V Piešťanskom týždni 40/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 3. októbra 2016, 15:55
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

E. Gocká: Chcete byť sociálni tam, kde nemusíte!

Poplatky za prenájom obradných miestností v piešťanských domoch smútku razantne poklesnú. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na zasadnutí vo štvrtok minulý týždeň aj napriek výhradám ich kolegyne a zároveň vedúcej mestských pietnych služieb Eliške Gockej.

M. Fiala: Radnica sa o majetok mesta nestará

Téma niekdajšej ôsmej základnej školy na sídlisku Adam Trajan v Piešťanoch opäť ožíva. Tentoraz problematiku o doslovne nepeknej bradavici na vzhľade najväčšieho piešťanského sídliska otvoril na mestskom zastupiteľstve vo štvrtok 29. septembra poslanec Michal Fiala. Apeloval na vedenie mesta, aby sa o svoj majetok postaralo a náležite ho zabezpečilo.

Na zastupiteľstve o odpredaji pozemkov a plavárni

Prestavbe niekdajšieho hotela Atóm na Krajinskej ceste už nič nebráni. Prispeli k tomu svojím rozhodnutím aj poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva na minulotýždňovom stretnutí, keď pozemky okolo budovy priklepli na odpredaj investorovi. Piešťany tak okrem 189-tisíc eur do mestskej kasy získajú i novú dominantu. Vzniknúť tu má tristo pracovných miest a budova dostane vynovený šat. Peňazí niektorí poslanci však chceli získať viac a takéto riešenie podľa poslanca Jozefa Malíka marí plány na výstavbu mestskej plavárne, no akým spôsobom, sme sa nedozvedeli.

Skoro štvrtina kvetinovej výzdoby končí v rukách „dlhoprstých“

Najmenšie stredisko v rámci Služieb mesta Piešťany (SMP) nesie názov Skleníkové hospodárstvo a záhradníctvo. Okrem pestovania rastlín pre potreby mesta má však v pôsobnosti i menej lákavú povinnosť, a to je nakladanie s bioodpadom, ktorý vyprodukujú služby mesta pri ošetrovaní verejnej zelene, ale i obyvatelia mesta vo svojich domácnostiach či záhradách. Pri svojej práci sa stretávajú s vandalizmom, vykrádaním kvetinových záhonov, ale aj hádzaním
bežného odpadu do hnedých nádob na bioodpad.

Shamsky získali zlato v medzinárodnej konkurencii

Na medzinárodnej tanečnej súťaži v orientálnom tanci Pressburg Dance Fest v Bratislave získali piešťanské tanečníčky zo skupiny Shams v konkurencii súborov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska i Izraela kolekciu medailí. Najcennejšie bolo zlato v kategórii profesionálov, no prvenstvo si odniesli aj žiačky. Súťaž sa konala v polovici septembra.

Narazil do zvodidiel, prevrátil dodávku

Dážď , šmykľavá cesta a chvíľková nepozornosť mladého vodiča zapríčinila, že  v pondelok 3. októbra sa na diaľnici v smere z Piešťan na Hornú Stredu prevrátila biela dodávka s košickou poznávacou značkou. Košičan dostal šmyk, narazil do zvodidiel a so svojím spolujazdcom, s ktorým sa mal striedať za volantom, lebo na esty vyrazili po polnoci, sa prevrátil na bok. Auto síce rozmlátil, no mužom sa nič vážne nestalo.


Pobedim: Krojovaná omša i nový názov športového areálu Jána Mitošinu

Pobedimské hody trvali štyri dni, takže niektorí vytrvalci si na pondelok vzali radšej dovolenky. Slávnosti začali vo štvrtok 29. septembra odhlaneím pamätnej tabule rodáka Jána Mitošinku, prvého prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja a pomenovaním športového areálu jeho menom. Na odhalení nechýbali vzácni hostia a funkcionári, medzi inými aj súčasný šéf slovenského hokeja, Martin Kohút, ktorý sa práve v ten deň vrátil z tlačovej konferencie v tréningovom centre Zdena Cígera v Bratislave.

Dubovany: Mráz ovplyvnil aj výstavu ovocia a zeleniny

Na stolíkoch 43. okresnej záhradkárskej výstavy v Dubovanoch bol celý hospodársky dvor – prasiatka, mačka aj pes z tekvičiek, ježkovia, ktorí mali namiesto pichliačov čiernu slnečnicu a na nej napichané orechy, jablká či šípky. Po stole sa rozliezali veľké pavúky z gaštanov.  Všetko originálne dielka miestnych školákov i detí z materskej školy.  Boli tu aj nádherné floristické diela študentov Strednej odbornej školy záhradníckej z Rakovíc či drôtované šperky.

Strelecké preteky vo Veselom vyhrali Bohuničania

Do Veselého prišli v prvú októbrovú sobotu poľovníci z okolitých obcí na  ôsmy ročník streleckých pretekov družstiev o putovný pohár predsedu Mikroregiónu nad Holeškou. Podujatia sa zúčastnilo štrnásť trojčlenných družstiev.


Zastupiteľstvo vo Vrbovom museli prerušiť

Po prázdninových mesiacoch sa komunálni politici opäť dostala do plného pracovného nasadenia. Tak, ako  v iných mestách, sa vo Vrbovom uskutočnili zasadnutia mestských komisií, ktoré nasledovalo i minulotýždňové rokovanie poslancov zastupiteľstva. Niektorí volení zástupcovia obyvateľov sa však vo štvrtok 29. septembra k svojim povinnostiam postavili neprofesionálne, kvôli nim rokovanie prerušili a zastupiteľstvo zostalo neuznášaniaschopné.

Vláda preplatí sanáciu svahu na Banke

Minulý rok v novembri vyhlásili na Banke mimoriadny stav. Svah na ulici Podhorská sa uvoľňoval a len za pár mesiacov posunul betónový múr o päť centimetrov. Obci sa však podarilo situáciu zavčas a bej akejkoľvek ujmy vyriešiť a padajúci svah definitívne zabezpečiť. Plnú výšku výdavkov použitých na zábezpeku teraz preplatí slovenská vláda. Rozhodli o tom ministri v stredu 28. septembra.


Vrbovský vinár sa teší kvalitnej úrode

Vinárska história sa v meste pod šikmou vežou datuje už od 17. storočia. V súčasnosti sa tomuto remeslu vo Vrbovom venuje len Ladislav Sabo s rodinou, ktorý hroznu a výrobe chutného moku obetuje všetok svoj čas. V týchto dňoch už je oberanie zrelých strapcov v plnom prúde a preto Piešťanskému týždňu prezradil, aká je tohtoročná úroda a či jej neuškodili jarné dlhotrvajúce mrazy.

Jozef Metelka: Je príjemné, že je o mňa taký záujem

Piešťanský paracyklista Jozef Metelka sa v posledných týždňoch stal jedným z najúspešnejších a najžiadanejších športovcov na Slovensku. Na paralympiáde v Riu vybojoval dve zlaté a jednu striebornú medailu a nielen svojimi výsledkami, ale aj bezprostredným vystupovaním si získal srdcia fanúšikov po celom svete, ale i na Slovensku. V sobotu zavítal aj medzi fanúšikov z Piešťan, keď najskôr absolvoval besedu, kde porozprával rôzne zážitky z paralympiády, následnej aj cyklojazdu i grilovačku s autogramiádou v bufete Dino.

Annamária Valová majsterkou Európy v karate!

V rakúskom meste Steyr sa od 15. do 18. septembra konala najvyššia európska súťaž karate v štýle Goju Ryu Majstrovstvá Európy. Na túto súťaž sa dlhodobo pripravovali aj dvaja zástupcovia karate klubu Seigokan, ktorý pôsobí vo Vrbovom a v Piešťanoch. Jedenásťročná karatistka Annamária Valová z Piešťan a dvanásťročný karatista z Vrbového Šimon Prievozník dokázali, že patria medzi európsku špičku, pretože obaja stáli na stupni víťazov.

„Chceme nadviazať na úspešný minulý ročník,“ vraví tréner Čajok Martin Pospíšil

Vo štvrtok dopoľudnia uskutočnila tlačová konferencia basketbalového klubu Piešťanské Čajky pred sezónou  2016/2017, ktorá začala v sobotu domácim extraligovým zápasom proti Nitre. Piešťanské basketbalistky majú za sebou náročnú prípravu, ktorú chcú v úvode sezóny zužitkovať najmä v kvalifikačných zápasoch Európskeho pohára proti maďarskému tímu PEAC Pécs.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín