V Piešťanskom týždni 37/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 12. septembra 2016, 15:44
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Vyhodnotenie čerpania rozpočtu musia prepracovať

Komisiu pre stratégiu a rozvoj mesta Piešťany polročné vyúčtovanie rozpočtu radnice nenadchlo. V podstate jediný a najhlavnejší bod, ktorý na svojom minulotýždňovom zasadnutí prerokovali, bola monitorovacia správa o čerpaní mestského rozpočtu a realizácii naplánovaných investičných akcií. Avšak z toho, čo im predložil šéf radnič- ných ekonómov, sa takmer nič nedozvedeli.

D. Kristek: Okolnosti, ktoré na radnici nastali, poškodzujú imidž mesta

Uplynula polovica volebného obdobia, a tak sme oslovili poslanca piešťanského mestského zastupiteľstva Denisa Kristeka (NEKA). Spýtali sme sa ho, ako hodnotí dobu od posledných komunálnych volieb, či je spokojný s doterajšou prácou samosprávy, kde vidí pozitíva, prípadne nedostatky, a aká je ešte šanca kúpeľné mesto do konca tohto volebného obdobia posunúť v jeho rozvoji.

Na koncert proti násiliu prišli stovky ľudí

Smutné výročie nedobrovoľného odchodu Mareka Kalužu z pozemského sveta nenechal chladnými ani hudobníkov. V nedeľu 11. septembra si pred Gymnáziom J. B. Magina vo Vrbovom jeho pamiatku a odkaz pripomenuli  Koncertom proti násiliu.

Ani po roku za vraždu vo Vrbovom nepadol rozsudok

V nedeľu 11. septembra uplynul už rok čo manželom Kalužovcom vo Vrbovom brutálnym spôsobom na smrť dobili ich 23-ročného syna Mareka. Z mladíkovej vraždy je obvinený Róbert Reško spolu so svojím vtom čase trinásťročným synom. Prípad však doposiaľ nie je uzavretý platným rozsudkom. V utorok 13. septembra súdne pojednávanie s obvineným z vraždy pokračuje vypočúvaním znalcov.

Pamiatku na Očkovské „ohnivé knieža“ reštaurujú

Barokové súsošie Panny Márie s dieťaťom, postavené na okraji Očkova v roku 1759 ako spomienka na zlapanie miestneho rodáka, kuruckého generála Ladislava Očkaja, dostane nový šat. V piatok 9. septembra sa do renovácie pamiatky pustil sochár a reštaurátor Vladimír Ščepko.

Sokolovčania si urobil všetko sami – sálu, módnu prehliadku aj hodovú zábavu

Ak si poslanci vyhrnú rukávy a starosta vezme lopatu, ľudia sa „chytia“ a pomôžu. Sokolovčania si svojpomocne za pár mesiacov vynovili sálu kultúrneho domu na nepoznanie. Slávnosť strihania pásky si odložili na hody, kedy do obce zavítali kolotočiari i milovníci historických vozidiel. V sobotu 10. septembra nový dubový parket v kulturáku osolili nielen argentínskymi tancami a zábavou,  ale i reprezentačnou módnou prehliadkou. Modelky aj tvorkyne modelov boli zo Sokoloviec.


Dočkajú sa ľudia z Kanady po dvoch mesiacoch asfaltovania?

Chvalabohu – povedali si mnohí Piešťanci, keď na ich ulici skončili s kladením optických káblov a spred ich oblkov či vchodov zmizli poslední montéri. Ľudia z Vrbovskej cesty, v miestnej časti Kanada, si ešte takto nevydýchli. Hoci od utorka 30. augusta mali nastúpiť na rozryté chodníky asfaltéri, až do pondelka 12. septembra bol chodník stále v žalostnom stave. Namiesto nového asfaltu bol po celej dĺžke pokrytý fľakmi betónu rozličnej plochy i výšky.

Olympiáda troch obcí – zvíťazili Orvišťania!

Tridsať stupňov v tieni, pečúce slnko, vôňa kotlíkových gulášov, chuť stretnúť sa, pobaviť, zašportovať a zasúťažiť si i v rôznych – nie práve športových disciplínach – to všetko spájalo účastníkov druhého ročníka Olympiády BOVO. Konala sa v sobotu 10. septembra na štadióne v Ostrove. Skratka Bovo zahŕňa začiatočné písmená troch obcí Bašovce, Ostrov, Veľké Orvište. Aby zachovali spravodlivosť v hodnotení súťaží, medzi inými aj vo varení gulášu, zavolali si na pomoc starostov okolitých obcí.


Kocurický kanál plánujú skúmať do konca októbra

Leto sa končí a opäť prichádza sychravé, daždivé obdobie. Práve to je postrachom obyvateľov piešťanskej mestskej časti Kocurice, ktorí sa každoročne stretávajú s problémami s vysokou spodnou vodou.

Jozef Metelka má zlatú medailu z paralympiády v Riu de Janeiru!

Absolútne famózny výkon previedol v sobotu večer na velodróme v brazílskom Riu de Janeirovslovenský reprezentant Jozef Metelka. Na XV. paralympijských hrách pod otvorenou náručou Krista Spasiteľa v stíhacích pretekoch na 4 km v kategórii C4 bol bezkonkurenčný – v novom paralympijskom rekorde suverénne vyhral predpoludňajšiu kvalifikáciu a potom s prehľadom aj večerné finále s Austrálčanom Kylom Bridgwoodom, ktorého predstihol o pol kola už pred tretím kilometrom.


Florbalistom prvoligová premiéra v Diplomat aréne nevyšla

Florbalisti FBC Páv odštartovali v sobotu prvoligovú sezónu, keď po prvý raz privítali v Diplomat aréne Snipers Bratislava. Piešťanci do novej sezóny víťazstvom nevkročili a svojmu súperovi podľahli 3:7.

Zorbing day zabával samotných aktérov aj publikum

Za krásneho slnečného počasia to na futbalovom štadióne PFK Piešťany v sobotu žilo. Uskutočnilo sa tu totiž športovo zábavné podujatie, ktorého súčasťou boli tri individuálne akcie – nábor detí do prípravky, futbalový turnaj v zorbingu a bazár detského oblečenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel