V Piešťanskom týždni 32/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 4. augusta 2014, 14:35
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Silný prívalový dážď strhol svah na Banke, zaplavil cesty, garáže aj pivnice

Silný prívalový dážď, ktorý zasiahol v piatok 1. augusta podvečer takmer celé okolité územie narobil vrásky na čele mnohým majiteľom pivníc a garáží. Niektoré boli zatopené až do výšky pol metra. Najhoršie na tom bol piešťanský hotel Park. Tam voda vystúpila až do výšky jedného metra. Na Banke sa z brehov liala voda tak, že podmyla kus svahu na ceste smerom k Ahoju. Spolu s piešťanskými hasičmi zasahovali aj Pobedimčania. Tí pomáhali aj na druhej strane Váhu – v Moravanoch nad Váhom, kde zatopilo aj pivnice aj ulice a tiež na Banke. Piešťanci riešili v ten deň šestnásť prípadov, Pobedimčania osem. V obciach za Krajinským mostom sa iniciatívy ujali aj dobrovoľní hasiči z Moravian nad Váhom. Zasahovali tu aj príslušníci HaZZ z Hlohovca.
Poslanecká anketa: Práce na moste prebiehajú veľmi pomaly

Rekonštrukcia a uzávierka Krajinského mosta v Piešťanoch sa prehupla do druhej polovice vyhradeného času. Rovnaké obdobie funguje v  zmenenom režime i prejazd cyklistov cez Kolonádový most a Kúpeľný ostrov. Mestskí poslanci sa v ankete Piešťanského týždňa vyjadrili, aký majú názor na celú situáciu. Do uzávierky tohto vydania novín sa k problematike vyjadrilo osem z 25 zástupcov mesta.
Vedenie SPŠE rokovalo s primátorom o presune školy

Primátor Piešťan Remo Cicutto prijal na pôde mestského úradu vedenie Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej (SPŠE). Hostia – riaditeľ školy Jozef Kolník a zástupca riaditeľa Anton Hrčka – ho 21. júla informovali o postupe sťahovania školy z doterajších priestorov na Námestí SNP do areálu Strednej odbornej školy záhradníckej (SOŠZá) na Brezovej ulici.
Bude namiesto železnice cyklochodník do Vrbového?

Obec Trebatice dala údajne v spolupráci s mestami Piešťany a Vrbové a obcou Krakovany vypracovať štúdiu uskutočniteľnosti cyklotrasy z Piešťan do Vrbového. Zámer je hotový, nachádza sa u starostu Trebatíc Juraja Valu. Ten sa už viac nechce dívať na ohrozenie svojich obyvateľov jazdiacich na bicykli do Piešťan cez diaľničný privádzač. Zrazilo tam už niekoľkých ľudí.

Mobilné tiesňové volania fungujú v meste už rok

Piešťany pre občanov zabezpečujú službu signalizačného zariadenia – domáceho a mobilného tiesňového volania. Tento produkt sprístupnili po uzavretí spolupráce so spoločnosťou Asociácia samaritánov Slovenska v auguste minulého roku. K dnešnému dňu doma nosí signalizačné náramky a v meste mobilný aparát dvanásť klientov.
Keď rinčia zbrane, múzy mlčia 

Tento výrok, ktorý sa stal mottom výstavy, ktorú inštalovali  vo Vile Liske v utorok 29. augusta je výsostne aktuálny aj na prahu tretieho tisícročia. Celý svet s napätím sleduje vývoj na Ukrajine. Situácia sa nápadne podobá tej, ktorú prežívali naši predkovia v rokoch 1914-1918.  Bojovali za cisára, ktorého pribúdajúcimi strelami a krížmi na fronte znenávideli.  Umierali  za bublinu – za Rakúsko-Uhorsko, ktoré sa po vojne aj tak rozpadlo. Ich obete boli zbytočné!
Triatlonová legenda Petr Vabroušek opäť nenašiel na Slovakmanovi premožiteľa

Piešťanská Lodenica patrila počas víkendu opäť po roku najlepším triatlonistom – ironmanom, ktorý sa zúčastnili 12. ročníka prestížneho podujatia Slovakman 226, ktoré hostili Piešťany už štvrtý krát. Nesmierne náročného triatlonu sa zúčastnilo viac ako 300 pretekárov z 12 krajín, no ani jeden z nich nedokázal prekonať legendárneho českého triatlonistu Petra Vabrouška, ktorý neokúsil trpkosť porážky na ironmanových pretekoch už 15 rokov. Veľmi dobre si počínala aj piešťanská štafeta ŠBR 1, ktorá predviedla vynikajúci výkon a dokázala zvíťaziť.
Úspešná plavkyňa Martina Moravcová: Život na dvoch miestach ma baví

Úspešná piešťanská plavkyňa a dvojnásobná olympijská medailistka Martina Moravcová v súčasnosti žije v americkom Dallase, no každé leto trávi doma v Piešťanoch, kde sa vracia nielen kvôli svojej rodine a priateľom, ale aj preto, že organizuje letný plavecký kemp pre deti. Pri tejto príležitosti sa Piešťanskému týždňu podarilo dnes už bývalú plavkyňu a dvojnásobnú mamičku vyspovedať o rôznych témach.
V. Kostoľany zdolali na úvod sezóny Krakovany, Drahovce rozstrieľali Orvište

Tri regionálne súťaže odštartovali nový súťažný ročník 2014/2015, do hry ešte nezasiahli mužstvá tretej triedy. V úvodných kolách nebola núdza na zaujímavé zápasy, Trebatice zdolali Moravský Svätý Ján 4:0, Veľké Kostoľany zdolali v derby zápase Krakovany 2:1, Drahovce naložilo Veľkému Orvišťu šesť gólov a Prašník zvíťazil doma so Šípkovým 4:1.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav