V Piešťanskom týždni 28/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 18. júla 2017, 08:40
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

P. Tremboš: Predlžovanie zmluvy s prepravcom je nehoráznosť

Na júnovom piešťanskom zastupiteľstve poslanci rokovali aj o mestskej autobusovej doprave (MAD). Kým vedenie mesta chcelo zmluvu s trnavským dopravcom ARRIVA predĺžiť až o tri a pol roka, poslancom sa to nepozdávalo a predĺženie zmluvy odsúhlasili len do konca toho budúceho. Predložený návrh vedenia mesta poslanec Peter Tremboš (SpP) nazval nehoráznou drzosťou.

Mestské autobusy zívajú prázdnotou

Centrum Piešťan sa za ostatné roky zapĺňa parkujúcimi osobnými autami a autobusy mestskej hromadnej dopravy často zívajú prázdnotou. Mesto ju však i napriek tomu dotuje z roka na rok čím ďalej tým väčšou sumou. V roku 2016 hradilo dopravcovi za prevádzku mestskej autobusovej dopravy z rozpočtu 315-tisíc eur, v minulom roku sa dotácia vyšplhala na 390-tisíc a pre rok 2017 je na tento účel vyčlenená suma až 405-tisíc eur.

Ovocinárov trápia jarné mrazy aj nedostatok robotníkov

Škody slovenských ovocinárov spôsobené tohtoročnými mrazmi predstavujú 8 až 10 miliónov eur. Podľa prezidenta Ovocinárskej únie SR Mariána Vargu sú škody síce nižšie ako vlani, no i tak zapríčinili existenčné problémy viacerým pestovateľom.

Vrah z Vrbového dostal ďalšie dva roky

Priťažil si. Róbert Reško, vrah z Vrbového, dostal k svojmu trestu väzenia na 19 rokov v najťažšej nápravnej skupine za smrť Mareka Kalužu ďalšie dva roky za lúpežné prepadnutie svojho suseda Karola Radošovského. To sa odohralo takmer deväť mesiacov predtým, ako Reško so svojím maloletým synom o život pripravil Mareka.


Krakovienka si z Bulharska priviezla titul Majstra Európy  

Z osemtisíc evidovaných umeleckých telies si organizátori IX. ročníka European Championship of Folklore „Euro Folk 2017“ v Bulharsku vybrali medzi súťažiacich práve Folklórny súbor Krakovienka. Tí domáce farby hájili ako jediní reprezentanti zo Slovenska. A že sa im darilo! Domov si priviezli niekoľko ocenení, medzi inými aj titul Majstrov Európy v kategórii autentický folklór a odporúčanie na majstrovstvá sveta.

Výjazdy hasičov: horelo luxusné auto aj čierne skládky

Piešťanskí hasiči zažili týždeň plný pestrých výjazdov. Hasili čiernu skládku na Prašníku, čerpali vodu z nočného klubu pod Priorom, zachraňovali spoločensky unavenú ženu v Trabaticiach, pílil zlomený strom na Nálepkovej ulici a so sirénami vyrážali aj do Bašoviec.


Kinballisti z Vrbového získali bronz vo Francúzsku!

Reprezentanti kinballu z Vrbového zažili svoj prvý veľký medzinárodný úspech na medzinárodnom kinballovom turnaji vo Francúzsku. V konkurencii dvanástich družstiev sa tím žiakov zo Základnej školy na Komenského ulici vo Vrbovom umiestnil na treťom mieste v katagórii hráčov do pätnásť rokov. Prvé bolo družstvo zo Španielska, druhá Kanada.


Dubovany dubasili pri Progrese

Do Dubovian sa zišli fanúšikovia slovenskej kapely Progres, aby si spolu s miestnymi záhradkármi zatancovali a zaspievali staré slovanské ľudové i upravené piesne. V nedeľu 16. júla si takýmto spôsobom pripomenuli ako chutí zábava pod šírym nebom, ale aj miestne špeciality – stískance, lokše s makom aj „holé“, guláš z diviny a cigánska. Nedeľné popoludnie sa prehuplo do večera a kapelník Karol Halan, ktorý v tieto dni oslavoval narodeniny sa ešte len dostával do varu.


Žblnkali od bazéna k bazénu

Letný denný tábor Žblnk absolvovali počas druhého prázdninového týždňa zverenci vedúcej Centra voľného času v Rakoviciach,  Kataríny Rafajdusovej. Prečo žblnk? Lebo každý deň sa štrnásť plavecky zdatných deťúreniec čvachtalo, skákalo a plávalo.

Na Lide vytvorili multiležadlo štyri architektky

Po roku prišli na Lido opäť mladé architektky zo združenia Woven, aby sa dva dni zahrali na majstrov stolárov.  S pílami v ruke, s vŕtačkami a s grafickým návrhom objektu, ktorý navrhli v rámci projektu Tvoríme Lido, skonštruovali multifunkčný drevený objekt – mobiliár z dosák. Dá sa na ňom ležať, sedieť, preliezať ho i podliezať.

Piešťanský „Ahoj“ povozil deti na útočnej lodi

Ani prázdninujúce deti v Piešťanoch nemusia sedieť doma a nudiť sa pri počítači. Počas júla im tunajšie Centrum voľného času Ahoj pripravilo niekoľko rôznorodých  prímestských táborov.


Vodáci sa zo Šamorína vrátili s pohárom

Druhý prázdninový víkend kajakári a kanoisti z Kajak – Kanoe Piešťany neleňošili, ale bojovali v Šamoríne na jazere Lagúna, kde sa konal 23. ročník pretekov v rýchlostnej kanoistike pod názvom Samaria Cup (do 12 rokov) a Memoriál Vladimíra Gálisa (od 13 rokov). Najviac sa darilo 14-ročným piešťanským kajakárom, ktorí sa postavili na stupne víťazov vo všetkých disciplínach a spolu s ostatnými získali v Memoriáli V. Gálisa celkové tretie miesto za Komárnom a Novákmi.

R. Klampár: Ak by sme trénovali doma, výsledky by boli lepšie

Oporou vodnopólistov KVP Kúpele Piešťany, ktorí v uplynulej sezóne mužskej extraligy obsadili výborné piate miesto, bol brankár Roman Klampár. Donedávna mládežnícky reprezentant bol spoľahlivou súčasťou mladého tímu a v rozhovore nám prezradil svoje dojmy z nedávno skončeného ročníka.

Regionálne futbalové súťaže so zmenami

Piatkový aktív Oblastného futbalového zväzu (ObFZ) Trnava priniesol niekoľko noviniek, s ktorými sa budú fanúšikovia futbalu stretávať. V regionálnych súťažiach nastalo pred začiatkom sezóny 2017/2018 viacero zmien a my prinášame ich súhrn.


M. Rybáriková: Pocity sú nádherné

Prvá slovenská wimbledonská semifinalistka spomedzi žien Magdaléna Rybáriková je už na Slovensku. V pondelok ju v NTC v Bratislave privítal aplaudujúci špalier malých adeptov tenisu, 28-ročná piešťanská rodáčka netajila dojatie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín