V Piešťanskom týždni 39/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 26. septembra 2016, 15:33
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Piešťany už nestagnujú, Tamajka zaradil spätný chod!

Správa hlavného mestského kontrolóra Petra Konečného po dvoch rokoch Tamajkovcov vo vedení piešťanskej radnice opäť nekonštatuje nič nové, len neustále porušovania zákonov a uznesení mestského zastupiteľstva. Dokonca jej novú internú smernicu o verejnom obstarávaní P. Konečný označil ako spiatočnícku. Kontrolór vo svojich posledných zisteniach vytkol radnici nehospodárnosti pri obstarávaní telekomunikačných služieb, rekonštrukcii šatní mestskej polície, ale skritizoval i samotnú realizáciu tejto stavby, za ktorú by sa zrejme nemusela hanbiť ani rozprávková dvojica fušerských remeselníkov Pat a Mat.

Zodpovedajú za stav mesta naozaj len Služby mesta Piešťany?!

Služby mesta Piešťany – pod týmto názvom sa skrýva mestská príspevková organizácia, ktorej výsledky práce má bežný občan dennodenne na očiach, no málokto z nezainteresovaných tuší, ako vlastne funguje, z akých stredísk je vytvorená, s akými problémami sa pracovníci stretajú a prečo je kúpeľné mesto v stave, ktorý by mohol byť lepší. Pre zorientovanie sa v kompetenciách jednotlivých stredísk služieb mesta sa ich v najbližších vydaniach Piešťanského týždňa budeme snažiť postupne priblížiť.

Streľba v Ostrove: Nepolapiteľný väzeň naďalej uniká pred zákonom

Pátranie po utečencovi z leopoldovskej väznice Ľubomírovi Behanovi nabralo v okolí Piešťan v sobotu 24. septembra opäť na intenzite. Viac ako stovka kukláčov sa pred siedmou ráno vyrojila v okolí domu jeho otca v obci Ostrov. Vtrhli dnu a podľa miestnych padlo i niekoľko výstrelov. Mladíka, ktorý z väzenia utiekol 2. júna, však Streľba v Ostrove: Nepolapiteľný väzeň naďalej uniká pred zákonom nedolapili.


Pri požiari na Teplickej zahynul 98-ročný Piešťanec

V nedeľu 25. septembra krátko po siedmej hodine ráno vyrážali piešťanskí hasiči aj polícia k požiaru obytného domu na Teplickej ulici v Piešťanoch. V byte na prízemí zahynul pri požiari 98-ročný muž z Piešťan. Pravdepodobne sa otrávil smrteľnými plynmi. Požiarom a zadymením boli postihnuté aj zvyšné priestory súkromných spoločností, ktoré majú v dome svoje prevádzky.


Kvetinové korzo s Pirátmi z Karibiku aj svadobným kočiarom

Tohtoročná  23. národná súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria Regia potvrdila, že má opodstatnenie, nazývať sa medzinárodnou. Jej absolútnou víťazkou sa totiž stala v kategórii profesionálov dáma z Českej republiky, floristka Klára Franc-Vavříková. V kategórii študentov stredných škôl si prvé miesto odniesol študent z Českého Raihradu, druhý bol reprezentant Maďarska. Dobré meno slovenskej floristiky zachránila na tretej priečke Klaudia Martinková z poriadateľskej Strednej záhradníckej školy v Piešťanoch. Tohtoročné kvetinové korzo vyhrali v kategórii alegorických vozov Piráti z Karibiku a medzi pešími a skupinovými alegóriami si prvenstvo odniesli anjelikovia z Veselého.


Odkryli krásu zarastenej skalky v parku, vysadili bylinky

Záhradníci Služieb mesta v Piešťany v nedeľu 25. septembra oficiálne otvorili novú bylinkovú záhradu v mestskom parku na mieste , kde bolo už dlhé roky spustnuté kamenné odpočívadlo.  Vysadili tu asi 35 druhov  a odrôd liečivých byliniek , drevín  a kuchynských korenín.  Skalku obohatili o zadné schodisko, takže je prístupná aj z východnej strany – od Domu umenia. Pomocnú ruku i radu poskytli aktívni seniori.

Poľovnícke slávnosti prilákali stovky návštevníkov

Vôňa gulášu, zelené uniformy a mnoho dobre vycvičených zvierat. I tak vyzerali tohoročné Poľovnícke slávnosti na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch, ktoré sa uskutočnili v sobotu 24. a v nedeľu 25. septembra.

Na Prednádraží vyrastá nové detské ihrisko

Sídlisko Prednádražie v Piešťanoch ožilo farbami. Na Ulici Andreja Hlinku sa začiatkom minulého týždňa začalo s výstavbou nového detského ihriska. Namiesto polámaných driev a zhrdzavených tyčí tak v teplých dňoch budú deti lákať na čerstvý vzduch pestrofarebné hracie prvky.


Vrbové oslavovalo štyri dni – rozdali i Beňovského glóbusy

Tohtoročné Dni mesta Vrbové sa niesli v znamení 270 výročia narodenia kráľa Madagaskaru, rodáka z Vrbového, grófa Mórica Beňovského. Zároveň uplynulo 240 rokov o dchvíle, keď si ho Malgaši uznali za svojho kráľa a pred 230 – rokmi predčasne zahynul rananý guľkou. Štvordňové oslavy, ktoré mesto pod šikmou vežou zažilo sa niesli v znamení úcty k svetobežníkovi – ľudia videli divadelnú hru o kráľovi kráľov, dokumentárny film z Madagaskaru, Vrbovčania vydali o ňom novú knihu i dukát, odovzdávali najvyššie ocenenie – Beňovského glóbus.

Pri požiari na Teplickej zahynul 98-ročný Piešťanec

V nedeľu 25. septembra krátko po siedmej hodine ráno vyrážali piešťanskí hasiči aj polícia k požiaru obytného domu na Teplickej ulici v Piešťanoch. V byte na prízemí zahynul pri požiari 98-ročný muž z Piešťan. Pravdepodobne sa otrávil smrteľnými plynmi. Požiarom a zadymením boli postihnuté aj zvyšné priestory súkromných spoločností, ktoré majú v dome svoje prevádzky.


Čajky štartujú sezónu. Prvý cieľ – postup do Európskeho pohára!

Piešťanské Čajky už v sobotu odštartujú novú extraligovú sezónu, keď na domácej palubovke privítajú nováčika súťaže BKM Junior UKF Nitra. Prioritným cieľom piešťanských basketbalistiek v úvode sezóny je však postúpiť do základnej skupiny Európskeho pohára, kde prvý kvalifikačný súboj s maďarským PEAC Pécs odohrajú už budúcu stredu na hosťujúcej palubovke.

Vodnopóloví veteráni z Piešťan sa stali majstrami Európy!

V Chorvátskej Rijeke sa v dňoch 12.-17. septembra uskutočnili Majstrovstvá Európy veteránov vo vodnom póle. Podujatia sa zúčastnili aj dve družstvá KVP H2O pólo Piešťany a to vo vekových kategóriách 40+ a 65+. Družstvo 65+ obhajovalo pozíciu z minuloročných MS v Kazani, kde získalo zlatú medailu a do turnaja išlo s predsavzatím potvrdiť svoje postavenie. Aj napriek tomu, že stretnutia boli vyrovnané svoj cieľ splnili a bez straty bodu získali titul Majstrov Európy na rok 2016.

Kúpalisko Eva bude hostiť Slovenský pohár mužov vo vodnom póle

Piešťanské kúpalisko Eva bude hostiť slovenskú vodnopólovú špičku! Od piatka do nedele sa tu totiž uskutoční Slovenský pohár mužov vo vodnom póle, ktorý sa do Piešťan vrátil opäť po roku. V skupine, ktorá sa odohrá v kúpeľnom meste sa predstavia aj domáci vodnopólisti KVP Kúpele Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava