V Piešťanskom týždni 33/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 15. augusta 2016, 12:27
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Vyrieši sa už konečne osud koní na ranči Cawalero?

Kauza chovu koní na ranči Cawalero, ktorý sa nachádza v Piešťanoch na Vážskom ostrove v časti Bodona, má svoje smutné pokračovanie. Potom, ako ich chovateľke v úvode roka odobral veterinárny inšpektor, musel ich na začiatku leta pre formálne pochybenia vrátiť. No zdá sa, že chov zvierat, ako k nemu majiteľka ranču Cawalero pristupuje, podľa veterinárnej lekárky javí známky týrania zvieraťa z dôvodu zanedbania zdravotného stavu.

Podivnosti vo verejnom obstarávaní na radnici

V prešľapoch vo verejnom obstarávaní piešťanská radnica naďalej pokračuje. Tentoraz transparentnosť opäť nezvládli a zakopli minimálne v dvoch prípadoch. Kým pri zákazke za dvadsaťtisíc eur na detské ihrisko na Prednádraží poslanecké uznesenie o zverejňovaní verejného obstarávania úplne odignorovali a zhotoviteľa opäť zohnali neverejne, pri hľadaní dodávateľa na vypracovanie projektu na chodníky, osvetlenie a zeleň na Bratislavskej ceste mali záujemcovia možnosť prihlásiť sa len necelé tri pracovné dni.

Spravodajský web T. Hudcoviča líder v šírení xenofóbie v Piešťanoch

Tak sa nám pretvoril jeden piešťanský web tváriaci sa na spravodajský na radikálnejší ako samotní radikáli a v propagácii rasovej neznášanlivosti a xenofóbie sa stal dominantnou jednotkou na mediálnom trhu kúpeľného mesta. I tak sa dá vyhodnotiť správa o mladých Araboch, ktorí údajne mali obliať pohárom vody nič netušiacu Piešťanku a čašníkovi pohárom rozbiť hlavu.

Hody Trebatice – dávka kvalitnej muziky, nálady a extra ohňostroj

Dostať sa do VIP zóny na Hodoch v Trebaticich znamenalo, nielen získať modrú pásku s označením Topfest, ale podobne ako na festivale rovnakého mena, ale i v Červeníku či na Lodenici, mať možnosť z absolútnej blízkosti sledovať dianie na pódiu, nechať sa ohlušiť riadnou dávkou decibelov z obrovských reproduktorov a ešte mohutnejšou razantnosťou energie účinkujúcich a ich poslucháčov.  Fotograf bol medzi nimi  – mohol cucať z jedných aj druhých a zväčšovať objem vlastnej energie – až na prasknutie! O tom sú hody, o nasýtení nielen žalúdka, ale aj vnemov či zmyslov.


Poštárov na koňoch s brašňou Pony Expresu zdržal barlolámač

Už po siedmy raz cválali po nábreží Váhu jazdci v červených košeliach a žltých šatkách. Jeden z nich niesol legandárnu, poštársku brašňu historického Pony Expresu. Mochillu, tak sa volá  už trochu ošúchaná kožená taška, si od Andrey Kmeťovej z Hlohovca na piešťanskej Lodenici v piatok 12. augusta päť minút po jedenástej hodine prevzal ako štafetu Ladislav Meszároš z Nových Zámkov. Do Piešťan ho zavolal kamarát Jozef Michalica, zakladateľ piešťanskej tradície.  Poštári sa okamžite vybrali na cestu. Cválali ozlomkrk s mochillou na Zelenú Vodu, kde brašňu odovzdali Novomešťanom.

Ratnovce mladnú, stavajú novú škôlku

Medzi výnimočné udalosti môžu Ratnovčania zaradiť tohtoročné hodové slávnosti, počas ktorých starosta obce Peter Gogol spolu s poslancami slávnostne poklepali základný kameň budúceho nového pavilónu miestnej škôlky. Zariadenie za takmer dvesto tisíc eur chcú Ratnovčania dokončiť aj spustiť do prevádzky do konca tohto roka.


V Šípkovom zvíťazili s gulášom muži, Žienky domáce boli krajšie

Oheň pod kotlinou rozohrieval bravčovú masť, v nej sa smažila cibuľka a tá rozvoniavala od obecného úradu až po posledný dom v Šípkovom. Gulášmajstri z jedenástich tímov krájali divinu aj hovädzinu, chystali ingrediencie a po očku sledovali súperov. Rečí, piva aj fantastických domácich koláčov z produkcie šípkovských gazdiniek bolo stále málo, žiadali sa ďalšie.

ŠHK 37 Piešťany predali licenciu pre Tipsport ligu do Liptovského Mikuláša

Je to definitívne! Piešťany budú v nasledujúcej hokejovej sezóne 2016/2017 bez najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy. Vedenie ŠHK 37 Piešťany predalo licenciu oprávňujúcu štart medzi hokejovou elitou do klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorému tento krok schválilo aj mestské zastupiteľstvo. ŠHK 37 Piešťany bude s najväčšou pravdepodobnosťou nastupovať v druhej hokejovej lige a chce sa zameriavať na výchovu mládeže.


Prvou zahraničnou posilou Čajok je britská reprezentantka Chantelle Handy

Basketbalový klub Piešťanské Čajky má pre sezónu 2016/2017 prvú zahraničnú posilu. Novou hráčkou dvojnásobných vicemajsteriek Slovenska sa stala reprezentantka Veľkej Británie Chantelle Handy, ktorá naposledy pôsobila v maďarskom tíme PINNK Pécs. Skúsená 29-ročná basketbalistka by mala patriť k oporám tímu v nadchádzajúcom ročníku.


Piešťanci si v prvom domácom zápase schuti zastrieľali

Futbalisti PFK Piešťany odohrali v nedeľu svoj prvý domáci zápas po takmer dvoch rokoch, keď na mestskom štadióne privítali Šterusy. Piešťanci sa pred domácimi fanúšikmi predviedli na výbornú a svojho súpera vyprevadili domov s výpraskom 9:0.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav