V Piešťanskom týždni 36/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 5. septembra 2016, 15:47
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Zníži poplatky za pohreby verejná obchodná súťaž?

Mestskí poslanci sa ešte pred prázdninami zhodli, že verejnosťou stále kritizovaný cenník pohrebných služieb v Piešťanoch sa nepáči ani im, a tak prijali uznesenie, na základe ktorého mali Služby mesta Piešťany (SMP) vypracovať návrh zníženia poplatkov spojených s pohrebmi. Dvojstránkový elaborát s názvom Optimalizácia poskytovania cintorínskych služieb a správy cintorínov, ktorý v utorok 30. augusta predložila riaditeľka SMP Hana Dupkaničová vôľu poslancov ani v jedinom bode nenaplnil.


Deň ozbrojených zložiek so stíhačkami aj konským futbalom

Jubilejný desiaty ročník podujatia Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi prilákal do areálu Vojenského historického múzea v Piešťanoch stovky návštevníkov. V sobotu 3. septembra si najmenší vyskúšali streľbu zo vzduchovky, ale pozreli si aj rôzne druhy zásahov uniformovaných mužov.


Pod Havranom sa v pondelok šmýkalo – dve havárie na tristo metroch

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči zachraňovali nielen vodiča motocykla, ktorý havaroval pod Havranom, ale i ľudí z posádok vozidiel, ktoré nabúrali vo Veľkých Kostoľanoch. V Piešťanoch zachraňovali spadnutého seniora v byte, vodičovi maďarského kamiónu utesňovali poškodenú nádrž, z ktorej vytekala zapáchajúca melasa. Riešili aj ďalšie prípady.

Detský domov v Kocuriciach chce radnica predať

Na piešťanskej mestskej komisii pre financie a podnikanie rokovali o polročnom vyúčtovaní hospodárenia radnice, a tiež o predaji majetku vo vlastníctve mesta. Komisia pod vedením poslankyne Zity Brunckovej odporučila zastupiteľstvu prijať uznesenie o predaji objektu niekdajšieho rodinného detského domova v Kocuriciach, ale aj mestskej parcely pod parkoviskom pri hoteli Atóm. K polročnému vyúčtovaniu hospodárenia mesta však mali výhrady.

V Očkove súťažili vo varení gulášu

Víkend v Očkove sa niesol v znamení rozvoniavajúceho kotlíkového gulášu. V sobotu popoludní si to na miestnom futbalovom ihrisku rozdalo medzi sebou päť tímov v druhom ročníku súťaže vo varení tejto dobroty s názvom Očkovský guláš 2016.

Martin Jakubec: Ľudia si mysleli, že do roka skončím

Uplynulý víkend sa seniori z regiónu zabavili na podujatí Vráťme Slovensku harmoniku. V leopoldovskej Spolkovej záhrade v sobotu 3. septembra vystúpili obľúbení interpreti Dušan Grúň, Maja Velšicová, Božanka, ale aj Martin Jakubec. Ten poskytol Piešťanskému týždňu exkluzívny rozhovor. Umelec, ktorý sa v hudobnej brandži pohybuje už dvanásť rokov prezradil čo-to o svojej kariére, plánoch, ale aj strachu či túžbach.

Na jarmoku vo Veľkých Kostoľanoch hrala muzika deň aj noc

Obyvatelia Veľkých Kostolian ale i návštevníci obce zažili v sobotu 3. septembra nielen jarmočnú náladu, ktorá sa šírila z kolotočov, zo stánkov remeselníkov predajcov všakovakých jarmočných atrakcií, ale i z vône, ktorá vychádzala z dvanástich kotlíkov gulášu. Obec pripravila parádny jarmok, nazrieť naň a zabaviť i pohostiť sa prišli stovky ľudí.

Na bicykli cez pätnásť obcí šli starostovia aj deti či seniori

Deň ústavy Slovenskej republiky oslávilo vo štvrtok 1. septembra viac ako 350 ľudí na bicykloch.  Vydali sa spolu na 43-kilometrovú trasu po pätnástich obciach Mikroregiónu nad Holeškou . Boli medzi nimi starostovia, obecní poslanci, deti aj seniori. Početnú skupinu tvorili i Piešťanci.


Vodnopólistky Piešťan ovládli domáci Holiday Cup

Piešťanské kúpalisko Eva bolo v dňoch 19.-21. augusta tradične dejiskom dievčenského vodnopólového turnaja s názvom Holiday Cup. V tomto ročníku sa ho okrem domácich hráčok z KVP Kúpele Piešťany zúčastnili družstvá SC Chemnitz a výber Slovenska do 14 rokov, ktoré pred turnajom absolvovali aj výcvikový tábor, a tím OSC Budapešť.


A. Klapica: Stratou Tipsport Ligy mesto prichádza o pozitívne prvky

Ako je už niekoľko týždňov jasné, hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa v nasledujúcej sezóne nepredstavia v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži – Tipsport Lige, kde pôsobili posledné štyri sezóny. Seniorské mužstvo Piešťan sa rozhodlo prihlásiť do amatérskej druhej hokejovej ligy, k čomu vedenie klubu donútili finančné problémy. Téma „Hokej v Piešťanoch“ bola častým bodom ostrých diskusií pri zasadaniach mestského zastupiteľstva. Preto sme sa na názor na situáciu okolo hokeja opýtali jedného z poslancov, Andreja Klapicu.

Víťazstvo Sokoloviec nad Žlkovcami režírovali dvaja hetrikoví strelci

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. V derby dokázali Veľké Kostoľany poraziť Trebatice 3:1, Chtelnica zdolala Ratnovce 6:0, Sokolovce zvíťazili nad Žlkovcami vysoko 8:1 a Šterusy si poradili s Dolným Trhovišťom v pomere 5:1.

Čajky v prvom prípravnom zápase porazili Brno 46:40

Basketbalistky Piešťanských Čajok odohrali v sobotu svoj prvý prípravný zápas, keď v Diplomat aréne privítali český extraligový tím BK Handicap Brno. Piešťanky vstúpili do novej sezóny víťazstvom 46:40.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava