V Piešťanskom týždni 40/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 29. septembra 2014, 15:39
  • Autor:red.

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Remo Cicutto: Z projektov EÚ sme neukradli ani cent

Organizácia Transparency International Slovensko (TIS) zverejnila svoje zistenia o tendroch, cez ktoré sa čerpali finančné prostriedky z eurofondov. Podľa nej sa jedná o  najrozsiahlejšie zdokumentovanie  podozrenia systémového tunelovania. Skloňuje sa v nich aj poradenská firma Star Eu, Piešťany i meno jeho primátora. Na túto tému sme sa zhovárali s prvým mužom mesta Remom Cicuttom.


Zvolebnieva sa. Kto bude kandidovať?

Poznáme mená kandidátov na primátora Piešťan, mestských poslancov, na ich ďalšie kandidovanie sme sa spýtali aj starostov obcí.

Rybár našiel utopeného mladíka na Sĺňave

Polícia minulý týždeň požiadal občanov o pomoc pri pátraní po nezvestnom 19 ročnom mladíkovi z Dvorníkov, ktorého videli naposledy živého v sobotu 20. septembra o 8.30 h v Piešťanoch na Ulici Pod Párovcami. Mladíka, ktorý mal údajne prechodný pobyt na Banke našli utopeného.

Projekt bazéna pokračuje aj napriek jeho nerealizovateľnosti

Štúdia uskutočniteľnosti pripravovaného plaveckého centra jednoznačne povedala, že projekt je nerealizovateľný. Poslanci piešťanského zastupiteľstva však na rokovaní v piatok 26. septembra rozhodli, že mesto bude v príprave pokračovať. Na dotiahnutie realizačnej dokumentácie je v súčasnosti vyhradených 27-tisíc eur.

Nové vianočné stánky ponúknu miestnym podnikateľom

Piešťanské mestské zastupiteľstvo rokovalo o zmluve, ktorá upravuje spoluprácu mesta so spoločnosťou B&R Group o zabezpečení a organizovaní Vianočných trhov. K tomuto bodu sa počas septembrového stretnutia rozprúdila približne hodinová diskusia. O svojich zámeroch rozšírenia trhov poslancov informovali i zástupcovia spoločnosti.

Do Piešťan prišla pravnučka Winterovcov – Tina

Po dlhých rokoch prišla do Piešťan pravnučka Františka Wintera, Tina Winter z New Yorku v USA. Jej starého otca, Pála si po smrti svojho brata adoptoval Ľudovít a vychoval ho ako svojho syna. Tina si ho zato veľmi váži. A nielen pre tento skutok. Aj preto sa prišla pokloniť pamiatke svojich predkov, ktorí odpočívajú v cintoríne na Bratislavskej ceste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava