V Piešťanskom týždni 3/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 18. januára 2016, 14:24
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Komentár: Hynekov maškrtami rozmaznaný jazýček
 
Na konci minulého roka, keď poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva iniciovali podnet, aby si na šafárenie primátora Miloša Tamajku a jeho zástupcu Michala Hyneka s mestskými prostriedkami prišli posvietiť úradníci z najvyššieho kontrolného úradu a ministerstva financií, sa zdalo, že už ma nemôže nič prekvapiť. Mýlil som sa, nový rok na svetlo sveta vyplavil ďalšie fakty z „hospodárenia“ s finančnými prostriedkami, na ktoré sa mestu skladajú zo svojich daní obyvatelia Piešťan.


Koniec plaveckým športom v Piešťanoch?

Plavci v kúpeľnom meste sa obávajú najhoršieho! Zamestnanci jedinej vhodnej plavárne pre tréningy v zimnom období v hoteli Sorea Sĺňava dostali koncom minulého roka výpovede a od apríla ostane bazén len za zamknutými dverami. V takom ohrození podľa zainteresovaných vraj v ich takmer storočnej histórii ešte neboli. Čaká takmer štyristo členov dvoch plaveckých oddielov a skoro dvesto vodných pólistov v Piešťanoch katastrofický scenár v podobe ukončenia tréningov pod strechou?

H. Dupkaničová, riaditeľka SMP: Záhradníkov je žalostne málo

Po takmer roku dočasných riešení na post riaditeľky Služieb mesta Piešťany (SMP) v októbri minulého roku zasadla Hana Dupkaničová, do tej doby pracovníčka Odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Piešťany. A keďže práca tejto príspevkovej mestskej organizácie je zrejme najviac na očiach obyvateľov kúpeľného mesta, položili sme jej otázky týkajúce sa jej ďalšieho smerovania.


Ivan Pauer o novej organizačnej štruktúre na mestskom úrade

 V prvom tohtoročnom čísle Piešťanského týždňa sme v článku pod titulkom „Ivan Pauer – ako prišiel, tak odchádza“ napísali o výpovedi povereného vedúceho oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta. Zdôvodnil ju zdravotnými problémami, v redakčnom materiáli sme na základe dostupných informácií naznačili, že za jeho odchodom môže byť okrem choroby aj nezvládnutie funkcie. Ivanovi Pauerovi sme ponúkli priestor na reakciu. Vzhľadom na závažnosť jeho argumentov a pre zvýšenie objektivity celej problematiky sme sa dohodli na rozhovore o takzvanej optimalizácii organizačnej štruktúry na Mestskom úrade v Piešťanoch. I. Pauer si vyhradil právo reagovať len na zmeny na oddelení, za ktoré zodpovedal. Situáciu nazval komplexom objektívnych komplikovaných problémov v platnej legislatíve SR znásobených nezdravou situáciou na úrade a nedostatkom referentov na oddelení Stavebných služieb a rozvoja mesta po optimalizácii.

Toalety na poliklinike zrekonštruujú

Po mnohonásobnom apelovaní na vedenie Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch sa interiér polikliniky konečne dočká čiastočnej revitalizácie. Kontrolóri krajského Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) z Trnavy zistili, že sociálne zariadenia sú v nevyhovujúcom stave a žiadajú si obnovu.

Voliť poštou budú aj Piešťanci

Marcové parlamentné voľby sa blížia a viacerí občania už teraz premýšľajú, koho podporia. Komplikovanú situáciu majú Slováci pracujúci či žijúci v zahraničí, o voľbu poštou musia vopred požiadať domáce úrady. Limit na podávanie žiadostí uplynul v piatok 15. januára.

Harmonogram vývozov odpadu

V Piešťanskom týždni nájdete harmonogram vývozov odpadu aj s farebným rozlíšeným podľa konkrétnych nádob a dátumov. Prehľadné kalendáriky vám pomôžu v lepšej orientácii.

Na zápisy si prváci počkajú, stihnú vyzrieť?

Rodičia šesťročných detí prídu s ratolesťami na zápis do prvého ročníka o dve mesiace neskôr ako bývalo zvykom. Dôvodom je zmena školského zákona. Uprednostnila neskorší termín od 1. do 15 apríla, deti vraj lepšie vyzrejú. V Piešťanoch budúcich prvákov zapíšu prvý aprílový týždeň – v piatok a v sobotu.

Piešťanskí učitelia sa do štrajku nehrnú

Iniciatíva slovenských učiteľov (ISU) vyhlásila v pondelok 11. januára štrajkovú pohotovosť a pohrozila ostrým štrajkom od 25. januára. Svoje počínanie zdôvodnila dlhodobým ignorovaním požiadaviek učiteľov či odborových a profesijných organizácií na zabezpečenie primeraného financovania školstva.

Tajomná receptúra fašiangových klobás v Očkove

Fašiangy sú v plnom prúde aj v Očkove, dedinke len pár kilometrov vzdialenej od Piešťan. Od skorého rána začali miestni počas víkendu pod vedením skúseného mäsiara Jána Kotulu pripravovať fašiangovú zabíjačku. A kým sa dobroty pripravovali, krátko popoludní vyrazili tradičné maškary na sprievod dedinou. Sobotňajšiu fašiangovú bujarosť zakončil podvečerný detský maškarný ples.

Televízna svokra Gizka Oňová natáčala v Krakovanoch

V Krakovanoch natáčali filmári ďalšiu epizódu televíznej šou Svokra s Gizelou Oňovou.  Príbeh zo života jednej z rodín, ktorá sa borí s problémami by mala rozuzliť dáma obdarená vzácnymi vlastnosťami. Nie je typickým príkladom svokry, ktorú jej rodina radšej odprevádza ako víta. Vie načúvať, pohladiť i objať, no i pohroziť prstom a ukázať smer, ktorým by sa rodina mala vybrať. Chvíľami sa vraj cíti byť ceruzkou v Božích rukách. Podarí sa Gizke napísať to, čo jej Boh nadiktuje aj v Krakovanoch? Veríme, že áno. 


Zážitky z cesty z Bezovca do Piešťan

Po piatkovom snehovom harašení sa v sobotu 16. januára vydala skupina milovníkov prírody na zimný pochod po stráňach, lúkach a lesoch Považského Inovca. Mohli si vybrať medzi troma trasami. Každá začínala na Bezovci, končila v Piešťanoch. Rozdiel bol len v počte kilometrov. Menej zdatní si trúfli prejsť dvanásť kilometrovú túru cez Gonove Lazy na Hubinu, o niečo vytrvalejší sa pobrali k Výtokom (20 km) a vytrvalci si to namierili cez Jelenie Jamy a Havran až do kúpeľov (30 km).

Martina Moravcová oslávila životné jubileum

Šesťnásobná najlepšia športovkyňa Slovenska a legendárna plavkyňa Martina Moravcová oslávila v sobotu 16. januára okrúhlu štyridsiatku. Držiteľka vyše 200 národných rekordov a 67 medailí z vrcholných podujatí, vrátane dvoch strieborných z olympiády v Sydney.

Pólistky a pólisti Kúpeľov  Piešťany úspešne reprezentovali v Austrálii a Singapure

Na prelome rokov 2015 a 2016 sa uskutočnil historicky prvý výjazd piešťanských pólistov do Austrálie a Singapuru. V termíne od 21. decembra 2015  do 4. januára 2016  absolvovali kadetky a kadeti piešťanského klubu KVP Kúpele tréningový pobyt spojený s účasťou na turnaji Junior Tom Hoad Cup v austrálskom Perthe. Následne v dňoch 4. až 7. januára 2016 trénovali v Singapure s miestnymi reprezentačnými výbermi a odohrali aj oficiálne zápasy.


Trojkráľový turnaj v Krakovanoch vyhralo družstvo Špinavý Lopéz

Už po siedmykrát sa hral v Krakovanoch na umelej tráve futbalový Turnaj troch kráľov. Z dvanástich účastníkov boli dokonca aj mužstvá zo zahraničia, a to chorvátske Tučepi a české družobné Krakovany. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela