V Piešťanskom týždni 42/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 17. októbra 2016, 15:55
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Tamajka a spol chcú podať už druhú žalobu na TAVOS

Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) buduje kanalizáciu v obci Kátlovce v okrese Trnava bez verejného obstarávania a pridraho. Tvrdí to piešťanský primátor Miloš Tamajka, primátorka Vrbového Ema Maggiová a spolu s nimi traja starostovia okolitých obcí po analýze viacerých zmlúv. Svoje zistenia prezentovali pred novinármi v utorok 11. októbra v zasadačke Mestského úradu v Piešťanoch. Predstavitelia TAVOS-u ich tvrdenia odmietajú.


Rakúskych novinárov zaujala architektúra a atmosféra nostalgie

Počas minulého týždňa na pozvanie oblastnej organizácie na podporu cestovného ruchu Rezort Piešťany zavítala do mesta skupina rakúskych novinárov. V priebehu štvrtka a piatka sa mohli obozná- miť s tým, čo návštevníkom ponúkajú kúpele, ale i samotné mesto. Prekvapila ich miestna secesná architektúra aj atmosféra pokoja a starobylej nostalgie.

Problém s preplnenými nádobami na odpad radnica nerieši

Preplnené nádoby na triedený, ale často aj komunálny odpad, okrem toho neporiadok na stojiskách kontajnerov. To sú sťažnosti obyvateľov Piešťan, ktoré aj s pripojenými fotografiami ako dôkaz končia v našej elektronickej redakčnej pošte. Na mestskom úrade sme sa preto snažili vypátrať, prečo vznikli uvedené problémy.

S jablkom v ruke vykonali krok ku zdraviu

Aj členky piešťanskej Ligy proti rakovine (LPRa) sa už tradične zapojili do tohtoročnej preventívnej kampane, ktorá sa konale v rámci projektu s názvom Týždeň proti rakovine. V závere pracovného týždňa, v piatok 16. októbra rozdalo dvanásť dobrovoľníčok tristo kilogramov jabĺk. Práve vtedy bol na celom Slovensku Deň jabĺk ako symbol prevencie pred onklogickými ale aj inými civilizačnými ochoreniamu.


Z minuloročnej ježibaby vyrástla tento rok víťazná sova!

Hoci tento rok bolo jabĺ, hrušiek či orechov ako šafranu, dyniam sa darilo. Veľké, menšie i tie najmenšie si dokotúľali Piešťanci na nábrežie vodnej nádrže Sĺňava, aby si z nich na stoloch U Dina povyrezávali strašiakov.  Šiesty ročník akcie Dyňa u Dina sa niesol nielen v znamení slnečného počasia,ale aj družnej, rodinnej atmosféry a zdravého súťaženia.

Sokolovce: Zabil výbuch Piešťanca pri varení drôg?

Obyvatelia Sokoloviec sa v sobotu 15. októbra pred polnocou zobudili na drnčanie skiel v okenných rámoch, niektorým sa až triasli domy. Bolo to následkom výbuchu z propán-butánovej fľaše, ktorý zdemoloval prístavbu rodinného domu. Po nociach tu údajne varili. Čo? Zisťuje polícia. Na návšteve u 35-ročného muža zo Sokoloviec mali byť dvaja jeho „zákazníci“. Jeden z nich, 29-ročný Daniel z Piešťan prišiel pri výbuchu o život.  Mladú ženu a domáceho pána demolácia ťažko zranila.


Toréz opäť zamestnal hasičov, zhorela mu kutica

Vrbovský bezdomovec Anton Bielka, aliaz Toréz opäť poriadne popreháňal hasičov. Vo štvrtok 13. októbra krátko pred polnocou sa mu opäť prevrátila sviečka, ktorou si svietil vo svojej kutici plnej haraburdia a už asi po piaty krát podpálil už nepoužívaný dom na Beňovského ulici, ktorý slúžil mestu na ubytovanie prevažne neprispôsobivých ľudí, ktorí sa o seba nedokážu postarať.


Topole vyrúbali, nové stromčeky sa lámu

Začiatkom roka sa obyvatelia piešťanského regiónu museli zmieriť s výrubom topoľov lemujúcich cestu k drahovskej hati. Sľúbená bola i náhradná výsadba, ktorej časť už je zrealizovaná. Okoloidúcich však veľmi neteší, mnohé mladé stromčeky nápor poveternostných podmienok nezvládli.

Potrubie vymenia do Vianoc

Viacerí obyvatelia dochádzajúci do Piešťan z obcí Veľké Orvište či Ostrov si iste všimli rozkopanú ornú pôdu pozdĺž Orviskej cesty. I keď by sa mohlo zdať, že v tomto mieste vzniká nová kanalizačná prípojka, ide len o výmenu vodovodného potrubia.

Sklamanie je veľké, sezóna však pokračuje. Čajky si zahrajú v stredoeurópskej lige CEWL

V tíme Piešťanských Čajok zavládol po stredajšom nezvládnutom odvetnom zápase s Pécsom smútok. Piešťanky si po prehre s maďarským celkom základnú skupinu Európskeho pohára nezahrajú. Sezóna je však ešte len na začiatku a Piešťanky sa budú sústrediť na domácu súťaž a prihlásili sa aj do stredoeurópskej ligy CEWL.


Filip Hološko sa prestrieľal do Klubu ligových kanonierov

Piešťanský futbalista Filip Hološko, hrajúci za austrálsky tím FC Sydney v sobotu pokoril magickú hranicu 100 ligových gólov a zaradil sa medzi absolútnu elitu slovenských útočníkov.


Cibulková ovládla turnaj v Linzi a zahrá si na turnaji majsteriek

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá zvíťazila za 104 minút 6:3, 7:5 nad Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA International Generali Ladies v rakúskom Linzi. Podujatím však napokon prešla bez straty čo i len setu. Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková, 10. v dlhodobom singlovom renkingu, si týmto úspechom v premiérovom vzájomnom dueli s 24-ročnou 62. ženou svetového rebríčka Golubicovou, definitívne zabezpečila miestenku na výberový šampionát WTA Finals 23. – 30. októbra v Singapure pre osem najlepších singlistiek sezóny.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín