V Piešťanskom týždni 33/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 10. augusta 2015, 15:33
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Radnica utráca mestské financie bez verejného obstarávania

V míňaní verejných prostriedkov bez obchodnej súťaži radnica i naďalej pokračuje. I napriek tomu, že je rodinné prepojenie medzi hovorkyňou mestského úradu Evou Bereczovou s jedným z manažérov spoločnosti, u ktorej si radnica televízne služby platí v priamych zadaniach bez súťaže, možný klientelizmus, alebo rodinkárstvo na mestskom úrade v tom nevidia.

V Borovciach zahynul vo vodovodnej šachte 72-ročný muž

Piešťanskí hasiči sa v uplynulom týždni stretli až štyrikrát s neopatrnosťou starších mužov. Najväčšou tragédiou je nezmyselná smrť muža vo vodovodnej šachte v Borovciach. Okrem toho hasili požiare, zapríčinené „vypaľovčmi“ trávy a slamy. V tropických horúčavách, kedy je vyhlásený až tretí stupeň výstrahy pred požiarmi, doplatil na svoju aktivitu 79-ročný Kocuričan. Stratil vedomie a utrpel popáleniny.

Radnica preveruje, Piešťanský týždeň rieši

V uplynulom období i v dôsledku extrémnych horúčav vzplanuli družstevné polia, no požiarom sa nevyhli ani presušené nepokosené trávnaté porasty. Jeden z takých sa rozhorel i v zastavanej časti Piešťan na brehoch potoka Dubová. Keďže len na základe rýchleho zásahu hasičov nepreskočili plamene i na blízke domy, zisťovali sme na radnici, kto za tento stav zodpovedá.

Tropické horúčavy a sucho spálili aj bodliaky pri cestách

Už niekoľko týždňov spaľuje slnko suchú zem tak, že aj bodliaky pri cestách vädnú a žltnú. Pôda na niektorých miestach so štrkovým podložím, je popraskaná. Trhliny v zemi zmenenej na kameň dosahujú aj niekoľkocentimetrovú šírku. O dĺžke netreba hovoriť.

Havária: V Dubovej uhynulo množstvo rýb

V potoku Dubová uhynuli ryby. Vo štvrtok 6. augusta ráno plávali menšie aj väčšie šťuky, jalce a iné druhy rýb hore bruchom v úseku od Ulice Dominika Tatarku. V jarných mesiacoch rybári nasadili do potoka nové násady – malé šťuky, liene, jalce a kapry. Podľa hospodára piešťanskej pobočky Slovenského rybárskeho zväzu Martina Rajčana pravdepodobne len máloktorá z rýb prežila, rovnako ako iné vodné živočíchy v tejto časti potoka. Škody sú nielen finančné, ale hlavne morálne.

Nebezpečné: Z kolotoča i hojdačiek vyletujú malé deti

Detský kolotoč na ihrisku uprostred sídliska Nikola Teslu v Piešťanoch  je postrachom rodičov najmenších detí. Ak sa kolotoč silnejšie rozkrúti, deti z neho vyletujú. Momentálne je však táto atrakcia len sťažka použiteľná. Na roztočenie kolotoča treba vyvinúť viac energie.

Nemala ešte ani pätnásť rokov a už debutovala na paralympiáde

Piešťanka Karina Petrikovičová je prvá a zatiaľ stále jediná zrakovo postihnutá plavkyňa, ktorá Slovensko reprezentovala na paralympiáde. Olympijská premiéra v Pekingu jej síce medailu nepriniesla, no potom sa s nimi, ako keby roztrhlo vrece.

Predseda vodnopólového klubu Ľ. Kubán: Krytý bazén treba riešiť uvážene, nie pod tlakom

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva z 2. Júla, okrem hokejových fanúšikov vystúpili aj zástupcovia plávania v Piešťanoch. Vo svojom stanovisku uviedli, že sa obávajú najhoršieho možného scenára, a to, že nebudú mať, kde plávať. Preto apelovali na vedenie mesta i poslancov, aby sa touto otázkou bezodkladne zaoberali a ponúkli im dve možnosti na vyriešenie situácie. Okrem plavcov sa však táto problematika dotýka aj piešťanských vodnopólistov a preto sme požiadali prezidenta Klubu vodného póla Piešťany Ľudovíta Kubána, aby sa k celej situácii vyjadril.

Regionálny futbal začal! Nováčikovia z Boroviec i Drahoviec na úvod vyhrali

Futbalový ročník 2015/2016 v regionálnych futbalových súťažiach odštartoval počas uplynulého víkendu a od začiatku sezóny boli vidieť zaujímavé zápasy. Štart sú súťaže sa podaril postujúcim nováčikom z Drahoviec i Boroviec, ktorí svoje stretnutia vyhrali. Veľké Kostoľany a Krakovany vysoko prehrali, no výraznú výhru si pripísali Moravany, ktoré nadelili šesť gólov Merašiciam.

Piešťanský triatlonista Ondrej Kubo porazil na Valachy Manovi aj Vabrouška

Možno ste už viacerí postrehli, ale v Piešťanoch nám rastie nádejný triatlonista. Hoci je triatlonová kariéra Ondreja Kuba ešte krátka, zaznamenal už viacero pekných výsledkov. Výborne sa mu darilo aj v piatok, keď sa prvýkrát v živote predstavil v terénnom krostriatlone na prestížnom podujatí v Česku – Valachy Man. Svoj prvý štart na pretekoch tohto druhu však zvládol na výbornú a silnej konkurencii najlepších českých a slovenských pretekárov obsadil celkové desiate miesto. My sme sa O. Kuba po príchode z Nového Hrozenkova popýtali na viaceré detaily z pretekov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel