V Piešťanskom týždni 30/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 21. júla 2014, 13:49
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

R. Cicutto: Piešťanci nemajú problém s uzávierkou mosta
Mesto Piešťany nie je vlastníkom Krajinského mosta, ani investorom jeho prebiehajúcej rekonštrukcie. Napriek tomuto faktu veľa občanov podrobuje kritike za tempo a kvalitu prác na moste mestský úrad i primátora Rema Cicutta, čo ostatne dokazujú ich vyjadrenia aj na Facebooku Piešťanského týždenníka. Vlastníkom mosta je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), ktorý po výberovom konaní zadal zákazku žilinskej firme Hastra.

Za zatvorením internátu SPŠE sú vraj poschodové postele
Od septembra 2014 sa už nebudú môcť cezpoľní študenti Strednej priemyselnej školy (SPŠE) ubytovať v domove mládeže na Winterovej ulici v Piešťanoch.   Prevádzku údajne ukončili z hygienických dôvodov. Na vine vraj boli poschodové postele. Keďže škola si nemohla dovoliť ich nahradenie jednolôžkami, pretože by znížila ubytovaciu kapacitu na polovicu, prevádzku zrušili. Funkčná ostane iba jedáleň a kuchyňa. A tak fámy o predaji a možných záujemcoch o peknú historickú stavbu v najlukratívnejšej časti Piešťan začínajú mať konkrétnejšiu podobu.

Hasili strniská, zachraňovali odpadnutú ženu aj  vodičov po haváriách
Piešťanskí hasiči vyrážali z garáži v uplynulom týždni k deviatim udalostiam. Zachraňovali odpadnutú ženu, riešili dopravné nehody na Havrane, v Drahovciach a v Borovciach. Zažili aj požiare v Dolnom Lopašove, v Chtelnici a v Trebaticiach. V tropických horúčavách horeli strniská aj trávnaté porasty. 

Slušnosť i značky kážu v kúpeľoch zosadnúť z bicykla!
Zdá sa, že na Kolonádovom moste v Piešťanoch by ste márne hľadali drzých cyklistov a na druhej strane buzerujúcich policajtov. Nebolo to tak aspoň v piatok 18. júla ráno, keď cez túto tepnu ponad rieku Váh prechádzali ľudia do práce. Jeden príslušník mestskej polície kontroloval situáciu pri rampe a podľa potreby skladal kovový stĺpik. Ďalší dvaja sa nachádzali na cestičke pri riaditeľstve kúpeľov.

Konečne nastalo naozajstné leto aj pre kúpaliská
Tešia sa naň najmä deti, ale tiež prevádzkovatelia novootvoreného vodnom Funny parku na Hlbokej ulici v Piešťanoch. Od siedmeho júna, keď slávnostne strihali pásku, boli totiž až do začiatku minulého týždňa v plnej prevádzke len štrnásť dní. Leto na kúpalisku Eva v Piešťanoch je v plnom prúde. osemdesiata sezóna začala v úvode júla a v súčasnosti počas horúcich dní si denne za svoj cieľ oddychu toto miesto zvolí približne tisíc návštevníkov. Minulý týždeň musel Klub vodného póla Kúpele Piešťany riešiť menšiu opravu na zrekonštruovanom relaxačnom bazéne.

Farár z Veselého si splnil sen z detstva
O motorke sníval od detstva. Mať  tak  vlastného  choppera, majestátnu mašinu s dlhou riadiacou vidlicou, za ktorou si človek sedí ako kráľ! Svoj sen si sčasti naplnil, zákruty na cestách reže na pohodovej Yamahe Dragstar 650. Nič extra mimoriadne, keby za riadidlami nesedel kňaz. Karol Schönwiesner, farár z obce Veselé.

Strieborný kanoista M. Michálek: Medaila je veľkou motiváciou do budúcnosti
Slovenskí rýchlostní kanoisti si v ére samostatnosti SR vybojovali na kontinentálnych šampionátoch dovedna už 38 medailí. Dva vzácne kovy pribudli do spomenutej bohatej zbierky po minulotýždňových v poradí XVI. majstrovstvách Európy v nemeckom Brandenburgu. Štvorkajak Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Viktor Demin a Piešťanec Matej Michálek sa na kilometrovej trati tešil zo striebra a skúsené duo Erik Vlček – Juraj Tarr obsadilo v K2 na 1000 m konečnú tretiu priečku. Za necelý mesiac sa slovenskí reprezentanti predstavia na majstrovstvách sveta v Moskve, kde budú chcieť nadviazať na medailové umiestnenie z európskeho šampionátu.

Na Banke oslavovali 80. Výročie založenia futbalu v obci
Posledný júlový víkend sa na Banke oslavovalo vo veľkom štýle. V dňoch 27. – 28. júna sa tu totiž uskutočnili oslavy 80. výročia založenia futbalu v obci. Pri tejto príležitosti bolo odmenených42 bývalých hráčov Banky, ktorý preslávili bananský futbal v okolí a počas oboch dní bola sprístupnená výstava z histórie futbalu v obci Banka.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel