V Piešťanskom týždni 26/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 22. júna 2015, 13:46
  • Autor:red.

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Spoza zatvorených dverí ponúkajú príliš silnú lavórovicu
Mesto Piešťany si nás dovolilo upozorniť, že v stredu 24. júna sa v priestoroch veľkej zasadačky na mestskom úrade uskutoční mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. V podstate nás upozorňuje zbytočne, lebo polovica programu, informatívne oboznámenie poslancov s výsledkami bezpečnostných kontrol, je pre verejnosť utajená.
Bude-nebude aquapark s 10 bazénmi a 22 tobogánmi na Banke?
Ani po desiatich rokoch sa občania Banky nedočkali projektu, ktorý by ich presvedčil o poctivom úmysle vystavať na zdevastovanom priestore niekdajšieho letného kúpaliska na Sĺňave nový aquapark. Zámer, ktorý im predstavil prestížny developer, prirovnala istá obyvateľka neúplnej úlohe, ktorú by zvládol aj siedmak na základnej škole. Občanom v ňom chýbali informácie o náväznostiach na širšie vzťahy na okolie, dopravu, inžinierske siete či parkovacie plochy.
Trnavská vodárenská má novú dozornú radu
Dva týždne pred riadnym valným zhromaždením Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) požiadal o zvolanie mimoriadnej schôdze primátor Piešťan Miloš Tamajka. Jediným bodom mimoriadneho zhromaždenia, ktoré sa konalo v utorok 16. júna v sídle spoločnosti na Priemyselnej ulici v Piešťanoch, bola zmena dozornej rady.
S neporiadnymi susedmi si nepomôžete
Udržiavať pozemok je náročné, ale väčšina z nás vie, že túto činnosť vykonávať musí. Verejné plochy udržuje mesto Piešťany, no na súkromné pozemky „páky“ nemá.
Trabant zraz s Matúšovým kráľovstvom i rozlúčkou so slobodou
Zo všetkých štyroch svetových strán do autocampingu na Banke opäť začali prúdiť trabanty. Od piatka 19. júna až do nedele 21. júna sa milovníci malých autíčiek s neekologickým motorom, no socialistickou dušou  a dvojtaktným dvojvalcovým motorom tešili z atmosféry štrnásteho celoslovenského Trabantrazu.
Juraj Kukura: Som plachý a nesmelý človek
Do Piešťan prišiel Juraj Kukura prezentovať knižnú prvotinu režiséra Mariána Čicváka „Kukura – jeho život ako ho prežil Čičvák“ spolu s autorom. Už krkolomný názov prezrádza, že ide o nezvyčajné dielo, kritici prepáčia nepresnú definíciu – biografiu, zabalenú do beletristicky spracovanej literárnej podoby, zvanej román. Čičvák a Kukura vytvorili na dva roky tandem a ťali do živého…
Tanečníci zakončili vystúpenie s párty na javisku
Ani šesťstomiestna sála Domu umenia kapacitne nestačila hrdým rodičom piešťanských tanečníkov. Počas záverečného koncertu predviedli vo štvrtok 18. júna všetko, čo sa za rok naučili v Základnej umeleckej škole.
Do Piešťan zavíta slávny AS Rím, o rok možno aj s Tottim
Už počas nasledujúceho víkendu budú Piešťany hostiť I. ročník medzinárodného futbalového turnaja prípraviek PFK Junior CUP, kde hlavným ťahákom bude taliansky klub AS Rím. Okremtoho sa v areáli PFK Piešťany predstavia aj zástupcovia klubov z Čiech, Rakúska, Maďarska, Chorvátska, Poľska a samozrejme domáce slovenské družstvá. Celkovo organizátori očakávajú na turnaji žiakov do 11 rokov takmer 400 hráčov.
Zrušením hokejového Memoriálu Ivana Hlinku utrpí hlavne cestovný ruch Piešťan
Ako sme informovali v minulom čísle, jeden z najlepších mládežníckych hokejových turnajov Memoriál Ivana Hlinku sa tento rok v Piešťanoch neuskutoční. Kvôli rekonštrukcii strojovne zimného štadióna nestihne byť do začiatku turnaja pripravená ľadová plocha a tak prídu Piešťany o prestížne medzinárodné podujatie, čím značne utrpí aj cestovný ruch v Piešťanoch. My sme oslovili všetky zainteresované strany, aby sa nám k vzniknutej situácii vyjadrili.
Babačov tréner Václav Kacíř trénuje veslárov v Amerike
Pred niekoľkými rokmi sa rozhodol vyskúšať, ako chutí americký sen, a zásluhou tvrdej práce ho dnes aj prežíva. Piešťanský veslársky tréner Václav Kacíř pôsobil na najprestížnejších amerických univerzitách Columbia University či Stanford, pri reprezentačných družstvách USA a trénuje aj piešťanského veslára Lukáša Babača. V exkluzívnom rozhovore priblížil viaceré detaily z americkej púte.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava