V Piešťanskom týždni 26/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. júna 2016, 16:25
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Zo súdneho procesu v prípade vraždy M. Kalužu vylúčili verejnosť

V súdnom procese s Róbertom Reškom, obžalovaným z vraždy Mareka Kalužu, ktorá sa odohrala vo Vrbovom, sa i naďalej odohrávajú zvláštnosti. Kým v predchádzajúcom pojednávaní dochádzalo k výpadkom pamäte niektorých predvolaných svedkov, na pokračovaní hlavného pojednávania v stredu 22. júna pred Okresným súdom v Trnave prekvapil prítomných predseda senátu Michal Pollák. Ten na návrh obhajoby nechal so súdnej siene vykázať verejnosť a tým pádom i novinárov.


Zastupiteľstvo aj o zákonných pochybeniach vedenia mesta

V poradí už štvrté mestské zastupiteľstvo v tomto roku sa zíde na svojom rokovaní v stredu 29. júna. Okrem prerokovania záverečných účtov mestských organizácií za rok 2015, ale i samotného mesta, v jednom z bodov zasadnutia oboznámi poslancov hlavný kontrolór mesta Peter Konečný so správou, v ktorej opäť konštatuje porušovania zákonov predstaviteľmi mesta, ale aj nehospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami.

Behanovi mal pri úteku pomáhať komplic

Po väzňovi na úteku Ľubomírovi Behanovi pátrajú už celé tri týždne a zatiaľ neúspešne. Na povrch však vyplávali nové podrobnosti o tom, ako z leopoldovskej väznice utiekol. Ľ. Behan si odpykával trest za lúpežné prepadnutie nožom, ale na krku mal aj iný závažný zločin, za ktorý ho súd ešte len čakal.

Nekonečné ťahanice medzi Bytovým podnikom a obyvateľmi

Rekonštrukcia bytového domu a zatepľovanie dá zabrať mnohým vlastníkom. Okrem financií treba riešiť aj mnoho byrokratických úkonov, a keďže ide o spoločné vlastníctvo, základom je susedská dohoda. Piešťanský týždeň sa zaoberal nespokojnosťou prehlasovanej menšiny vlastníkov bytov v dome v piešťanskom Zavretom kúte.


Oprava Centroomu potrvá o niečo dlhšie

Sanáciu piešťanskej budovy Centroom, ktorej havarijný stav otriasol Slovenskom koncom minulého roka, sa mierne predĺži. V marci sme vás informovali, že v priebehu júna sa majú majitelia bytov nasťahovať do už zrekonštruovaných priestorov, no ani týždeň pred koncom aktuálneho mesiaca okoloidúcim nič nenasvedčovalo, že by sa tak skutočne malo stať.

Cesta za štyristo tisíc eur sa prepadla!

Na Vrbovskej ceste, ktorú kompletne zrekonštruovali pred šiestimi rokmi za viac ako 400-tisíc eur sa vytvorila hlboká diera. Asfalt sa prelomil pri okraji vozovky. Jama s priemerom asi šesťdesiat centimetrov odkryla útroby podložia, ktoré je na počudovanie prázdne.

Horel kamión aj obilie, vystrihovali zakliesneného  vodiča

Požiare áut i obilia či trávy, ale aj dopravné nehody – tak by sa dali charakterizovať udalosti, pri ktorých v minulom týždni zasahovali piešťanskí hasiči. Zachraňovali vodiča z pokrčenej kabíny  na diaľnici a vyskúšali si aj fiktívny požiar lesa v Moravanoch nad Váhom. Naostro však hasili obilie pri Orviskej ceste.


Značka Piešťany na Žilinskej poputuje za Zväzarm

Piešťany budú pre vodičov približne o osemsto metrov dlhšie. Môže za to firma, ktorá požiadala o presun tabule Piešťany na Žilinskej ceste za budovu Zväzarmu z dôvodu výstavby. Jednou ranou tak zabijú dve muchy. Posun dopravnej značky hrá do karát aj mestu, uvažujú tu s výstavbou zberného strediska.

Krakovanci si uctili zakladateľku slávností, Annu Horanskú

Milovníkom folklóru naskakovali zimomriavky po spoločnom programe Krakovanocov na jubilejnom 50. ročníku folklórnych slávností a desiatom Župnom festivale kultúry. Mal názov Hlboké korene k tradíciám. Všetci sa spojili a predviedli viac ako trojhodinové ľudové divadlo.


Znovuzrodenie seniorského futbalu v Piešťanoch! Nové vedenie PFK prihlásilo mužstvo do ôsmej ligy

Futbalovým klubom PFK Piešťany otriasli v posledných dňoch personálne zmeny. Staré vedenie na čele s Róbertom Studeným pri piešťanskom futbale skončilo. Vedenie klubu bude mať na starosť spolu so skupinou svojich spolupracovníkov nový predseda výkonného výboru Erik Hlavatý. Novinkou by malo byť opätovné oživenie seniorského mužstva, ktoré už vedenie PFK prihlásilo do ôsmej ligy. Ďalšie informácie o smerovaní piešťanského futbalu nám načrtol E. Hlavatý.

Piešťanskí cyklisti majstrami Slovenska

Cyklistický klub CK Piešťany usporiadal v nedeľu 19. júna ôsme kolo pretekov Merida Road Cup, ktoré boli zároveň majstrovstvami Slovenska v časovke jednotlivcov. Podujatie sa konalo ako Memoriál Eduarda Kuľu, ktorý pretekal ako veterán za CK Piešťany a tento rok nás navždy opustil.

Skvelý výsledok triatlonistu Ondreja Kuba na Czechmanovi

Prvú júnovú sobotu sa v Starých Ždániciach neďaleko českých Pardubíc konali najväčšie triatlonové preteky u našich západných susedov – Czechman. Na trati polovičného ironmana sa predstavil aj Piešťanec Ondrej Kubo, ktorý dosiahol výborný výsledok a bol tretím najlepším Slovákom v konečnom poradí. Svoju kategóriu mužov do 25 rokov vyhral s obrovským náskokom.


Piešťanské Čajky medzi hviezdami extraligy

V spolupráci s trénermi troch najúspešnejších družstiev minulej sezóny extraligy basketbalistiek vyhlásil najväčší basketbalový portál na Slovensku anketu HviezdyBasket.sk 2015/2016 v rámci najvyššej domácej súťaže žien. Medzi najlepšími hráčkami sa ocitli aj Piešťanské Čajky Terézia Páleníková, Monica Engelman a Sabína Oroszová. Najlepším trénerom sa stal kouč piešťanského tímu Martin Pospíšil.


Rekordná Sára Niepelová s tromi zlatými

Na majstrovstvách Slovenska v plávaní, ktoré sa konali v dňoch 17.- 19. júna v Bratislave, sa zúčastnilo aj sedem plavcov zo Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany. Najviac sa darilo Sárie Niepelovej, ktorá si vyplávala štyri medaily, z toho tri zlaté.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín