V Piešťanskom týždni 39/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 21. septembra 2015, 14:58
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Kauza CT: Malý krôčik smerom k spravodlivosti

Nie sme optimisti, kauza kúpy predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici ani zďaleka nekončí, ale obvinenie vyšetrovateľa policajného zboru ôsmim osobám pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu z 10. septembra, je aspoň malý krôčik smerom k spravodlivosti.

Nový zamestnanec na rokovaní rady príliš neoslnil

Počas rokovania mestskej rady pri preberaní jedného z hlavných bodov programu sa podľa slov niektorých jej členov poslanci cítili trápne. Môže vraj za to nekompetentné vystúpenie povereného vedúceho oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta Ivana Pauera k návrhu katastrálnych zmien na území Piešťan. Mestská rada sa po letnej prestávke opäť zišla v stredu 16. septembra.

Do tretice všetko dobré, alebo ako škriatok zasahuje!

Po tom, ako Piešťanský týždeň upozornil na chaotický organizačný poriadok piešťanskej radnice platný od 1. septembra, odvolávajúci sa na nejestvujúce všeobecne záväzné nariadenia mesta (VZN) a obsahujúci ustanovenia v rozpore so zákonom o rozpočtových pravidlách samosprávy, ani nie po desiatich dňoch uzrel svetlo sveta nový. Zdá sa, že ani s ním to radnici veľmi nevyšlo. Podľa primátora za to môže škriatok.

O prioritách Rezortu Piešťany očami Petra Tremboša

Nový predseda predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany, Peter Tremboš, si medzi priority popri vytváraní podmienok pre komplexný rozvoj cestovného ruchu stanovil aj zvýšenie počtu členov rezortu. Na čele organizácie vymenil Rema Cicutta.

Získajú dobrovoľní hasiči vo Vrbovom dôstojné priestory?

Dobrovoľní hasiči vo Vrbovom potrebujú pre prácu dôstojné priestory. Túto požiadavku vzniesol na mestskom zastupiteľstve vo štvrtok 17. septembra člen komisie Dobrovoľného hasičského zboru a verejného poriadku Miroslav Šandrik. Vedenie mesta, ale i poslanci prisľúbili nájsť hasičom vhodný pozemok.

Podzemgang bavil dav na Pozemku

V pondelok sa ťažko stáva, v utorok nepomáha káva a preto mládež rozmýšľa, že sa v piatok vyberie von. A aj sa minulý víkend vybrala.

Myšlienka oživenia letného kina je stále živá

Po dlhom čase sa v januári tohto roku otvorili brány Prírodného kina v Piešťanoch a dobrovoľníci brigádnicky areál čistili. V tom čase sa očakávalo, že počas Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny a festivalu Cinematik si diváci užijú premietanie pod holým nebom. Obe podujatia sú za nami, no letné kino je stále zatvorené. Čo sa stalo?

Pred útulkom sa stretli jeho bývalí obyvatelia

Dať domov týranému či nechcenému zvieratku je šľachetný čin. V utorok 15. septembra sa pred bránami Útulku Piešťany stretli tí, ktorí sa k takému skutku odvážili.

Kvetinovému korzu vládla Doba ľadová

Ukončenie letnej kúpeľnej sezóny sprevádza v Piešťanoch už tradične Kvetinové korzo, ktoré je zároveň vyvrcholením súťaže v aranžovaní a úprave kvetov Victoria Regia.Davy ľudí okolo skleného mosta v sobotu 19. septembra netrpezlivo čakali na mažoretky, dychovku a hlavne alegorické vozy plné prekvapení.

Dreziny: Zvíťazili Rusnákovci a kopaničiari

Železničná stanica vo Vrbovom opäť ožila pokrikmi adrenalínom nadupaných pretekárov a škrípaním kolies pákových drezín, ktoré sa obrovskou rýchlosťou drali do cieľa. Urputné zápasy trinástich tímov na ôsmych Medzinárodných majstrovstvách v jazde na pákových drezinách majú svojich víťazov. O  piešťanských kanoistoch z Water teamu platí stále to isté: prišli, zapákovali, zvíťazili!


Primabalerina O. Osvaldíková, alias tetka šnórka má 100 rokov

Primabalerina Slovenského národného divadla Oľga Osvaldíková z Piešťan sa životom pretancovala až k oslave stých narodenín. Konali sa v deň jej narodenín, vo štvrtok 17. septembra v historickej sále Kursalonu. Veľkolepú oslavu pripravili svojej bývalej kolegyni učitelia základnej umeleckej školy. Nechýbali na nej ani najbližší príbuzní  žijúci na Slovensku – traja synovci Osvaldíkovci z Bratislavy.

Historický úspech Paracyklistu J. Metelku. Je víťazom Svetového pohára

Slovenský reprezentant v paracyklistike Jozef Metelka (MC4) vyhral cestné preteky s hromadným štartom v rámci Svetového pohára v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Metelka sa zároveň stal v tejto sezóne celkovým víťazom tohto prestížneho seriálu v paracyklistike.

Zuzana Vráblová majsterkou Európy

Piešťanská wakeskaterka Zuzana Vráblová dosiahla ďalší výrazný úspech vo svojej kariére. Počas uplynulej soboty sa v talianskej Ravenne stala majsterkou Európy vo wakeskate žien.

Chceme si udržať výkonnosť na vysokej úrovni, vraví tréner Čajok M. Pospíšil

Basketbalistkám Piešťanských Čajok sa pomaly končí príprava na ďalšiu extraligovú sezónu, ktorá začne 26. septembra zápasom v Košiach proti Cassovii. Čajky budú v tejto sezóne nastupovať aj v prestížnom Európskom pohári a tak ich určite čaká náročná sezóna. My sme sa po minulotýždňovom turnaji v Trutnove pozhovárali s trénerom Čajok Martinom Pospíšilom, ktorý nám priblížil detaily o priebehu prípravy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel