V Piešťanskom týždni 34/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 22. augusta 2016, 16:26
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Piešťanské tradičné športy bez záujmu vedenia mesta

Vodácky šport patrí v Piešťanoch k najúspešnejším, no podpory od radnice sa mu dostáva len minimálne. Klub TJ Sĺňava združuje oddiel veslárov, jachtárov a kanoistov. A úspechy, ktoré dosahujú, prezentujú dobré meno kúpeľného mesta na mnohých svetových podujatiach. V ich radoch vyrástli olympionici, medailisti na svetových šampionátoch a v súčasnosti je ich najžiarivejšou hviezdou majster Európy v skife ľahkých váh Lukáš Babač, ktorému olympiáda v Riu unikla len o pomyselný vlások, a všetko si tak ide vynahradiť na svetový šampionát na sklonku augusta.


Sused sa nestará o svoj pozemok, ohláste to na radnicu

Sused sa nestará o svoj pozemok a semená buriny vám zamorujú vašu starostlivo udržiavanú záhradu? Riešenie nie je jednoduché. Svoje o tom vie i postarší manželský pár zo Strečnianskej ulice v Piešťanoch, ktorý si nevie dať rady s nezodpovedným susedom.


Útok na pešej zóne: Muž sa rozhodol robiť „poriadky“ s Arabmi

V Piešťanoch na Winterovej ulici neznámy páchateľ rozbil vo štvrtok 18. augusta v skorých ranných hodinách sklené výplne výkladov a dverí na tureckej prevádzke s kebabom. Predchádzal tomu nočný incident 23-ročného opitého mladíka, ktorý slovne zaútočil na početnú skupinu arabských turistov.


Jana Bayer vystavuje misy i misôčky

Piešťanci i návštevníci kúpeľného mesta si môžu v týchto dňoch pozrieť výstavu keramických diel z ateliéru umeleckej keramikárky Jany Bayer pod názvom Misy, misky, misôčky. Výstava, ktorá potrvá do konca augusta je inštalovaná v Piešťanskom  informačnom centre na Pribinovej ulici.


Dni originality aj s graffiti a pivom pre celiatikov

Z autocempingu Lodenica sa počas uplynulého víkendu ozývlo zavíjanie motorovej píly, ťukanie kladivom, nežné tóny afrického nástroja kalimba či zvuky tokárskeho stroja na nožný pohoh. Umelci, ktorých pozvali organizátori prvého ročníka jedinečného open air festivalu – Dni orginality, podporovali tvorivosť detí i ich rodičov, ktorí si spolu so svojimi ratolesťami vyrábali hlinené misky, obrázky z linolea, tancovali, sledovali divadielko alebo záchranára ako resuscituje pripravenú bábku pod stanom Akadémie prvej pomoci.

Kornel Duffek :“Nemohol som kráse kvitnúceho kaktusu odolať, už ich pestujem 66 rokov!“

Hovorí sa, že všetko najdôležitejšie pre život sa človek naučí v materskej škole. V  detstve pramenia aj počiatky našich budúcich záujmov a aktivít. O začiatkoch svojej veľkej vášne – kaktuárčení, ktorá ho opantala na celý život ale aj pašovaní vzácnych druhov sukulentov cez hranice, či láske k parodiam – nielen k tým divadelným s dĺžnom v prípone, ale najmä k objavom argentínskeho botanika Dominga Parodiho, rozpráva piešťanský pestovateľ Kornel Duffek.

„Chceme hrať atraktívny florbal pre fanúšikov,“ vraví kapitán FBC Páv Michal Bugár

Jedným z najskúsenejších hráčov florbalového klubu FBC Páv Piešťany bude v nasledujúcej sezóne Michal Bugár. Kapitán piešťanského celku v rozhovore pre klubový web prezradil svoje očakávania do novej sezóny, v ktorej budú piešťanskí florbalisti nastupovať v prvej lige.

Skvelý výkon piešťanského triatlonistu Ondreja Kuba na Challenge Šamorín

Nevšedný výsledok sa podarilo dosiahnuť piešťanskému triatlonistovi Ondrejovi Kubovi. Na prvom ročníku triatlonu na polovičnej ironmanskej trati Challenge Šamorín, ktorý patrí do prestížnej triatlonovej série Challenge Family obsadil Piešťanec celkové desiate miesto spomedzi tristovky štartujúcich pretekárov.


Piešťanské letisko hostilo motocyklové preteky Veľká Cena Piešťany

Na piešťanskom letisku to počas uplynulého víkendu žilo motorizmom. Po dlhých rokoch sa tu opäť konali motocyklové preteky, tentoraz s názvom Veľká Cena Piešťany, ktoré boli zaradené do započítavané do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj