V Piešťanskom týždni 3/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 23. januára 2017, 15:10
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

O bytovom podniku rozhodne aj svedomie poslancov

Primátor Miloš Tamajka sa o svoju moc v piešťanskej mestskej eseročke s poslancami deliť nemieni. Preukázal to na minulotýždňovej mestskej rade, kde jej členom oznámil, že vôľu mestského zastupiteľstva rešpektovať nebude a uznesenie, ktoré obmedzovalo jeho právomoci pri nakladaní s majetkom bytového podniku, nepodpíše. V dôsledku toho uznesenie  zastupiteľstva zatiaľ nenadobudlo platnosť. Na rad tak zrejme príde otázka politického svedomia poslancov, prípadne Tamajkove obštrukcie či politické kupliarstvo.


Výskyt vtáčej chrípky hrozí aj kúpeľnému mestu

Kým donedávna sme o vtáčej chrípke počuli len ako o niečom vzdialenom až exotickom, súčasné udalosti preukazujú, že sa toto nebezpečné infekčné ochorenie dostalo už do tesnej blízkosti Piešťan. V len niekoľko desiatok kilometrov vzdialenej Hornej Krupej v uplynulom týždni likvidovali chov nakazenej domácej hydiny. Keďže medzi najhlavnejších podozrivých z prenosu vírusu patrí vodné vtáctvo, jeho veľký výskyt na nábreží Váhu vytvára aj veľké riziko nákazy práve na území kúpeľného mesta.


Predražená mestská autobusová doprava v Piešťanoch

Centrum Piešťan sa za ostatné roky zapĺňa parkujúcimi osobnými autami a autobusy mestskej hromadnej dopravy často zívajú prázdnotou. Mesto ju však i napriek tomu dotuje z roka na rok čím ďalej tým väčšou sumou. V roku 2016 mesto hradilo dopravcovi za prevádzku autobusovej dopravy z rozpočtu 315-tisíc eur, v minulom roku sa dotácia vy- šplhala na 390-tisíc a pre rok 2017 je na tento účel vyčlenená suma až 405-tisíc eur

A. Klapica: Kroky vedenia mesta sú netransparentné a nevhodné!

V pondelok 16. januára sa v priestoroch spoločnosti Bytový podnik Piešťany uskutočnilo zasadnutie jej päťčlennej dozornej rady. Tá je zložená z poslancov mestské- ho zastupiteľstva, ktorými sú Peter Tremboš, Denis Kristek, Matúš Kromholc, Andrej Klapica a viceprimátor Michal Hynek. Na tomto zasadnutí si rada volila svojho predsedu, čomu predchádzala približne dvojhodinová diskusia zameraná na vysvetlenie kompetencií predsedu dozornej rady a zachovania právomocí poslancov zastupiteľstva.


Zabezpečenie múzea posilnili o prvky v hodnote 7,5 tisíc eur

 
V nadväznosti na krádež zlatých šperkov v Balneologickom múzeu Imricha Wintera v Piešťanoch, ku ktorej došlo v sobotu 26. novembra večer, múzeum zatvorilo hlavnú expozíciu v objekte Kursalonu ešte v deň krádeže. Opätovne ju sprístupnia v stredu 1. februára.

Chalani z Piešťan tvoria štýlové a nápadité ponožky

Piešťanci sú kreatívni a talentovaní ľudia, o tom niet pochýb. Jednými z najnovších priekopníkov sa nedávno stali traja mladí rodáci, ktorí začali vyrábať štýlové a nápadité ponožky. Do sveta dokonca uviedli edíciu so žlto-modrým motívom kúpeľného mesta. Za zrodom nápadu stojí Martin Gajdošech, Mário Kelemen a jeho brat Denis Kelemen, ktorý Piešťanskému týždňu poskytol rozhovor.

Príbeh zatúlanej fenky: Maya čakala deň a noc pri snehuliakovi

Začiatok minulého týždňa sa pre Piešťany a okolie niesol v duchu pátracej akcie. Do redakčnej pošty nám v nedeľu 15. januára pribudla prosba o zdieľanie fotografie opusteného sibírskeho huskyho, ktorý čakal pri malom snehuliakovi postavenom medzi Drahovcami a Piešťanmi a na okoloidúcich vrčal. Okrem nás informáciu o stratenom psíkovi ďalej šírili stovky obyvateľov, odchytiť ho napokon prišli pracovníci Útulku Piešťany. Príbeh sa v utorok skončil šťastne – fenka Maya sa vrátila domov.

Viac miest pre škôlkarov už od septembra

O umiestnenie detí v materských školách je každoročne veľký záujem. Ani piešťanské škôlky nemajú dostatočné kapacity a rodičom neostáva nič iné, len zapriahnuť do starostlivosti rodinných príslušníkov, opatrovateľky, či zaplatiť súkromné zariadenie. Od septembra by sa však počet voľných miest v škôlkach mal zvýšiť. Nové elokované pracovisko Materskej školy Staničná v súčasnosti vyrastá v objekte Základnej školy Holubyho ulici.

Nehoda Trebatice: Vodiča prevážal vrtuľník

V Trebaticiach sa vo štvrtok 19. januára stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej 28- ročný vodič Škody Octavia nabúral do autobusu.  Hasiči ho museli uvoľniť pomocou hydraulického zariadenia zo zdemolovaného auta a potom pomôcť záchranárom . Transport vážne zraneného zabezpečila do nemocnice vrtuľníková záchranná služba.


V Pobedime sa korčuľujú na futbalovom ihrisku

Tuhá zima a mrazy, ktoré dosahujú v januári až mínus sedemnásť stupňov spôsobili zamrznutie riek i potokov v okolí. Deti i dospelí sa môžu kočuľovať na ľade vodných nádržach Sĺňava, Striebornica i Čerenec i potoku Dubová.  Korčuľuje sa všade, aj na multifunkčnom ihrisku v Pobedime. Tam vytvorili ľad hasiči.


Záchranca bankomatu, Toréz zomrel – napil sa nemrznúcej zmesi!

Zachránil bankomat, zrazilo ho auto, niekoľkokrát vyhorel, vypil chladiacu zmes. Tá sa mu stala osudnou. Azda najznámejší bezdomovec v okolí, Anton Bielka z Vrbového, alias Toréz, zomrel v piešťanskej nemocnici v utorok 17. januára. Lekári sa ho pokúšali zachrániť, no proti rozvratu vnútorného prostredia boli bezmocní. Toréz, ktorý vytrpel najväčšie mrazy na ulici a možno dve-tri noci v nocľahárni, odkiaľ ušiel za svojím psíkom, nezomrel na podchladenie. Zrejme si našiel v kontajneri fľašku s tekutinou, ktorá sa dala aj pri mínus pätnástich stupňoch vypiť. Nevšimol si, čo pije? Alebo to nebola fľaška z kontajnera? Odpoveď si vzal so sebou.


V. Orvište sa vzmáha – pribudlo mu deväť bábätiek

Vo Veľkom Orvišti  usporiadali v piatok 20. januára  pre deväť nových „občiankov“ slávnostné  uvítanie do života. Rodičia dostali pre svoje ratolesti od obce „poduškové“ i pamätnú medailu. Miestni školáci svojim dupačkovým kamarátom zahrali na píšťalke i harmonike. Do kroniky malo pribudnúť deväť nových podpisov, no niektoré dieťatká ochoreli, preto ich rodičia zapíšu do obecnej knihy neskôr.


Regata na trenažérov prilákala 400 veslárov a priniesla výbornú atmosféru

Hala gymnázia Pierra de Coubertina hostila v sobotu už 11. ročník verejnej halovej regaty na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy. Takmer 400 veslárov v rôznych kategóriách si prišlo do Piešťan zmerať sily počas zimnej prípravy a všetci si preteky, ktoré sprevádzala vynikajúca atmosféra užili.

Volejbalová reprezentantka Nicol Kubová: V budúcnosti by som si chcela zahrať v Taliansku

Slovenská volejbalová reprezentácia dievčat do 18 rokov v úvode roka 2017 neúspešne bojovala o postup na majstrovstvá Európy. V kádri slovenského výberu bola aj Piešťanka Nicol Kubová, ktorá v súčasnosti pôsobí v extraligovom tíme COP Nitra. Mladá Piešťanka, ktorá je dcérou piešťanskej brankárskej hokejovej legendy Petra Kuba sa s nami podelila o svoje dojmy z druhej fázy kvalifikácie o postup na európsky šampionát, ktorá sa konala v talianskom Miláne.


Futsalista Martin Směřička prestúpil do Slavie Praha

Pobedímčan Martin Směřička patrí k najlepším futsalistom na Slovensku, minulý rok získal s Pinerolou Bratislava majstrovský titul a zaradil sa k oporám reprezentácie. Teraz sa však rozhodol spraviť ďalší krok vo svojej kariére. Počas uplynulého týždňa prestúpil do celku Slavia Praha, ktorý je účastníkom českej najvyššej súťaže. V exkluzívnom rozhovore sme sa s M. Směřičkom pozhovárali o dôvodoch prestupu, i dojmoch z nového pôsobiska.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela