keď v Diplomat aréne privítajú rakúske šampiónky Flying Foxes SVS Post Viedeň. Čajky sú pred prvým duelom namotivované a chcú v ňom jednoznačne uspieť.

T. Macko o úspechu Cibulkovej: Je to vyústenie jej tenisového príbehu

Mládežnícke roky spojila úspešná tenistka Dominika Cibulková aj s Piešťanmi, kde tenisovo vyrastala a trávila tu svoje detstvo. Preto sú na ňu právom pyšní aj ľudia z kúpeľného mesta, ktorý s ňou na diaľku prežívali jej úspechy. Jedným z nich aj člen výboru TK Kúpele Piešťany a prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel