V Piešťanskom týždni 38/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 19. septembra 2016, 15:41
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

M. Kaluža podľa znalca nemal šancu útok prežiť

Verziu obžalovaného z vraždy Róberta Reška o priebehu bitky vo Vrbovom v septembri minulého roka, pri ktorej so svojím maloletým synom na smrť umlátili Mareka Kalužu, postupne vyvrátili svedkovia a s definitívnou platnosťou i súdni znalci. Znalkyňa z odboru medicíny v utorok 13. septembra na súdnom pojednávaní potvrdila, že Marekovi smrť privodili mnohopočetné údery do hlavy a urýchlilo ju prelomenie štítnej chrupavky, ktoré mu spôsobilo dupnutie na krk.


Piešťanec s 3,6 promile zapichol auto do potoka

Až na dva roky môže ísť za mreže opitý 35-ročný Piešťanec, ktorý skončil vo štvrtok 15. septembra večer aj s  luxusným autom Alfa Romeo Giulietta v potoku. Prerazil zábradlie, auto prevrátil na strechu, no jemu ani spolujazdcovi z Piešťan sa nič vážnejšie nestalo. Policajti vodičovi namerali viac ako 3,6 promile alkoholu v dychu. Čerešničkou na torte bolo, že jazdil bez oprávnenia. Auto nepatrilo jemu.


Prípad maloletej chovankyne Čistého domu zapácha klamstvami

Jednou z najdiskutovanejších tém prvých septembrových dní na Slovensku je podozrenie zo zneužitia maloletej klientky Resocializačného zariadenia čistý deň v Galante. Štrnásťročnú Natáliu, ktorá v minulosti navštevovala jednu z piešťanských základných škôl umiestnili na základe súdneho rozhodnutia do spomínaného centra, aby ju ochránili od závislosti na drogách. Tú získala práve v Piešťanoch. Minulý rok však mal neplnoletú chovankyňu v zariadení pohlavne zneužiť jeden z terapeutov. Dievča sa s tým zverilo svojej matke. Prípad otvorila vo svojom blogu poslankyňa SaS Natália Blahová.  


Autobusy v Piešťanoch vo štvrtok zadarmo

Autobusy mestskej hromadnej dopravy budú v Piešťanoch vo štvrtok 22. septembra jazdiť zadarmo. Kúpeľné mesto sa týmto gestom pripojilo ku kampani s názvom Týždeň mobility, a to k dvetisícdvesto mestám „starého“ kontinentu.


Komentár: "Sociálka" nemá schopnosť deti chrániť!

Čo všetko sa vám alebo vášmu dieťaťu môže stať, ak vám do života vstúpi "sociálka", v plnej nahote odhalil škandál zo zneužívania dieťaťa v Galante. A práve v tomto prípade na nefunkčnosť slovenských úradov práce a sociálneho zabezpečenia doplatila mladá Piešťanka. Ak by zlyhanie štátnych úradníkov bolo ojedinelé, bolo by možné konštatovať, že aj ten najdokonalejší systém môže pod vplyvom zlyhania jednotlivca vyprodukovať pochybenie.

Folklórny súbor Máj oslavuje dvadsiate výročie

Začiatkom septembra 1996 prišlo za Jánom Horňákom a jeho manželkou niekoľko nadšencov – folkloristov s odvážnou myšlienkou. Túžili založiť nový folklórny súbor. V tom čase sa začala rodiť dvadsaťročná história dnes už k Piešťanom neodmysliteľne patriaceho FS Máj. Jubileum oslávia v piatok 23. septembra koncertom v Dome umenia.

Piešťancov prilákalo na námestie 25 druhov piva

Týždeň v znamení hudby, jedla, zábavy, no najmä lahodného zlatého moku opäť vylákal na Námestie Slobody v Piešťanoch stovky obyvateľov Piešťan i okolitých miest a obcí. Od pondelka 12. septembra do nedele 18. septembra tieklo pivo potokom na podujatí s názvom Septemberfest 2016.

Cinematik v znamení veľkých filmov a premiér

Jedenásty ročník filmového festivalu Cinematik už je definitívne ukončený. Od utorka 13. septembra do nedele 18. septembra zaplnili mesto Piešťany návštevníci s oranžovými „náhrdelníkmi“ s akreditáciami a vychutnávali si filmové projekcie na ôsmich premietacích miestach.

Pivo Simeon už tieklo z píp September Festu

Milovníci piva už ochutnali novú značku rýdzo piešťanského piva – Simeon. Nový produkt mal premiéru na sviatku piva – September Fest 2016. Najskôr ho v pondelok 12. septembra slávnostne predstavili v priestoroch pivovaru na Mlynskej ulici v Piešťanoch, potom na pódiu pevného festivalu Septemberfest narazil pivovarník Stanislav Slížik prvý sud.

Šterusy: Šampiónka výstavy bola zo Zavara

Na Šiestom chovateľskom dni v Šterusoch sa uskutočnila reprezentačná prehliadka krásy štvornohých dám – kráv plemena Holstein. Tohtoročnou šampiónkou sa stala dojnica v tretej laktácii, narodená 11. februára 2012 z Poľnohospodárskeho družstva Zavar.  Pretože chovatelia už nestíhajú dávať hospodárskym zvieratám mená, v katalógu Slovenskej holsteinskej asociácii mala najkrajšia dojnica zo Zavara označenie : SK000801494021. Bola to jednoducho trieda! Aj podľa medzinárodného rozhodcu Rostislava Škrabala z Českej republiky.


Piešťanskí športovci na najťažších štafetových pretekoch sveta

Na majstrovstvách sveta extrémnych štafiet Dolomitenmann v rakúskom Lienzi mala opäť zastúpenie aj Slovenská republika. Polovicu tímu úspešnej štvorčlennej štafety tvorili Piešťanci. Niekoľkonásobný víťaz ultramaratónu Baba – Kamzík a majster Slovenska v behu na sto kilometrov Martin Vrábel a biker Branislav Sivák, tohtoročný víťaz dubnického aj karpatského bike maratónu vo svojej kategórii.Ďalší dvaja borci, skúsený inštruktor paraglidingu Aleš Hrebík a kajakár – juniorský majster sveta v K1 na divokej vode Ján Šajbidor, prišli z Liptovského Mikuláša.

Hokejisti ŠHK 37 vstúpili do sezóny víťazstvom na dubnickom ľade

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zvládli vstup do druhej hokejovej ligy. V sobotnom stretnutí v Dubnici nad Váhom dokázali zvíťaziť 6:4 a pripísali si prvé body do tabuľky.


Veľké Orvište rozstrieľalo Dolný Lopašov siedmimi gólmi

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Trebatice vyhrali nad Šaštínom-Stráže 4:0, Veľké Kostoľany si poradili s Drahovcami, Veľké Orvište porazilo Dolný Lopašov vysoko 7:0 a Kočín- Lančár porazil Nižnú 4:0 tromi gólmi Hrušku.

Petrikovičová dosiahla najlepší výsledok v posledný deň paralympiády

Zrakovo hendikepovaná piešťanská plavkyňa Karina Petrikovičová má na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro za sebou štarty v piatich disciplínach. V troch si zlepšila osobné maximum a v sobotných pretekoch v disciplíne 100 metrov znak dokonca postúpila do finále, kde skončila na piatom mieste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava