V Piešťanskom týždni 30/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 25. júla 2016, 15:14
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Verejné obstarávanie za 80-tisíc na radnici neverejné

Škandál okolo verejného obstarávania ministerstva dopravy, známy pod názvom „nástenkový“ tender, v minulosti otriasol slovenskou politickou scénou. Teraz sa zdá, že podobné praktiky sa nám nenápadne vkradli aj do Piešťan. Rekonštrukciou šatní mestských policajtov radnica poverila dodávateľa vybraného údajne v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní. Urobila to však spôsobom, ktoré sa ani pri veľkej dávke predstavivosti verejným celkom určite nazvať nedá. Obe zdanlivo nesúvisiace utrácania verejných prostriedkov však spája jedno rovnaké meno osoby, ktoré v nich figuruje.

Komisie rokovali najmä o úprave mestského rozpočtu

Minulotýždňové rokovania piešťanských mestských komisií o prerozdelení
asi 400-tisíc eur z mestského rozpočtu priniesli viac komplikácií ako riešení. Ich uznesenia, ako financie využiť, boli vo viacerých prípadoch rozdielne a aj protichodné. Mestský rozpočet sa pôvodne mal otvárať len kvôli hokejistom, a to z dôvodu naplnenia novelizovanej zmluvy medzi mestom a ŠHK Havrani, kde ako príspevok na energie zimného štadióna sa pôvodná suma 150-tisíc eur navršuje o takmer 50-tisíc ročne.


Do spevneného Centroomu  sa sťahujú majitelia bytov

Do ohrozenej budovy Centroom na Nitrianskej ulici v Piešťanoch sa vracia život. Majitelia bytov si balia kufre a vracajú sa domov z nútených podnájmov. Budova, ktorej v októbri minulého roku hrozilo zrútenie, je zachránená.  Na vydanie definitívneho kolaudačného rozhodnutia chýba už iba jediný výkres.


Ožije zašlá sláva motoristickej Ceny Slovenska v Piešťanoch?

O oživenie zašlej slávy motoristickej Ceny Slovenska sa idú pokúsiť organizátori 30. ročníka podujatia, ktoré sa naposledy v Piešťanoch uskutočnilo v roku 1989. Ak sa všetko dobre skončí, mali by sa súťažné dvojkolesové špeciály objaviť na dráhe piešťanského letiska v termíne od 19. do 21. augusta. A že je na čo nadväzovať, si pre Piešťanský týždeň zaspomínal niekdajší športový riaditeľ Ceny Slovenska Július Mendl.


Nové vedenie futbalistov chce novú dohodu s mestom

Prvý futbalový klub v Piešťanoch má nové vedenie. Jeho predstavitelia požiadali mesto o úpravu doterajšej nájomnej zmluvy na výpožičnú.  Bezplatné užívanie mestského majetku – štadióna, tribúny, bežeckej dráhy, hotela či dvoch tréningových ihrísk sa nemení. Oproti minulosti však bude môcť PFK prenajímať niektoré priestory na komerčné účely tretím osobám. Získané prostriedky použijú futbalisti na podporu svojej činnosť, údržbu a zveľaďovanie majetku mesta.

Piešťany môžu mať nové ihrisko za 17 tisíc eur

Medzi bývalou nafukovacou halou a bowlingovým centrom na Hlbokej ulici v Piešťanoch by mohlo vzniknúť podobné street workoutového ihrisko ako na Vážskej ulici.  Športovisko určené na cvičenie s vlastnou váhou sa chystá zrealizovať súkromný investor za takmer 17-tisíc eur.


Unikátna pamiatka sa nachádza na severe Piešťan

Piešťany sú malé mesto a mohlo by sa zdať, že jeho obyvatelia poznajú každučký centimeter. Nie je to však celkom pravda. Na severe mesta, Jánošíkovej ulici, sa za bielym múrom a zamknutou bránou nachádza výnimočná historická kultúrna pamiatka, Židovský cintorín.


Ihriská v Piešťanoch chátrajú, ale aj hýria farbami

Väčšina piešťanských detských ihrísk už čo-to pamätá. Dnešní mladí rodičia si ešte pospomínajú, ako sa i oni hrávali na dnes už hrdzavých a polámaných šmykľavkách, hojdačkách, či burinou prerastených pieskoviskách. Na niektorých miestach už sa však nachádzajú i pekné, nové hracie prvky, ktoré sú pre deti bezpečné, ale i zaujímavé.

„Chceme hrať kombinačný a atraktívny futbal,“ vraví tréner PFK Michal Krajčovič

Futbalový klub PFK Piešťany bude mať po takmer dvojročnej prestávke opäť A-mužstvo. Nové vedenie klubu prihlásilo seniorský tím do ôsmej ligy, ktorá odštartuje už 6. augusta. Trénerom Piešťan bude dobre známy Michal Krajčovič, ktorý prial výzvu vrátiť piešťanský futbal opäť na vyššie méty. Skúsený kouč chce s mužstvom produkovať kombinačný futbal a v obsiahlom rozhovore takisto prezradil, že jednoznačným cieľom je postup do vyššej súťaže.

 
Slovakman 226 tento rok bez Vabrouška. Kto usadne na uvoľnený triatlonový trón?

Triatlon Slovakman 226 opäť zavíta do Piešťan. Už v sobotu 6. augusta sa s centrom na Lodenici uskutočnia jediné preteky v dlhom triatlone na Slovensku. Účasť tento rok odriekol legendárny Petr Vabroušek, no v štartovej listine je niekoľko ďalších triatlonistov, ktorí si robia na uvoľnený trón Slovakmana 226 veľký zálusk.

Piešťanských crossfiterov zaujala v Taliansku veľká komunita ľudí venujúca sa tomuto športu

Piešťanskí crossfiteri z Crossgymu Juraj Filus a Michal Sluka sa prednedávnom zúčastnili súťaže Southern Warrior v talianskom letovisku Monopoli. V elitnej kategórii, v ktorej bolo 100 súťažiacich sa obaja vošli do elitnej pätnástky. Z Talianska si tak obaja Piešťanci priniesli množstvo športových skúseností i zážitkov a o dojmy zo súťaže sa podelili aj s čitateľmi Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava