V Piešťanskom týždni 4/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 30. januára 2017, 13:57
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Letisková spoločnosť má na výplaty už len do konca februára

Mimoriadne valné zhromaždenie akcionárov spoločnosti Letisko Piešťany, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch administratívnej budovy letiska v stredu 25. januára, ako nám potvrdil zástupca Piešťan v tejto akciovke, primátor Miloš Tamajka, nič prevratné neprinieslo. Letisko sa v dlhoch utápa i naďalej a väčšinový akcionár Trnavský samosprávny kraj podľa slov jeho predsedu Tibora Mikuša boj o jeho zachovanie ešte nevzdáva. V súčasnosti sa uskutočňujú rokovania s možnými investormi.


T. Hudcovič vo funkcii viceprimátora skončil!

Druhý viceprimátor Piešťan Tomáš Hudcovič ani nie po roku svoju púť vo vedení mesta v piatok 20. januára ukončil. Túto skutočnosť však bol ochotný priznať až v stredu minulého týždňa potom, ako sa táto informácia prevalila na verejnosť. A ako sám priznal vo svojom blogu zverejnenom na internete, jeho koniec na poste viceprimátora bol aj dôsledkom toho, že ho vedenie mesta vynechávalo zo zásadných rozhodovacích procesov.

Tamajka pri čistkách v bytovom podniku zrejme zneužil svoju právomoc

Od úvodu tohto roka rezonujú kúpeľným mestom mocenské zásahy primátora Miloša Tamajku do dvojmiliónovej mestskej eseročky – Bytového podniku Piešťany. Ešte počas vianočných sviatkov odvolal dlhoročnú konateľku a nahradil ju vedeniu mesta spriazneným radničným úradníkom Pavlom Vermešom. Z dozornej rady odstránil svojho oponenta Martina Cifru. Takéto mocenské zásahy sa nestretli s pochopením poslancov, ktorí tvrdia, že bez súhlasu zastupiteľstva nemá Tamajka na takéto kroky zákonné právo. Ten si však na poslednej mestskej rade tvrdil svoje. To, že pochybil, nechcel pripustiť. U piešťanského advokáta Pavla Kollára sme zisťovali, čo si on o uvedených skutočnostiach myslí.

Žiaci dostanú veľa pochvál, aj podujatia za odmenu

Ako by to bolo včera, keď žiaci v septembri zasadli do školských lavíc opäť o rok starší a po prázdninách vyzretejší. V utorok 31. januára však končí prvý polrok a deti sa doma budú môcť pochváliť známkami na odpisoch vysvedčení.

Nábytok do šatne mestských policajtov vyrábajú väzni

Požiarom poškodenú šatňu mestskej polície v Piešťanoch konečne opravili. Zrekonštruovaný priestor prevzalo mesto ku koncu roka 2016, príslušníci ho však ešte naplno nevyužívajú. To sa o niekoľko týždňov zmení.

Váh pokryli ľadové kryhy ako pred siedmymi rokmi

Počas tuhých mrazov zamrzli rieky aj potoky. Na viacerých, ktoré spravuje piešťanský závod Slovenského vodohospodárskeho podniku sa nakopili ľady, niektoré toky sa vyliali z koryta. Vrásky na čele urobila obyvateľom i starostom riečka Bocianka či Znievsky potok. Aj Piešťanci chodili nazerať na prudko fotogenický Váh, plný zamrznutých ľadových krýh. Niektorí si ho fotili, iní sa na Sĺňave korčuľovali, ďalší mali obavy z ľadovej povodne. Našťastie, nič také sa nestalo. Vo štvrtok 27. januára došlo k otepleniu a kryhy sa postupne začali topiť Uskutočnilo sa to bez ďalekosiahlych následkov, v pohode.

Chrípka zatvorila školu aj škôlky

Najskôr sa objaví škriabanie v hrdle, únava, človek je malátny, sotva stojí na nohách.  To už má obyčajne teplotu, potom prichádza zimnica, potenie – chrípka. Januárová zatvorila v štvrtom týždni nového roka až 54 škôl i škôlok v kraji. V Piešťanskom okrese chrípka a akútne respiračné ochorenia spôsobili uzavretie školy aj škôlky v obci Banka a materských škôl v Chtelnici, na Prašníku a v Piešťanoch na Ružovej ulici. Od zajtra zatvoria ďalšiu.

Torézov psík prežil víkend v byte, pozeral aj televíziu

Po tom, čo odviezli už nebohého bezdomovca Antona Bielka z Vrbového do Piešťan, aby sa mu pokúsili zachrániť život, ostal jeho verný psík Džuna v ruinách obhorenej stavby. Tú Bielka, nazývaný Toréz spolu so psíkom obývali v najkrutejších mrazoch. Pes sa za živý svet nechcel pohnúť z miest, kde sa rozlúčil so svojím milovaným pánom. Tam ho začali kŕmiť vrbovskí školáci desiatou, aby nezomrel od hladu. Volali ho Dorka, nie Džuna, lebo vraj takto počuli oslovovať psíka. Napokon, na mene predsa nezáleží. Psík počúva na obe mené, keď sú povedané s láskou.

V. Hornáček: Na slová, ako fóbia z druhých miest odpovedáme aktuálnym postavením v tabuľke

Futbalisti OFK Stavoprac Trebatice dlhodobo dokazujú, že patria medzi najlepšie tímy v piatej lige západ. Potvrdili to aj vydarenou jesennou časťou aktuálneho ročníka, keď po prvej polovici sezóny figurujú so ziskom 26 bodov na prvom mieste tabuľky. Podarí sa Trebatičanom konečne postúpiť do štvrtej ligy? Aj o tom sme sa pozhovárali s trénerom úspešného tímu Trebatíc Vladimírom Hornáčkom.


Piešťany v lete privítajú najväčšie basketbalové talenty Európy

Ako sme prednedávnom informovali, Piešťany budú na prelome júla a augusta tohto roku hostiť spoločne s Bratislavou majstrovstvá Európy chlapcov do 18 rokov v basketbale. Žreb základných skupín v Mníchove už určil rozdelenie tímov a piešťanská Diplomat aréna sa má rozhodne na čo tešiť.


Triatlonistka Lýdia Drahovská bronzová na európskom šampionáte!

Slovenská reprezentantka Lýdia Drahovská získala bronzovú medailu v kategórii junioriek na majstrovstvách Európy v zimnom triatlone v estónskom Otepää. Členka ŠBR Piešťany dosiahla na trati pozostávajúcej zo 4 km behu na lyžiach, 5 km jazdy na horskom bicykli a 3 km behu čas 48:56 min. Z triumfu sa tešila Ruska Polina Tarakanovová výkonom 46:52. V rovnakej kategórii druhá Slovenka Rebeka Gabčíková obsadila štvrté miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava