V Piešťanskom týždni 27/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 10. júla 2017, 15:41
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Tamajkovi za letisko hrozí žaloba

Postup Mesta Piešťany voči letiskovej spoločnosti sa nepozdáva prokuratúre. Tá na základe podania predstavenstva spoločnosti vzniesla námietky voči zablokovaniu nehnuteľného majetku vo vlastníctve letiska piešťanskou radnicou. Tá majetok letiska v hodnote viac ako šesť miliónov eur zablokovala na katastri svojou šesťstotisícovou pohľadávkou na dlhoch za daň z nehnuteľnosti, ktoré zadlžená letisková spoločnosť už roky neplatí.

Škrt cez rozpočet! Bytový podnik je rekordne ziskový

Zdá sa, že piešťanskému primátorovi Milošovi Tamajkovi ďalší argument, prečo musel v závere minulého roku Pavla Vermeša dosadiť na post konateľa bytového podniku a sám seba určiť za jediného člena valného zhromaždenia, sa rozplynul ako chiméra. Podľa zverejnených hospodárskych výsledkov „zlé“ hospodárenie v bytovom podniku vyzerá tak, že zisk tejto mestskej spoločnosti za rok 2016 narástol medziročne až o 60 percent!

Poslancom za SpP pokus o reparát nevyšiel

Po valnom zhromaždení Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS), ktoré sa konalo v závere minulého mesiaca, je už jasné, že Piešťany ako jej druhý najväčší akcionár post v riadiacich orgánoch nezískali. O funkciu vo vodárenskej akciovke prišli po tom, ako v roku 2015 v rámci mestského zastupiteľstva poslanci z klubu Spoločne pre Piešťany (SpP) pod vedením Tomáša Hudcoviča prijali odporúčacie uznesenie, na základe ktorého malo valné zhromaždenie odvolať primátora Miloša Tamajku z dozornej rady TAVOS-u a na jeho post vymenovať ich člena Jozefa Malíka.


Na motorkách po tajomnej krajine kráľa upírov

Strednú oblasť Rumunska v minulosti známu ako Sedmohradsko celosvetovo preslávil román Brama Stokera – Dracula. V súčasnosti je táto časť balkánskej krajiny veľmi známa aj vďaka jednej z najkrajších ciest sveta, ktorá vedie popod bájny Drakulov hrad. Jej čaro objavili i tvorcovia britskej motoristickej relácie Top Gear. A práve sem si to v júni namierila na svoj motovýlet i partia motorkárov z Veľkého Orvišťa a Očkova.

Žihadielku už v ceste nič nestojí

Piešťanské deti sa onedlho dočkajú nového ihriska Žihadielko. Miesto, kde areál pre deti má vyrásť, už je vytýčené a povrch pripravený k začatiu stavby. Slávnostne otvárať ho majú už o mesiac.

Piešťanská radnica bude seniorom prenajímať náramky

Nie každý senior má napriek zdravotným problémom zabezpečenú 24-hodinovú starostlivosť rodinným príslušníkom či odborným pracovníkom. Práve preto sa piešťanská radnica rozhodla zakúpiť bezpečnostné náramky a „pevné linky“ s núdzovým tlačidlom, ktoré v prípade potreby privolá pomoc.

Auto na streche

Na diaľnici D1 pri obci Lúka až zvodidlá ukončili jazdu osobného auta značky Suzuki Ignis. Nehoda sa stala v nedeľu 9. júla okolo pol jedenástej dopoludnia. Zranili sa pri nej dvaja ľudia, ktorí sa vracali z hudobného festivalu Pohoda v Trenčíne.

Hasiči zachraňovali posádku havarovaného motocykla

Piešťanskí hasiči mali v  uplynulom týždni plné ruky práce s hasením požiarov v Piešťanoch aj v  Moravanoch nad Váhom. Zachraňovali tiež motocyklistu a jeho spolujazdca, ktorí havarovali vo Veselom.


Modrovka oslávila 860 výročie vo veľkom štýle

Obec Modrovka v prvý prázdninový deň oslavovala vo veľkom štýle. Obyvatelia i početní návštevníci si uctili 860. výročie prvej písomnej zmienky. Spievalo sa, tancovalo, zabávalo i rečnilo. Ku kultúrnemu domu sa zbehli aj športovci, ktorí v ten deň absolvovali Beh okolo hradu Tematín.

Cyrila a Metoda si uctili i krojovanou omšou

Aj tento rok sa do obce Ducové zišli národne a kresťansky cítiaci ľudia, aby si tradičnou púťou uctili pamiatku vierozvestcov – svätého Cyrila a Metoda.

Vrbové: Stretávka školákov po 47 rokoch

Bývalí žiaci z „dolnej školy“ vo Vrbovom sa po prvýkrát stretli, až keď im už odrástli nielen deti, ale i vnúčence. S veľ- kým očakávaním a  s  tlčúcim srdcom, ktoré prebilo zvuk hodín na šikmej veži, sa zišli v sobotu 1. júla pri dominante mesta, aby zažili „Stretávku cez veľkú prestávku“. Trvala dlhých 47 rokov.

Prišli, zatancovali a zvíťazili

Tak by sa dala v skratke zhrnúť aktivita tanečníkov piešťanskej Základnej umeleckej školy na Majstrovstvách Európy vo výrazových tancoch – DANCE&SONG European Championship. Z ôsmich choreografií, ktorými sa nominovali si domov doniesli sedem pódiových umiestnení.

Úspešní masters plavci pred MS

Koniec júna a začiatok júla boli pre piešťanských veteránskych plavcov poslednými previerkami pred augustovými majstrovstvami sveta v plávaní masters v bazénoch v Budapešti a otvorenej vode jazera Balaton.

Najväčší úspech pólistov za posledných 23 rokov

Extraligoví vodnopólisti KVP Kúpele Piešťany majú za sebou úspešnú sezónu. V najvyššej slovenskej súťaži sa umiestnili tesne za elitnou štvorkou, keď obsadili piate miesto. Mladé družstvo KVP vedené trénerom Martinom Berlanským dosiahlo najväčší úspech za posledných 23 rokov.

Neľútostné súboje dvíhali divákov zo sedadiel

Piešťanské letisko opäť motoristicky ožilo. Počas uplynulého víkendu sa na ňom preháňali motocykloví jazdci na Veľkej cene Piešťany, ktorú Piešťanský motocyklový klub zorganizoval druhý rok po sebe. Vyše 130 pretekárov rozdelených do 13 tried si v rámci pretekov započítavaných do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu, ktorých sledovalo množstvo divákov, rozhodne prišlo na svoje.


M. Pospíšil: Poľky sú favorit, v športe je ale možné všetko

Už pred utorkovým žrebom európskych basketbalových súťaží FIBA v Mníchove bolo jasné, že Piešťanské Čajky sa o účasť v Eurolige budú musieť pobiť v kvalifikácii proti silnému poľskému klubu CCC Polkowice. O kvalifikačnom súperovi sme sa porozprávali s trénerom Čajok Martinom Pospíšilom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava