V Piešťanskom týždni 35/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 29. augusta 2016, 15:53
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Dôveryhodnosť mesta už dva roky klesá

Dôveryhodnosť piešťanskej radnice splácať vlastné dlhy klesá už tretí rok po sebe. Kým v roku 2014 dostalo mesto od European Rating Agency hodnotenie A-, v roku 2015 to bolo BBB+. V najnovšej analýze je opäť prepad o jeden stupeň a sú to už len čisté tri „béčka“. I takýto pokles hodnotenia kúpeľného mesta ratingovou agentúrou však nemusí byť definitívny.

Piešťany čaká úprava cien pohrebných poplatkov

To, čo všetci kritici vysokých cien pohrebných poplatkov očakávali, sa stalo skutočnosťou. Mesto Piešťany na svojej internetovej stránke zverejnilo znenie nového návrhu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) s názvom Prevádzkový poriadok pohrebísk v Meste Piešťany. Či sa však obyvatelia mesta dočkali ich zníženia, je pri čítaní tohto dokumentu viac ako otázne.

Na ranč Cawalero si opäť posvietia veterinári

Stojaté vody definitívneho riešenia so zvieratami na ranči Cawalero na Vážskom ostrove v Piešťanoch sa predsa len pohli k lepšiemu a regionálna veterinárna správa v Trnave obnovila správne konanie vo veci zanedbania starostlivosti o zvieratá. Udialo sa tak na popud Piešťanského týždňa, ale i na základe úsilia čitateľky, ktorá náš článok z vydania č. 33/16 zaslala profesorovi Jozefovi Bírešovi, ústrednému riaditeľovi Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky v Bratislave.

Atmosféra šírenia strachu si vyberá svoju daň!

Celospoločenská atmosféra strachu a xenofóbie podporovaná aj oficiálnymi predstaviteľmi si aj v Piešťanoch začína vyberať svoju daň. Kým päťdesiat rokov súžitia domácich s miestnou komunitou moslimov, ale aj obdobne veriacich návštevníkov kúpeľného mesta sa vyznačovalo vzájomnou toleranciou a rešpektom, tak v poslednom období sa či už priamo v meste alebo na sociálnych sieťach živo diskutuje o údajných problémoch s Arabmi. Napätú atmosféru si odniesli i povytĺkané výklady na tureckej prevádzke s kebabom v centre mesta.

Chodník v Kanade by mali asfaltovať od utorka

Časť Vrbovskej cesty nachádzajúcej sa za železničnou traťou v priemyselnom areáli , takzvaná miestna časť Kanada, je už dva mesiace rozkopané. Presnejšie – kompletne rozrytý je chodník lemujúci rodinné domy. Je spojnicou, po ktorej sa môžu do svojich domovov dostať peší, cyklisti a vozíčkari na sídlisko Nikola Teslu, na invalidovňu a sídlisko pri bývalej Tesle. Využívajú ho aj pracujúci z priemyselného areálu.

Máriu Fox Filovú pochovali v starých Piešťanoch

V cintoríne na Žilinskej ceste v Piešťanoch sa v piatok 26. augusta konala rozlúčka s 38-ročnou Máriou Fox Filovou. Ženu, po ktorej týždeň pátrali po tom, čo  14. augusta odišla z domu len s kabelkou a bez mobilu, našli v pondelok 22. augusta počas rozsiahlej pátracej akcie aj s vrtuľníkom, utopenú. Ešte nikdy doteraz nebolo po celom meste rozvešaných toľko plagátikov s výzvou na hľadanie zmiznutej osoby, ako v prípade tejto ženy.

Vláčik motoráčik mal tento rok o vozeň naviac

Pri príležitosti 110. výročia vzniku železničnej trate Piešťany – Vrbové prichystali členovia občianskeho zduženia Čango nielen jazdy vláčikom motoráčikom, ale aj originálne lepenkové lístky so starým logom železníc s označenými 1906-2016 a údajom 110 rokov trate. Za symbolické euro ich v sobotu 27. augusta  získali všetci dospelí cestujúci. 

Lodenica už je dospelá, dážď sa jej znova vyhol

Osemnásty ročník festivalu, už tradične sa odohrávajúceho počas posledného prázdninového víkendu, je za nami. Lodenica 2016 otvorila svoje brány v stredu 24. augusta, no fanúšikovia nielen country hudby sa v areáli piešťanského autocampingu zabávali od štvrtka až do sobotňajšej noci.


Žiaci základných škôl prídu po prázdninách do nového

Začiatok roka sa nezadržateľne blíži, už budúci pondelok žiaci základných aj študenti stredných škôl opäť zasadnú do lavíc. Tejto povinnosti sa nevyhnú ani deti z kúpeľného mesta, a preto Piešťanský týždeň zaujímalo, či vzdelávacie inštitúcie pripravujú pre svojich zverencov zmeny a novinky.

Vyparádené Pečeňady slávili 800-výročie tri dni 

Dobrá oslava trvá tri dni a noci. Bez toho, že by túto formulku uviedli na oficiálnom plagáte Osláv 880. výročia prvej písomnej zmienky o obci Pečeňady, sa ho organizátori držali takmer do bodky. S oficialitami začali v sobotu, zábavou, koncertami, diskotékou, ohňostrojom, vyhliadkovými letmi, atrakciami  pre deti, svätou omšou či reprezentačným futbalovým zápasom starostov s výberom Slovenska, ktoré sa stalo v roku 2016 majstrom Európy, pokračovali v nedeľu a v pondelok. 

Juraj Biľo: Gardisti a ľudáci medzi nami nemali miesto

Od začiatku povstania slovenského odboja proti vstupu nemeckých okupantov na naše územie počas druhej svetovej vojny v pondelok uplynulo už 72 rokov. V boji o záchranu našej krajiny nasadili svoje životy tisíce mladých mužov, mnohí z nich sa k rodinám už nikdy nevrátili. Pre Piešťanský týždeň si na prípravy Slovenského národného povstania zaspomínal veterán Juraj Biľo.

Triatlonista Ondrej Kubo: Umiestnenie v Šamoríne je odmena za tvrdú drinu

Piešťanský triatlonista Ondrej Kubo sa na nedávnych pretekoch Challenge Šamorín postaral o vynikajúci úspech. Na trati polovičného ironmana sa nestratil ani medzi profesionálmi a skončil celkovo na desiatom mieste a navyše bol v cieli ako najlepší Slovák. Hoci sa čerstvý nositeľ titulu bakalár venuje triatlonu ako amatér len druhý rok, darí sa mu dosahovať výborné výsledky. Zaradí sa v najbližšej budúcnosti O. Kubo medzi slovenskú triatlonovú špičku? 

Veslár Lukáš Babač vezie z majstrovstiev sveta bronz!

Slovenský reprezentant vo veslovaní a člen VK Sĺňava Piešťany Lukáš Babač získal bronzovú medailu v skife ľahkých váh na majstrovstvách sveta vo veslovaní v neolympijských disciplínach seniorov v holandskom Rotterdame. Úradujúci majstrer Európy v tejto disciplíny dosiahol čas 7:38,890 min, za víťazom Paulom O´Donovanom z Írska zaostal o 6 sekúnd. Striebro si vybojoval maďarský pretekár Péter Galambos. 

Chtelnica zdolala Banku vysoko 5:1, Šípkové si poradilo s Dubovanmi

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas uplynulého víkendu ďalším jesenným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice dokázali poraziť Zvončín 3:2, D. Lopašov si poradil so Siladicami, Chtelnica vyhrala na Banke 5:1 a Šípkové nad Dubovanmi 4:2. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava