V Piešťanskom týždni 28/16 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 11. júla 2016, 14:13
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

V Piešťanoch za dom smútku stovka, v Trnave nič 

Naozaj sa nenájde spôsob, ako znížiť poplatky za cintorínske služby v Piešťanoch? I také to otázky mohlo vyvolať vystúpenie poslankyne a zároveň šéfky piešťanských cintorínov Elišky Gockej na poslednom mestskom zastupiteľstve z 29. júna tohto roka. Kto by ale dúfal, že od nej zazneli vecné argumenty a informácie, ktoré by preukázali, že Piešťanský týždeň sa mýli a cenník služieb je naozaj objektívny, bol by veľmi sklamaný. 

Poslanec J. Malík: V rozvoji mesta sme sa nepohli ani o krok

Uplynula polovica volebného obdobia, a tak sme oslovili Jozefa Malíka (NEKA), jedného z najaktívnejších poslancov piešťanského mestského zastupiteľstva. Zisťovali sme prostredníctvom našich otázok, ako dobu od posledných komunálnych volieb hodnotí, či je spokojný s doterajšou prácou samosprávy, kde vidí pozitíva, prípadne nedostatky, a aká je ešte šanca kú- peľné mesto do konca tohto volebného obdobia zmeniť.

Rekonštrukcia krajinského mosta má pokračovanie

Krajinský most v Piešťanoch čaká druhá etapa rekonštrukcie, podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša však prá- ce nijakým spôsobom neobmedzia jeho prevádzku. Obyvatelia mesta tak nebudú mať problémy s presunom na druhú stranu Váhu, ako to bolo pred dvomi rokmi.

Igor Číž: Žiak je ako elektrina, ide cestou menšieho odporu

Viac ako štyridsať rokov si Igor Číž odstál za katedrou a tento rok sa definitívne so školou lúči. Pozná ho každý žiak, ktorý sedel v lavici Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch.

Piešťanskí hoteláci reprezentujú mesto aj republiku

Predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európskej únie sa vo významnej miere dotklo aj piešťanskej mládeže. Ministerstvo zahraničných vecí uskutočnilo výber spomedzi slovenských škôl na zabezpečovanie servisu počas akcií a rozhodlo sa práve pre Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Špina a odpadky po zatepľovaní bytového domu

Rekonštrukciou prešlo v Piešťanoch už mnoho bytových domov, jeden však aktuálne púta pozornosť okoloidúcich. Firma zatepľujúca dom na Ulici A. Hlinku sa rozložila hneď vedľa stromu, priamo na verejnej zeleni.

Detské ihrisko na Vodárenskej ulici radnica zrušila

Nových detských prvkov na najväčšom piešťanskom sídlisku či v centre mesta pribúda, v okrajovej časti mesta naopak majú po novom o ihrisko menej. Mesto sa rozhodlo odstrániť hracie prvky, donedávna sa nachádzajúce na križovatke ciest Vodárenská, Kláštorská a Jánošíkova.
Piešťanskí florbalisti budú hrať prvú ligu v Diplomat aréne
Florbalisti FBC Páv Piešťany budú v nasledujúcej sezóne pôsobiť v druhej najvyššej florbalovej súťaži na Slovensku -1.lige. Ročník 2016/2017 budú hrať piešťanskí florbalisti v novej Diplomat aréne a radi by na svoje zápasy prilákali čo najviac fanúšikov. O aktuálnych novinkách z klubu nám porozprával prezident FBC Páv Matúš Kromholc.
„Cením si, že všetky hráčky poctivo trénovali,“ hodnotí prvú časť prípravy M. Pospíšil
Basketbalistky Piešťanských Čajok majú za sebou prvú časť letnej prípravy na sezónu 2016/2017. Piešťanské basketbalistky sa v júli venovali najmä zlepšovaniu individuálnych činností a odstraňovaniu nedostatkov. S priebehom prvej fázy letných zaberačiek je spokojný aj tréner Martin Pospíšil.
Premiérový titul pre HBC 2012 Piešťany, vo Vrbovom dominovali Wild Dogs
Hokejbalové ligy v Piešťanoch aj vo Vrbovom už poznajú svojich majstrov. V kúpeľnom meste sa zo svojho premiérového titulu radujú hokejbalisti HBC 2012 Piešťany, ktorí vo finále zdolali Detroit Red Wings. Vo Vrbovom získali majstrovskú trofej hráči z Wild Dogs, na ktorých nestačil tím Sharks.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj