V Piešťanskom týždni 41/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 6. októbra 2014, 15:49
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Piešťanska radnica môže predať svoje akcie

Mesto Piešťany môže predať svoj približne desaťpercentný podiel akcií v piešťanských Slovenských liečebných kúpeľoch. Mestské zastupiteľstvo schválilo financovanie plánovaného plaveckého centra okrem iného aj z predaja cenných papierov.

Koniec krádežiam – cintorín budú monitorovať kamery za 8 200 eur

Krádežiam kvetov, váz a kahancov na cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch by malo odzvoniť. Poslanci na septembrovom zasadaní schválili 8 200 eur na zakúpenie a inštalovanie troch kamier napojených na centrálny pult mestskej polície. Dve kamery budú kontrolovať vchod aj východ z cintorína a tiež zadné parkovisko, tretia bude inštalovaná v urnovom háji.

Matka dcéry s amputovanou nohou zháňa invalidný vozík

Matka pätnásťročnej Sabriny Biháriovej, ktorú surovo napadol autom v nedeľu 7. septembra 28-ročný Róbert B. z Maduníc tak, že jej museli amputovať nohu, zháňa pre dcéru invalidný vozík. Bude ho potrebovať na návštevy lekárov i presun do centra Piešťan. Bývajú totiž v azylovom dome na Bodone, ktorý je vzdialený od centra asi tri kilometre.

V Piešťanoch úraduje fantóm kanálových poklopov

Na viacerých miestach kúpeľného mesta chýbajú kovové kryty kanálov. Radnica netuší kam sa strácajú. Poklopy sa snažil vypátrať aj Piešťanský týždeň.

Očkov: O vzácnu mohylu sa nemá kto postarať

Na okraji obce Očkov sa nachádza unikátna mohyla z 12. storočia pred našim letopočtom. Obec, ktorá sa má o mohylu postarať na to nemá financie. Pamiatkari sa zas oháňajú zákonom, že to nie je v ich kompetencii.

Bohom zabudnutý Čerenec

Bez okázalých osláv a len samo so sebou oslavuje vodné dielo na konci Vrbového okrúhle jubileum. Nádrž Čerenca sa začala plniť v roku 1964, no päťdesiat sviečok na pomyselnej torte jubilanta nemá kto sfúknuť. Téme jedinej vodnej plochy v okolí Vrbového sa venujeme v téme týždňa Piešťanského týždňa.

Piešťanskí squashisti štartujú ďalšiu sezónu

Ligové družstvo Squash Club Piešťany sa aj tento rok aktívne pripravuje na začiatok novej sezóny a vo svojom kalendári podujatí ma už v októbri nabitý program. Najskôr sa 11. a 12. októbra predstavia Piešťanci na víkendových kolách celoslovenskej Extraligy a o týždeň neskôr doma privítajú slovenskú a zahraničnú squashovú špičku na A-čkovom turnaji.


Vodnopólisti KVP doma bez bodu, celkovo skončili štvrtí

Vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany usporiadali na kúpalisku Eva v dňoch 27.-28. septembra posledný, piaty extraligový turnaj skupiny „B“. Výsledky Piešťancov už nič nemohli zmeniť na tom, že skončia na štvrtom mieste v skupine pred Vrútkami, ktoré na turnaji pauzovali. Naopak mužstvá KVP Komárno, Pirana SC Topoľčany a KPŠ Nereus Žilina bojovali o dve postupové miesta o postup do extraligy skupiny „A“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav