V Piešťanskom týždni 25/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. júna 2017, 08:10
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Záhada troch mužov

Takmer štyri dni trvalo, kým sa nám podarilo aspoň čiastočne odhaliť záhadu identity troch mužov. Tí sa v utorok 20. júna vydávali za oficiálnych predstaviteľov mestskej eseročky Bytový podnik Piešťany. O tom, kto sú, netušil ani primátor Miloš Tamajka, ale ani riaditeľ bytového podniku. A tak až v závere týždňa vyšlo najavo, že muž v strede je „dohodár“ Dušan Janec, ktorého najal Pavol Vermeš, a muži po stranách sú zrejme zástupcovia firmy HANT.

Pozemky rozhádali susedov i poslancov

Rozhádaní susedia rozvadili aj piešťanských mestských poslancov. I tak by sa dala nazvať pomerne búrlivá diskusia k problému užívania mestských pozemkov obyvateľmi dvoch bytových domoch na uliciach Pod Párovcami a sv. Štefana. Samospráva spor občanov rieši už niekoľko mesiacov. Na minulotýždňovom zastupiteľstve však poslanci prijali zdanlivo definitívne riešenie.


Horúčavy a sucho ohrozujú úrodu obilnín

Poľnohospodárov trápi extrémne teplo. Posledné tri mesiace na juhu Slovenska takmer nezapršalo. Obavy o úrodu zazneli i na minulotýždňovom stretnutí pestovateľov sladovníckeho jačmeňa v Trebaticiach. Podľa slov predsedu miestneho poľnohospodárskeho družstva Jozefa Galbavého pestovateľov obilnín čakajú tento rok na výnosoch straty takmer jednej štvrtiny úrody. Jeho slová o slabej úrode v dôsledku sucha potvrdil i predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.


Furmani prilákali do Podolia davy divákov

Ak sa povie Podolie, zrejme každému napadne Park miniatúr. Táto obec je však známa aj pretekmi furmanov. Na Jána si dali zraz už po štrnásty raz. Furmanská súťaž – Podolská konská show prilákala v sobotu 24. júna do areálu miestneho futbalového štadióna stovky divákov, ktorí sledovali súťaž majstrov vo vedení záprahu pracovných plemien studenokrvníkov.

Ohromným výkonom tlieskali rodičia i spolužiaci

Predposledný školský týždeň sa pre tanečníkov zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch niesol v znamení predvádzania svojich zručností a talentu. V utorok 20. a v stredu 21. júna sa deti postavili na pódium Domu umenia a ukázali divákom, čo sa za posledný polrok naučili.


Na Jána horel stoh, hasiči ho ale nepreskakovali

Nielen piešťanskí, ale aj hasiči z Vrbového, Veľkých Kostolian a Dolného Lopašova sa spoločnými silami pustili do boja s ohnivým kohútom, ktorý vyskočil na stoh slamy v Lopašove. Okrem toho Piešťanci hľadali v lese stratenú Rusku, pomáhali pri odstraňovaní následkov dopravných nehôd, hasili viaceré požiare trávy a odpratávali zlomený konár, ktorý poškodil ihrisko na Teplickej ulici v Piešťanoch.

Na Mojmírke zabojovali o výučné listy kuchári, čašníci a kaderníčky

V Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Piešťanoch mali po maturantoch záverečné skúšky aj učni. Od 16. do 27. júna sa k finálu štúdia prepracovalo pätnásť kuchárov, dvanásť čašníkov a servíriek a trinásť kozmetičiek. Najskôr museli zvládnuť písomnú, potom praktickú časť a v závere aj ústnu skúšku.

Už viac ako polstoročie Krakovany spievajú a tancujú

Už po 51. raz sa v Krakovanoch zišli milovníci folklóru, aby spevom, tancom, muzikou či výtvarným prejavom ako i ukážkami remeselnej výroby vzdali hold umeniu našich predkov. V dedine, kde takmer každý druhý obyvateľ pôsobí v niektorom z folklórnych telies podporil festival aj Trnavský samosprávny kraj (TTSK). A tak slávnosti dostali pred jedenástimi rokmi súčasťou Župného festivalu kultúry. Tento rok podujatie vo veľkom štýle otvoril aj ukončil dychový orchester Brass band Auv zo Švajčiarska.

Nafukovací Funny park otvoria už v sobotu, vyhrajte permanentky!

Jediný nafukovací aquapark na Slovensku opäť privíta malých aj veľkých návštevníkov. Sedem nadrozmerných atrakcií, šmykľavky, bazény, piesková pláž, omaľovávanková stena, bufet s denným menu i bohatou ponukou osviežujúcich nápojov, to všetko je návštevníkom k dispozícii už od soboty 1. júla.

Piešťanec si uctil zatracovaného kňaza

Na mieste niekdajšieho Teplického cintorína v Piešťanoch umiestnil piešťanský výtvarník Pavol Bratranec svoje dielo s názvom PAS – Pocta Antonovi Srholcovi. Čo umelca inšpirovalo a čo všetko zažil na ceste k realizácii diela, prezradil na odhalení svojho aktuálneho diela.

ME: Čajky sa nestratili, nehrali však prvé husle

Slovenské basketbalové reprezentantky sa na majstrovstvách Európy v Českej republike umiestnili na ôsmom mieste. Vystúpenie ženského národného tímu sa dá označiť ako úspešné, keďže oproti predchádzajúcemu záverečnému európskemu turnaju spred dvoch rokov v Maďarsku a Rumunsku si polepšili o jednu pozíciu. Na vrcholnom podujatí sa predstavilo aj päť hráčok, ktoré v minulej sezóne nastupovali za Piešťanské Čajky.

J. Glos: Aj v ďalšej sezóne bude cieľom PFK postup

Futbalisti PFK Piešťany majú za sebou úspešnú sezónu, keď ôsmu ligu dokázali ovládnuť bez straty bodu a postúpili do vyššej súťaže. Veľkou oporou Piešťancov bol skúsený Jozef Glos, ktorý nastrieľal 31 gólov a stal sa najlepším strelcom súťaže, čím výrazne prispel k postupu.

Tenistka Rybáriková s ďalším triumfom!

Piešťanská tenistka Magdaléna Rybáriková zvíťazila nad rovnako nenasadenou Belgičankou Alison van Uytvanckovou za 101 minút 7:5, 7:6 (3) v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ITF na tráve v britskom Ilkley s dotáciou 100-tisíc amerických dolárov.

Metelka si v časovke pohoršil, skončil na deviatom mieste

Aj piešťanský paracyklista Jozef Metelka sa predstavil na spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska v časovke v Žiari nad Hronom a jeho okolí. Medzi elitnými slovenskými „zdravými“ cyklistami sa paralympionik jazdiaci za tím Mickey Cranks umiestnil na deviatej priečke. Slovenské basketbalové reprezentantky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava