V Piešťanskom týždni 31/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 1. augusta 2016, 13:18
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Pre spackané obstarávanie vzdal funkcie mestského poslanca

Počas zasadnutia piešťanského mestského zastupiteľstva opäť lietali hromy – blesky, a to nielen na oblohe, ale i priamo v rokovacej sále. V stredu 27. júla sa poslanci dožadovali vysvetlenia o nezverejnenom verejnom obstarávaní na rekonštrukciu šatne mestských policajtov. Po štyridsaťminútovej rozprave sa poslanec Ján Jánošík verejne vzdal funkcie mestského poslanca.


Krakovienka zožala úspech v Bulharsku

Folklórny súbor Krakovienka ako jediný reprezentant Slovenska hviezdil na festivale NESTYA – Sunčev Breg v Bulharsku. Osemnásť členov súboru strávilo týždeň od 21. do 28. júla v letovisku Nessebar, odkiaľ si okrem krásnych spomienok domov odniesli aj pohár Grand Prix.

Kúpanie na vlastné riziko: Kam za vodou do prírody

Počas uplynulého víkendu sme zmapovali tri obľúbené pláže v blízkom okolí Piešťan, ktoré nie sú evidované ako prírodné kúpaliská, a tak je „čvachtanie“ vo vode len na vlastné riziko.

Pred Zeleným Stromom inštalujú pamätný kameň Stolperstein s menom Márie Schulzovej

Andrea Schulz-Steinel je vnučkou najmladšej dcéry Ľudovíta Wintera, Márie Schulzovej, ktorá sa v roku 1945 stala obeťou holokaustu.  Andrea, ktorá minulý rok navštívila nemecký koncentračný tábor Bergen Belsen, kde zomrela jej babička, sa zasadila o inštalovanie  spomienkového kameňa Stolperstein pred rodným domom Márie – Zeleným Stromom.

Z Váhu vytiahli utopeného  muža z Kočoviec

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni množstvo zásahov. Z vody vyťahovali utopeného človeka z Kočoviec, asistovali pri dopravnej nehode s opitým vodičom, hasili požiare vo Vrbovom , na Banke i v Moravanoch nad Váhom, ba zachraňovali aj mláďa labute zachytené na háčiku, ktoré ochraňoval zúrivý gunár.

Pobedimčania  krotili dva živly

Členovia Dobrovoľného hasičského zboru z Pobedima bojovali v uplynulom týždni s dvoma živlami – ohňom i vodou.  Hasili rozsiahly požiar slamy na riadkoch v Čachticiach a odčerpávali vodu z ulíc aj rodinných domov po prívalovom daždi v Častkovciach a v Podolí.

Tri búrky v Hrádku zvalili svah aj takmer storočnú lipu

Keď susedia zatelefonovali bývalému vysokoškolskému pedagógovi Štefanovi Pevnému, že po troch búrkach, ktoré sa prehnali obcou Hrádok, rozťalo napoly jeho storočnú lipu pri rodičovskom dome, hneď na druhý deň naštartoval 89 ročný rodák z Hrádku auto a uháňal po diaľnici z Bratislavy, kde žije do Hrádku. Symbol jeho mladosti a celého života, ktorý tam kedysi presadili so susedom Jánom Krajčím bol zničený.

Veľká cena Piešťany – znovuzrodenie motoristickej legendy!

Po 20 rokoch na piešťanské letisko opäť zavítajú motocyklové preteky. V dňoch 19.-21. augusta Piešťanský motocyklový klub usporiada podujatie pod názvom Veľká cena Piešťany započítavané do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu.

Lodenica žila Športovými dňami 2016

Piešťanská Lodenica zažila počas uplynulého víkendu generálku na budúcotýždňový triatlon Slovakman 226. Konali sa totiž Športové dni 2016, ktoré športovým nadšencom ponúkli množstvo aktivít, ktoré si mohli do sýtosti užiť.


Basketbalový kemp Basketland prilákal do Piešťan takmer 160 detí

Počas uplynulého týždňa sa v Piešťanoch uskutočnil najväčší basketbalový kemp na Slovensku Basketland. Takmer 160 detí sa tu pod dozorom skúsených trénerov, či stále ešte aktívnych hráčov zdokonaľovalo v basketbalových zručnostiach, no absolvovali aj množstvo nebasketbalových aktivít.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel