V Piešťanskom týždni 23/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 13. júna 2017, 08:05
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Mestské organizácie trápia nízke platy zamestnancov a malý rozpočet

Na mestských komisiách sa v uplynulom týždni rokovalo najmä o hospodárení piešťanskej radnice, ale i mestom zriadených organizácií v roku 2016. A k tejto oblasti mala čo najviac hovoriť mestská komisia pre financie a podnikanie pod vedením poslankyne Zity Brunckovej.

Veterány zanechali stopy na cestách i v knihe

Jubilejný 25. ročník Piešťanských zlatých stúh i pripomienka na rok
1932, keď po prvý raz v Piešťanoch hostili účastníkov podujatia Concours d’Élégance, boli hlavnými lákadlami garantujúcimi nevšedný víkendový zážitok návštevníkom Kúpeľného ostrova i obyvateľom mesta a širokého okolia.

Detské ihriská potrebujú komplexnú obnovu

Prázdniny sú tu čo nevidieť a čoraz viac budú zaplnené aj ihriská pre najmenších. Na čo sa teda piešťanské deti môžu spolu s rodičmi tešiť, sme zisťovali na mestskom úrade. Svoj názor na problematiku detských ihrísk vyjadrovali i obyvateľky prostredníctvom ankety.

A. Beták: Kontrolovať parkovacie lístky ma bavilo

Takmer každý Piešťanec pred niekoľkými rokmi vedel, že ak si na platenom parkovisku nezakúpi lístok, nájde si za stieračom „pozdrav“ od pána Antona Betáka. Kontrolovať vodičov v typickej modrej uniforme bolo totiž počas piatich rokov jeho náplňou práce, ktorú vykonával svedomito a s láskou. A tým si medzi obyvateľmi vytvoril mnoho priaznivcov.


Pod kolesami vlaku zahynula Piešťanka

V stredu 8. júna v noci zrazil vlak 51-ročnú ženu z Piešťan. K prípadu zavolali hasičov aj políciu. K nešťastiu došlo po 23.00 hodine. Ženu zrazil vlak jazdiaci v smere Bratislava Žilina v úrovni polikliniky.

Jahody v Borovciach idú na dračku

Na jahody do Boroviec prišlo minulý týždeň rekordné množstvo zberačov. Parkovisko v poli sa naplnilo autami a riadky rodinami s vedrami, košíkmi i prepravkami.  V sobotu 3. júna ich bolo  na predajných plochách azda aj päťsto.  

Druhá etapa rekonštrukcie Sládkovičovej je hotová

Druhú zo štyroch etáp kompletnej rekonštrukcie Sládkovičovej ulice – od Hollého ulice popri Záhradníckej až po Chalupkovu stavbári asfaltovali v piatok 9. júna. Hotové boli priľahlé chodníky, nájazdy aj obrubníky. Dovtedy rozbitá ulica sa zmenila na nepoznanie. Chybou krásy sú už len ponechané stĺpy elektrického vedenia s káblami ťahanými vo vzduchu.

Gymnazisti sa zišli po 60-rokoch

V hoteli Piešťany sa konala výnimočná stretávka gymnazistov, ktorí maturovali pred šesťdesiatimi rokmi. Nechýbal na nej ani triedny profesor Vojtech Filo, ktorý gymnazistov vyučoval matematiku či deskriptívu. Krúžok v Gymnáziu Pierra de Coubertina viedol ešte v rokoch 2004/2005.

Piešťanci vyhrali ôsmu ligu bez straty bodu!

Futbalisti PFK Piešťany dokonali sezónu 2016/2017 v ôsmej lige aj 27. víťazstvom, keď porazili Trhovište 6:0 a celou súťažou prešli bez straty bodu. Piešťanci si tak v nasledujúcej sezóne zahrajú siedmu ligu.

Aktivity Interu Miláno na Slovensku – kemp v Trebaticiach, potom akadémia?

Ako sme prednedávnom informovali, taliansky futbalový gigant Inter Miláno začal rozbiehať svoje aktivity zamerané na mládežnícky futbal na Slovensku a konkrétne v piešťanskom regióne. V prvej polovici júla sa v Trebaticiach uskutoční letný kemp Inter Academy Camp pod vedením profesionálnych odborníkov z talianskeho veľkoklubu. Minulý týždeň zavítali na Slovensko aj predstavitelia talianskeho klubu a médiám priblížili svoje zámery.

Piešťanské Čajky majú v konečnej nominácii početné zastúpenie

Po víkendovom dvojzápase v Maďarsku musel tréner slovenskej basketbalovej reprezentácie žien určiť konečnú, dvanásťčlennú nomináciu, ktorá pocestuje na európsky šampionát do Českej republiky. Do finálnej dvanástky sa napokon dostalo aj početné zastúpenie hráčok z Piešťanských Čajok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela