V Piešťanskom týždni 43/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 24. októbra 2016, 14:19
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Odpočet predvolebných sľubov M. Tamajku v polčase jeho primátorovania

Primátor Miloš Tamajka opäť zaútočil na Piešťanský týždeň a tým i na slobodu slova. V kúpeľnom bulletine, ktorý vydáva menší z dvoch kúpeľných subjektov na území Piešťan, si poťažkal na našu adresu, že nechápe, prečo venujeme svoju energiu tomu, aby sa jemu nepodarilo naplniť predvolebné sľuby. Podľa rozhovoru, ktorý v tomto bulletine zverejnili, vraj on ako osoba nám nepasuje do koncepcie, a preto mu údajne robíme zle a bránime mu v práci.

TAVOS: Podozrenia z nehospodárnosti vedenie popiera

Dozorná rada Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) na svojom minulotýždňovom zasadnutí vyhodnotila, že obvinenia vedenia TAVOS-u z nehospodárnosti sú nezmysel. Závažné tvrdenia o predraženej výstavbe kanalizácie v Kátlovciach na adresu vodárenskej spoločnosti vzniesla svojím otvoreným listom trojica nespokojných akcionárov – Miloš Tamajka, primátor Piešťan, Ema Maggiová, primátorka Vrbového a Alena Jelušová, starostka Maduníc.

V Piešťanoch sa pripravuje nová tržnica

Pred piešťanským Obchodným domom Prior pribudne nová tržnica. Ku klasickým trhoviskám s celoročnou prevádzkou v centre mesta a pred OD Kocka pribudne stánkový predaj, tentoraz však s prevádzkovaním len jeden deň v týždni. Kritériá na predávané produkty budú podľa organizátorov podstatne prísnejšie ako na bežných trhoviskách, vylúčiť chcú tovar a výrobky z veľkoobchodných skladov. Na pultoch tohto trhoviska by sa tak mal objaviť len tovar priamo od slovenských farmárov a domácich výrobcov.

Budeme platiť za vývoz smetí menej?

Minulý týždeň sa niesol v znamení zasadnutí mestských komisií, ktoré prerokúvali aj novinky vo všeobecne záväzných nariadeniach mesta Piešťany. V jednom z nich je okrem iného ukotvený aj poplatok za vývoz smetí, ktorý by však radnica chcela pre seniorov výrazne znížiť. V pondelok 17. októbra tému rozoberali aj členovia komisie pre životné prostredie, navrhli však upraviť sumu pre každého Piešťanca bez rozdielu veku.

Veterná ulica: Smeti, padajúce konáre a raj „úchylov“

Obyvatelia novej bytovky na M. Waltariho ulici a majitelia domov na Veternej si už roky nevedia dať rady s nezodpovednými vlastníkmi nezastavaných parciel. Pozemky sú v zúfalom stave a z náletových drevín tam vznikol zanedbaný „lesík“ z náletových drevín, ktorý sa vo večerných hodinách stáva nebezpečným.

Smrť pri fontáne

Pokojný nedeľný večer 23. októbra preťala v Piešťanoch správa o smrti muža na pešej zóne pri skákajúcej fontáne.  Polícia uzavrela priestor páskami, čakali na príchod obhliadajúceho lekára. Podľa našich informácií, išlo  prirodzenú smrť v dôsledku náhlej mozgovej príhody.

S mercedesom to napálil do potoka

Piešťanských hasičov zavolali opäť do Sokoloviec, kde prehľadávali zrúcanisko po výbuchu. Vyťahovali z vody aj luxusný Mercedes, ktorého vodič zišiel z cesty do potoka Dubová.

Vo Fontáne si uctili najaktívnejších seniorov

Z príležitosti mesiaca úcty k starším sa v kine Fontána zišli piešťanskí seniori zdužení vo viacerých spoločenských organizáciách, aby zažili atmosféru koncertu žilinskej skupiny Kortina. Známe hity si zanôtili spolu s troma mladými hudobníkmi.

Najlepší mladí floristi z jedenástich krajín v Rakoviciach

Dvadsať tímov najlepších mladých floristov z jedenástich krajín Európy súťažili v Strednej odbornej školy v Rakoviciach. Takmer štyridsať študentov stredných škôl  zhotovovalo vence ako poctu za rady úrody a exteriérové dekorácie na tému – jesenná fantázia.  Prvenstvo si vybojovali domáci študenti z Rakovíc, Terézia Heltková a Juraj Bocian.  Druhé miesto vyhrali Švajčiari Magali Egger a Deana Ebener.  Aj tretia medaila sa ocitla v rukách našincov. Získali ju Kristína Jarábková a Timotej Gajdoš zo SOŠ Rakovice.


Smútočnej väzbe vládne tento rok príroda s odtieňmi hnedej

Študenti Strednej odbornej školy v Rakoviciach pripravujú spolu so svojimi majsterkami pestrú paletu rôznych smútočných väzieb. O tohtoročných trendoch sme sa porozprávali s odborníčkou Zuzanou Vozárovou: „ Trend v súčasnej smútočnej väzbe udáva príroda. Je čisto vidiecky, používajú sa naturálne farby, teda to, čo  človeku poskytne okolité prostredie. Väzby idú do retro štýlu.“

Na Chodníku slávy v Piešťanoch pribudli nové mená úspešných paralympionikov

Chodník slávy slovenských paralympionikov na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch je bohatší o mená ďalších 12 športovcov. Úctyhodné výkony v Rio de Janeiro 2016 a Soči 2014 dostali podobu tabuliek, ktoré pripomenú chvíle, kedy sa reprezentanti Slovenska stali najlepšími na svete.

Extraligoví vodnopólisti v prvom zápase nestačili na Modrých Drakov

Vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany sú v novom súťažnom ročníku účastníkmi extraligy. V úvodnom kole privítali na kúpalisku EVA družstvo ŠKP Modrí Draci Košice, ktoré minulý rok obsadilo v extralige štvrté miesto.  Piešťanci vo svojom prvom extraligovom stretnutí však ťahali za kratší koniec a prehrali 6:18.

Čajky budú v CEWL súperiť s SBŠ Ostrava, Flying Foxes  a Kvarner Rijeka

Keďže basketbalistkám Piešťanských Čajok nevyšiel postup do základnej skupiny Európskeho pohára, vedenie klubu prihlásilo tím do stredoeurópskej ligy Central Europe Women League (CEWL). Čajky budú v skupine súperiť s tímami SBŠ Ostrava, Flying Foxes Schwechat, Kvarner Rijeka a mali by patriť medzi favoritky celej súťaže.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava