V Piešťanskom týždni 41/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 10. októbra 2016, 15:43
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Tamajka po dvoch rokoch vo funkcii priznal chyby

Piešťanský primátor Miloš Tamajka si pred mestským zastupiteľstvom nasypal popol na hlavu a verejne priznal, že pochybil. Stalo sa tak v súvislosti s internou smernicou pre verejné obstarávanie z produkcie odborníčky na túto oblasť mestského úradu Márie Vermešovej. Takáto doposiaľ nevídaná udalosť sa odohrala pri prejednávaní správy hlavného kontrolóra Petra Konečného, ktorý smernicu označil ako spiatočnícku.


Predaj detského domova v Kocuriciach poslanci stopli

Odpredaj budovy niekdajšieho detského domova v Kocuriciach poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva zablokovali. Udialo sa tak na ich poslednom zasadnutí na konci septembra. Dôvodovej správe radnice, v ktorej sa opisuje dezolátny stav nehnuteľnosti, poslanci neuverili a sami sa chcú o technickom stave objektu presvedčiť.

Škriepky o funkcie nekončia a TAVOS sa utápa v chaose!

Kauza Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) po prázdninovej odmlke opäť ožíva. Tentoraz rozruch spôsobil otvorený list troch nespokojných zástupcov akcionárov vo vodárňach, primátora Piešťan Miloša Tamajku, primátorky Vrbového Emy Maggiovej a starostky Maduníc Aleny Jelušovej. Vo svojom liste vyzývajú primátora Trnavy Petra Bročku, ktorý je zároveň predsedom dozornej rady TAVOS-u, aby zastavil výstavbu kanalizácie v obci Kátlovce. Tá vraj má byť oproti bežným cenám až dvojnásobne predražená.


Na Štefánikovej horel sklad drogérie

Na Štefánikovej ulici v Piešťanoch horel vo štvrtok 6. októbra večer  sklad drogérie a papiera. Hasiči, ktorým požiar ohlásili po ôsmej hodine večer vyrážali do starých Piešťan na dvoch autách značiek Atego a Tatra. Keď tam dorazili, časť skladu už bola v plameňoch.


Hotelová akadémia oslávila okrúhlu sedemdesiatku

Jedenásťtisíc absolventov, dvesto učiteľov a desať riaditeľov. Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch oslávila 70. narodeniny. V piatok 7. októbra sa v Dome umenia zišli bývalí aj súčasní študenti a pedagógovia a spoločne pomohli svojej alma mater prekročiť prah do ďalšieho desaťročia.


Rekordná účasť – Pažitári dvadsaťročnicu stretnutí

Na jubilejnom 20.ročníku stretnutie piešťanských Pažitárov padol rekord v účasti. Reštaurácia Semafor bola v utorok 4.októbra zaplnená stolmi. Na obľúbené spomienkové posedenie prišlo 92 ľudí nielen z Piešťan a rôznych kútov republiky, ale aj aj zo zámoria. Všetci účastníci dostali novú brožúru o živote na Pažiti i histórii stretnutí obyvateľov tejto už zaniknutej štvrte z pera Štefana Gregoričku.

Na vrbovskom zastupiteľstve aj o odpadoch

Mesto Vrbové od júla tohto roka podľa nového zákona prenechalo zber separovaného odpadu na firmu Marius Pedersen. Obyvatelia však zistili, že vysýpanie farebných kontajnerov raz za mesiac nestačí, koše prekypujú odpadkami a tvoria sa nelegálne skládky.

Podhoranka slávila 40 narodeniny ľudovou veselicou až do rána

Štyridsiate výročie svojho založenia oslávila folklórna skupina Podhoranka najskôr svätou omšou v kočínskom kostole.  Pri spoločnej – už hymnickej piesni – Mária, ku tebe volám, početná skupina mužov a žien odetých do najkrajších sviatočných krojov s vyškrobenými rukávcami i goliermi šírila zvláštne fluidum, ktoré jej zakladajúca členka, Mária Hrušková, opisovala s dojatím v hlase.


Rozprávkový Čerenec s lietaním na metle i púšťaním šarkanov

Medzi  projekty, ktoré zabodovali v hlasovaní o získanie dotácie z grantového programu Rozprúdime regióny  Nadácie Západoslovenskej energetiky, patril aj vrbovský Rozprávkový Čerenec z produkcie Parlamentu mladých. Vrbovčania ho v sobotu 8. októbra naplnili do bodky. Celý Čerenec obklúčili rozprávkové bytosti. Navlas sa podobali tým, ktoré poznáme z filmových plátien a televíznych obrazoviek.

Čajky prepisovali históriu! Prvýkrát dokázali zdolať Good Angels Košice

Piešťanským Čajkám sa v sobotnom extraligovom šlágri podaril historický počin. Prvýkrát vo svojej doterajšej existencii dokázali poraziť 13-násobné šampiónky extraligy Good Angels Košice v súťažnom zápase, keď ich zdolali 75:70. Čajky tak zostali na víťaznej vlne, ktorú budú chcieť potvrdiť postupom z kvalifikácie Európskeho pohára už v stredu na domácej palubovke proti PEAC Pécs.

Vodnopólová extraliga mužov aj s KVP Kúpele Piešťany

V Piešťanoch sa bude hrať ďalšia extraliga. V najvyššej slovenskej vodnopólovej súťaži mužov bude opäť nastupovať aj KVP Kúpele Piešťany. Tím z kúpeľného mesta budú tvoriť nádejní odchovanci a do novej sezóny nastúpia s pokorou, no odhodlaní byť konkurencieschopným tímom medzi družstvami KVP Nováky, ŠK Hornets Košice, Slávia UK Bratislava, Modrí Draci Košice-Staré Mesto, Pirana SC Topoľčany, VK Žraloci Žilina a ŠKP KVP Komárno. Pred štartom sezóny sme sa pozhovárali s predsedom KVP Ľudovítom Kubánom a trénerom mužov Martinom Berlanským.

Nočnými ulicami Piešťan bežalo 164 bežcov

Ani sobotné chladné počasie neodradilo bežcov, aby sa zúčastnili behu nočnými ulicami Piešťan Night City Run Piešťany. Tento rok sa na štarte objavilo 164 bežcov, ktorí si mohli vybrať z dvoch vzdialeností pretekov päť a desať kilometrov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava