V Piešťanskom týždni 44/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 30. októbra 2016, 11:50
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Mestská plaváreň opäť ožíva, stavať sa má na jar

Po viac ako dvoch rokoch prešľapovania na mieste sa zdá, že stojace vody výstavby piešťanskej mestskej plavárne sa predsa len o čosi pohli. Zatiaľ sa síce ešte nič nestavia, ale radnica má opäť zámer na realizáciu. Tentoraz by pri jej výstavbe chce použiť európske fondy vyčlenené na projekty prihraničnej spolupráce regiónov z názvom Interreg SK-HU a získať na financovanie výstavby mestskej plavárne takmer 900-tisíc eur. To však nie je ani potrebná polovica hodnoty plánovaného projektu.

Letisko po takmer storočnej existencii zrejme končí

Nad piešťanským letiskom sa v súčasnej dobe výrazne zamračilo. Oblohu nad ním však nezatmeli mračná atmosférické, ale ekonomické. Letisko je už niekoľko rokov v strate. Zadlžuje sa najmä v kúpeľnom meste, a to neplatením daní z nehnuteľnosti za pozemky, na ktorých sa rozprestiera. Z leteckej prevádzky príjmy v tomto roku nijako významne nenarástli, a tak z úradu Trnavského samosprávneho kraja čoraz hlasnejšie prenikajú hlasy o tom, že uvažujú o ukončení jeho prevádzky.

Politická satira: Ako Tamajka strom sadil

Primátor Piešťan Miloš Tamajka zasadil na pešej zóne strom. Ale aby sa tak udialo, najprv to muselo napadnúť Dušanovi Knapovi, signatárovi jednej piešťanskej neziskovky. Strom navyše na tento účel darovala miestna jazyková škola. Udalosť sa odohrala v utorok 25. novembra v dopoludňajších hodinách na pešej zóne v centre mesta.

Piešťanské cintoríny rozžiarené tisíckami svetielok

Uplynulý víkend mnohí využili na pietnu spomienku na zosnulých blízkych. V sobotu 29. októbra už parkoviská na mestských cintorínoch v Piešťanoch, na Bratislavskej aj Žilinskej ceste, do polovice zapĺňali autá, smútiacich neodradil ani studený vietor.


Zabráni stredová plná čiara utopeniu áut?

Začiatkom októbra 2015 našli na Obchodnej ulici v Piešťanoch v potoku Dubová utopené auto s rozsvietenými svetlami. Mesto, ktoré je správcom danej komunikácie sa rozhodlo, že úsek zvýrazní štyrmi plastovými stĺpikmi. I napriek značeniu však po roku skončilo v Dubovej ďalšie vozidlo. Zabezpečovanie cesty preto bude pokračovať.


110. rokov železnice Piešťany – Vrbové s vláčikom aj drezinami

Z príležitosti 110. výročia osláv železničnej trate Piešťany – Vrbové sa v sobotu 28. októbra zišli na  nástupišti piešťanskej stanice priaznivci nostalgických jázd historickým vláčikom M131. Tradičného Hurvínka, ktorý sa však náhla pokazil, nahradili rušňom M152, ktorý ťahal historický vozeň. V ňom čapovali nielen piešťanské pivo, ale si zaspomínali aj na atmosféru z dávnych čias.


Veľká oslava 80-tín gymnázia trvala tri hodiny

Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch oslavovalo svoje osemdesiatiny najskôr v pondelok 24. októbra dňom otvorených dverí, na druhý deň slávnostnou akadémiou v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána. Zišli sa na nej súčasní i dávni pedagógovia, potomkovia, dávni študenti i vzácni hostia na čele s predsedom Trnavského samosprávneho kraja, Tiborom Mikušom. Hostí vítala riaditeľka gymnázia, Miroslava Hanková. Prvá žena, ktorá v osemdesiatročnej histórii pôsobí vo vedení školy.


Počítač zatiaľ nevie zaväzovať šnúrky na topánkach

Po výzve Piešťanského týždňa si učiteľky z dvoch škôlok – na Ružovej a Detvianskej ulici našli čas a spolu s predškolákmi si precvičili viazanie šnúrok na topánkach. Porovnávali to s počítačovou gramotnosťou. Hoci dnešná generácia detí si už mašličky na topánkach robiť nemusí, rodičia si môžu vybrať z pestrej ponuky topánočiek na suché zipsy, ruku na srdce, aké deti by nám vyrástli, ak by nezvládli takúto triviálnu záležitosť? Naozaj iba počítačové?

Na motokárovej dráhe v Trebaticiach zhorel elektromobil

V uplynulom pracovnom týždni mali piešťanskí hasiči štyri výjazdy. Zavolali ich k požiaru elektromobilu na motokárovú dráhu v Trebaticiach, ale aj k požiaru kontajnerov na Kupeckého ulicu. Uvoľňovali tiež cestu pod Červenou vežou.

Základnú školu v Rakoviciach obsadili strašidlá

Rakovičania i obyvatelia okolitých obcí prežívali chvíle, ktoré mali navodiť atmosféru strachu. Z budovy tamojšej základnej školy sa ozývali hrôzostrašné výkriky, v temných miestnostiach blikali zvláštne svetlá a horeli sviečky. Rakovické centrum voľného času totiž v piatok 28. októbra opäť zorganizovalo podujatie s názvom Strašidelná škola.

N. Dudášová: Snáď sme našim basketbalom pobavili aj fanúšikov

Piešťanské Čajky pokorili hranicu sto nastrieľaných bodov už druhýkrát v sezóne. Po Nitre si formu Čajok teraz odniesol Slovan Bratislava. Piešťanky tiahla najmä tridsaťdvabodová Američanka Monique Oliver, no k celkovému víťazstvu prispeli výbornou hrou všetky hráčky aktuálneho lídra extraligy.


Tomáš Vrábel majstrom Slovenska v rally, úspešne pretekal aj na motokárach

Motoristický pretekár Tomáš Vrábel má za sebou ďalšiu úspešnú sezónu. V rámci Majstrovstiev Slovenska v rally sa vo svojej kategórii umiestnil na prvom mieste a získal majstrovský titul. Okrem automobilových pretekov si sezónu spestril aj jazdami na motokárach, kde v Slovenskom kartingovom pohári obsadil vo svojej premiérovej sezóne celkové druhé miesto.

Cibulková dosiahla životný úspech! Vyhrala turnaj majsteriek v Singapure

Dominika Cibulková dosiahla najväčší individuálny úspech slovenského tenisu v ére samostatnosti. Zvíťazila za 77 minút 6:3, 6:4 nad nemeckou jednotkou svetového rebríčka Angelique Kerberovou v nedeľňajšom finále dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (23. – 30. októbra, celková dotácia 7 miliónov USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav