V Piešťanskom týždni 29/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 18. júla 2016, 15:42
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Nehorázny útok na slobodu tlače od radnice

Hovorkyňa piešťanskej radnice Eva Bereczová opäť zneužila oficiálne stránky mesta na zavádzanie všetkých obyvateľov mesta, tentoraz v materiáli s názvom „Tlačová rada Slovenskej republiky rozhodla o tom, že Piešťanský týždeň porušil Etický kódex novinára“. Takéto správy, účelovo vytrhnuté z kontextu, považujeme za zastrašovanie novinárov a útok na slobodu tlače zo strany súčasného vedenia radnice.

Mestu pribudlo pol milióna eur – ide sa rozdeľovať

Kým vo veľkej politike už nastali parlamentné prázdniny, naša regionálna nezaháľa. Tohtotýždňové zasadnutia piešťanských mestských komisií dávajú jasne najavo, že sa blíži zastupiteľstvo, ktoré si poslanci naplánovali na koniec mesiaca júl. Body rokovaní komisií prezrádzajú, že v rámci návrhu úpravy mestského rozpočtu pôjde najmä o prerozdelenie takmer pol milióna eur, ktoré do mestskej pokladne pribudli z výnosov z daní z príjmu.

Tematín – tajomný hrad s krvavým príbehom

Už svetovo preslávený hrad nad Čachticami, ktorý do povedomia dostala najmä „krvavá“ Bátorička, má neďaleko Piešťan, uprostred lesov Považského Inovca, svojím temným príbehom dvojičku – hrad Tematín. Jeho vznik je doposiaľ zahalený tajomstvom, no príbehom o šintavskej bosorke Anne Rosiny Listiusovej, manželke Stanislava Thurza, ktorý ju pre jej krutosti uväznil práve na tomto hrade, za povesťami o Bátoričke ani trochu nezaostáva. Obe neslávne známe šľachtičné boli z hľadiska doby, v ktorej žili, i súputničky.


Šatňu mestskej polície začali po roku rekonštruovať

Muži zákona sa konečne dočkajú. V nedeľu 10. júla uplynul presne rok od veľkého požiaru bývalej diskotéky Coolturak, pri ktorom zhoreli aj šatne Mestskej polície Piešťany. Napriek tomu, že rekonštrukcia sa mala uskutočniť hneď po nešťastnej udalosti, policajti sa stále nemajú kde prezliekať. Piešťanský týždeň preto zaujímalo, v akom štádiu je obnova budovy.

Vrbovské vetry: Výborná zábava aj vo vetre a daždi

Obľúbený letný festival Vrbovské vetry tentoraz postretol dážď a silný vietor, napriek tomu návštevníci už od začiatku rozdávali úsmevy do všetkých strán.


„Nezáleží na lige! Vždy budeme žlto-modrí,“ vyjadrili podporu hokeju fanúšikovia

Budúcnosť hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany je stále nejasná. Prezident ŠHK 37 Piešťany pripustil, že sa klub nachádza v ešte horšej situácii, ako minulý rok, no nechce dopustiť zánik klubu. V sobotu vyjadrili havranom podporu fanúšikovia, ktorým na piešťanskom hokeji záleží a nechcú dopustiť jeho krach. Začína sa špekulovať o tom, že by ŠHK 37 Piešťany nastupoval v 2. slovenskej hokejovej lige.

Metelka premenil piaty štart v piate víťazstvo

V španielskom Bilbau sa dňoch 15. – 17. júla sa uskutočnilo finálové kolo UCI svetového pohára v cestnej paracyklistike. Pre slovenského reprezentanta a piešťanského paracyklistu Jozefa Metelku predstavovalo toto podujatie poslednú súťažnú previerku pred paralympiádou v Riu de Janeiru.

Martin Směřička získal futsalový titul a začal strieľať góly za slovenskú reprezentáciu

Futsalista Martin Směřička má za sebou veľmi úspešnú sezónu. Vo svojej premiérovej sezóne v 1. Slovenskej futsalovej lige sa s tímom ŠK Across Pinerola Bratislava stal jej víťazom a patril k najlepším hráčom mužstva. Okrem toho sa zaradil aj medzi opory slovenskej futsalovej reprezentácie, za ktorú stihol streliť už aj prvé góly. 22-ročný Pobedímčan taktiež pôsobí vo futbalovom tíme z Trebatíc a v obsiahlom rozhovore nám prezradil svoje dojmy u úspešnej uplynulej sezóny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava